Hae
Saran kotikolo

Luksusta arkeen: Suussasulavat simpukat valkoviinissä

Minun on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä suurta herkkuruokaani simpukoita, mutta jostain syystä olen arkaillut asian kanssa. Olen selannut ohjeita ja todennut, ettei sen pitäisi olla vaikeaa eikä edes kovin työlästä, mutta asia on silti saanut odottaa. Mutta ei enää, sillä simpukat  valkoviinissä on todellista gourmeta ja vie vain muutaman minuutin aikaa!

 

Nyt viimein tartuin toimeen ja valmistin vieraille herkullisia simpukoita valkoviini-valkosipuliliemessä, ja nyt tätä ruokaa alkaa meillä näkyä useammin. Todella helppo, vaivaton ja nautinnollinen ruoka, joka kohottaa hetkeksi arjen yläpuolelle ja on mitä parhainta naposteltavaa illanistujaisiin.

 

SIMPUKAT VALKOVIINIssä

(neljälle)

2kg sinisimpukoita
1 sipuli
1rkl valkosipulimurskaa tai 5 kynttä
2dl valkoviiniä
Lehtipersiljaa
Kookosöljyä
Mustapippuria
Suolaa

Pese simpukat huolella ja varmista, että kaikki ovat eläviä. Elävä simpukka pysyy visusti kiinni – eli heitä pois kaikki avonaiset. Jos simpukka on auki, voit kopauttaa kevyesti sen pintaa, ja jos simpukka sulkeutuu, se on kunnossa.

Pilko sipuli ja valkosipuli, jos käytät kokonaisia kynsiä. Kuullota sipulit kookosöljyssä kattilassa, lisää valkoviini ja kiehauta seos nopeasti. Lisää kattilaan simpukat ja hienonnettu lehtipersilja sekä mausteet. Höyrytä simpukoita kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes ne aukeavat. Heiluttele kattilaa kevyesti, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Simpukoille sopii syvempi lautanen, jolle liemi mahtuu valumaan.

Myös simpukat ovat syksyn kausiruokaa – ja todellista gourmeeta! Ei uskoisi, kun miettii miten edullisia ne ovat. Ja nyt vielä selvisi että helppoja kuin mitkä!

Tarjoile tuoreen pataleivän

ja ihanien yrttiperunoiden sekä itsetehdyn pikamajoneesin kanssa.

Todellinen herkkuateria tällaiselle merenelävien ystävälle!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *