Hae
Saran kotikolo

Sitruuna-lakritsi smoothie (G, M, V)

Viime aikoina olen nähnyt lakritsia kaikkialla. On tullut yhä uusia lakritsijäätelöitä, lakritsikarkkeja (kyllä, minä katselen vaikka en osta?), lakritsipatukoita ja jopa lakritsijogurttia, mistä syttyikin idea tähän autuaan lakuiseen smoothieen. Sitruuna-lakritsi smoothie on pirtsakka ja täydellisen lakritsinen herkkujuoma.

Sitruuna ja lakritsi ovat nimittäin sellainen makupari, että mikään niistä valmistettu ei voi mennä pieleen! Halusin tehdä tästä smoothiesta niin ravitsevan, että se kelpaa aamupalaksi, mutta silti vähän paheelliselta herkkusmoothielta maistuvan. Ja jälleen kerran raikas kirpeä sitruuna ja lakritsin makea voimakas aromi yhdessä ihastuttivat. Superhyvää!

 

SITRUUNA-LAKRITSI SMOOTHIE

(kaksi annosta)

Sitruunasmoothie

 
1 sitruuna
2rkl raastettua sitruunan kuorta (kannattaa valita luomu)
1 banaani
1dl kookosmaitoa
2dl vettä
1rkl cashewpähkinöitä (tai auringonkukansiemeniä)
1tl hunajaa

Tarvittaessa liota pähkinöitä pari tuntia ennen valmistusta, jos käyttämäsi tehosekoittimen teho ei riitä. Jos haluat sekoittaa ainekset sauvasekoittimella, voit hyvin käyttää myös cashewtahnaa, jolloin pähkinöitä ei tarvitse erikseen jauhaa.

Sekoita ainekset keskenään sileäksi, juoksevaksi nesteeksi blenderillä tai muulla sopivalla laitteella.

Lakritsikastike

 
5 kuivattua luumua
1dl  vettä
1rkl raakalakritsijauhetta
(1tl hunajaa, jos kaipaat lisää makeutusta)

Liota luumuja vedessä tunnin ajan. Lisää sekaan muut ainekset.

Sekoita ainekset yhtenäiseksi, sileäksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada smoothiepohja korkeaan lasiin tai kulhoon, ja sekoita mukaan lakritsikastike. Sekoittamisen kanssa saa olla luova! Voit kaataa kastikkeen smoothien päälle, sekoittaa kaikki ainekset täysin sekaisin, pursottaa kastikkeesta sattumia smoothien sekaan tai vaikka kasata kerrossmoothien, jolloin kaadat aineksia lasiin vuoronperään.

Itse sekoittelin lakritsia kevyesti lusikalla sitruunan sekaan. Ainekset menivät sekaisin, mutta eivät täysin – juuri sopiva!

Sitruuna ja lakritsi yhdessä takaavat raikkaan ja maistuvan smoothien, joka boostaa aineenvaihduntaa ja hyväilee makuhermoja.

Jokaiselle lakritsin ystävälle must-kokeilu!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Taas ihana resepti jota on suorastaan pakko kokeilla itsekin. Kiitos!

  2. Sara kirjoitti:

    Kiva kuulla että resepteistä löytyy kiinnostavia kokeiluja? Tämä oli hurjan pirteä ja hauska smoothie, mukavaa vaihtelua niille mitä tulee tyypillisesti tehtyä. Toivottavasti tykkäät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *