Hae
Saran kotikolo

Kotitekoinen chai-siirappi pelastaa syksyn!

Kuka muu rakastaa chai lattea? Chai latte ja chai-mauste ovat isossa roolissa elämässäni etenkin syksyisin ja talvisin, kun kylmä vuodenaika houkuttelee juomaan kuumaa ja nauttimaan lämmittävistä mausteista. Kotitekoinen chai-siirappi tuo erilaiset chai-maustetut herkut entistä paremmin osaksi arkea, kun tuota ihanaa makusiirappia saa lorautettua juomien, raakasuklaan ja leivonnaisten sekaan vähällä vaivalla. Chai-siirappi vaatii vähän aikaa muhiakseen, mutta se onneksi muhii kyllä aika lailla itsekseen, joten sinänsä se on erittäin vähällä vaivalla valmistuva. Ainekset vain kattilaan ja kiehumaan!

Tykkään itse käyttää Foodinin valmista chai-maustesekoitusta, mutta voit hyvin sekoitella mausteita myös itse. Foodinin chai-mauste koostuu siis sekoituksesta kanelia, kardemummaa, inkivääriä, (mustapippuria/)maustepippuria, neilikkaa ja muskottipähkinää. Itse sekoitetussa mausteseoksessa on se etu, että voit säädellä sitä suosikki makujesi mukaan. Jos et niin välitä inkivääristä, mutta rakastat kardemummaa, pistä kardemummaa vähän reilummalla kädellä ja inkivääriä vähemmän.

 

 Kotitekoinen chai-siirappi

 

5dl vettä

1dl kookossokeria

1/2dl vaahterasiirappia

1rkl chai-maustetta (Foodin)

Noin peukalon mittainen pala tuoretta inkivääriä

Hyppysellinen kokonaisia mustapippureita

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

2 tähtianista

1/4tl kristallisuolaa

Ripaus cayennepippuria

3 pussia mustaa teetä/Chai teetä (valinnainen)

 

Yhdistä kaikki ainekset teepusseja lukuun ottamatta kattilassa.

Kiehauta seos ja madalla lämpöä. Anna seoksen muhia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

Lopuksi sammuta levy ja lisää teepussit. Poista pussit viiden minuutin jälkeen.

Anna seoksen jäähtyä ja säilytä lasipullossa jääkaapissa. Käytä neljän viikon aikana.

Kotitekoinen chai-siirappi sopii erityisesti juuri niihin herkullisiin chai latteihin, mutta myös niin moneen muuhun herkkuun! Lirauta makusiirappia kahvin joukkoon, valmista ihana chai smoothie sekoittamalla loraus siirappia, banaani ja kauramaitoa, käytä siirappia suklaamassan seassa tuomaan makua, lisää makeisiin taikinoihin tai marinadiin – ihan mitä mieleen tulee.

Siirappi toimii kylmänä ja kuumana. Lisään sen itse yleensä joko kuumaan veteen teepussin kanssa, kuumaan kahvimaitoon tai, sitä perinteistä chai lattea valmistaessa, lorautan tilkan mukin pohjalle ja kaadan kuuman, vaahdotetun maidon päälle, ja kunnolla sekaisin. Ah ihanuutta!

Vinkkinä, että chai-siirappi on myös ihana lahja.

Toivottavasti te muutkin chai-addiktit saatte nyt potkua pimeneviin päiviin.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *