Hae
Saran kotikolo

Kuohkea aquafaba smoothie

Oletteko jo kuulleet aquafabasta? Erikoisen nimen takana on siis yksinkertaisesti säilykeliemi, nimittäin kikherneiden, papujen ja tofun säilytysliemi – ”papumehu”. Se neste, jota ei siis yleensä noteeraa muuten kuin valuttamalla lavuaariin. Paitsi nyt siitä valmistui ihanan kuohkea aquafaba smoothie!

Sille tulee loppu nyt, sillä tuo itsessään ei niin houkutteleva neste muuntautuu vaikka miksi! Aquafaballa voi korvata kananmunanvalkuaisen missä tahansa leivonnassa, ja tässä reseptissä sillä saadaan aikaiseksi vaahtoava ja kuohkea hedelmäsmoothie. Kokeile tätä reseptiä, etkä enää heitä papumehuja viemäriin!

 

AQUAFABA SMOOTHIE

 
1 kikhernetölkin/pahvitetetran neste (myös valkoisten papujen neste käy – käytä pavut esimerkiksi ihanaan papusalaattiin)
1 pieni tölkki säilykeananasta mehuineen tai ~200g tuoretta
1/2 banaani
1 nektariini
1tl psylliumia
1tl kanelia

Valuta papupurkista liemi erilliseen kulhoon, ja vatkaa se sähkövatkaimella niin paksuksi vaahdoksi, ettei se tipu kulhosta vaikka käännät sen ylösalaisin. Sekoita ensin muut ainekset sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, lisää sen jälkeen aquafabavaahto ja sekoita vielä kerran.

Lusikoi saman tien tai anna turvota jääkaapissa vielä kuohkeammaksi. Vaahdon määrä laskee, jos smoothieta seisottaa liian pitkään, mutta psyllium puolestaan turvottaa nestemassaa ja tekee smoothiesta muuten paksumpaa. Parhainta tämä smoothie on silti heti tuoreeltaan!

Aquafaballa syntyy todella täyteläinen, ilmava ja kuohkea smoothie! Melkoinen herkku!

Muistathan, että monikäyttöinen aquafaba toimii myös muun muassa kotitekoisen marengin ja jäätelön valmistuksessa. Esimerkiksi kananmunan valkuaisista vispattu vaahto voidaan hyvin korvata aquafaballa, ja käyttää erilaisissa leipomuksissa tai vaikka sorbetissa. Aquafaballa saat kuohkeutta myös taikinoihin, ja leivottua esimerkiksi herkullisen kuohkeita sämpylöitä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *