Hae
Saran kotikolo

Kesäinen marjagranola

Yhdistelmä itse tehtyä jogurttia ja rouskuvaa, maistuvaa granolaa on yksi kesän lemppariaamiaisistani. Kun ei tee mieli lämmintä ruokaa, kylmä jogurtti ja marjaisa granola saavat päivän alkamaan mitä pirteimmin. Ihana marjagranola on muutenkin niin herkullista, että sitä tulee napsittua purkista sormineen vähän joka välissä!

Tässä granolassa ei ole pähkinöitä, joten se sopii hyvin myös pähkinäallergikoille. Toki jos haluat, voit lisätä sekaan vielä pähkinöitäkin. Granolan hienous piilee sen monipuolisuudessa – kaikkea voi kokeilla! Ja niin, se rouske ja sattumat ovat luonnollisesti mitä parhainta!

 

MARJAGRANOLA

 
5dl kaurahiutaleita
1dl kookoshiutaleita
1dl kookosöljyä
0,5dl kuumaa vettä
2dl pakastekuivattuja marjoja
0,5dl vaahterasiirappia
1/4tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja sekoita se yhteen kookosöljyn, siirapin ja mausteiden kanssa. Lisää kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet, ja sekoita huolella.

 

Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes granola on kauniin ruskettunut. Sekoita puolivälissä paahtamista.

Anna granolan jäähtyä. Sekoita mukaan pakastekuivatut marjat ja kumoa seos lasipurkkiin. Minulla oli käytössä kuivattuja vadelmia ja mansikoita, laitoin molempia yhden desin.

Erilaisia marjoja valitsemalla saat tehtyä eri makuista granolaa. Pakastekuivatut ovat tässä parhaita, koska sopivat rouskuvina ihanien granolapalojen sekaan, mutta periaatteessa myös kuivatut hedelmät ja marjat sopivat hyvin. Itse ehkä suosin niitä sellaisenaan enkä granolan seassa, ja valitsen siksi mieluummin pakastekuivattuja marjoja, jotka sopivat suutuntumansa puolesta täydellisesti granolan joukkoon. Pakastekuivatut marjat ovat myös lempeän makeita eivätkä liian imeliä, minkä vuoksi ne eivät vie huomiota jo itsessään niin herkullisesta granolasta.

Pakastekuivattuja marjoja löytyy monenlaisia. Kokeile tätä punaisten marjojen granolaa tai tee välillä sinistä valitsemalla mustikoita. Viinimarjat puolestaan antavat granolalle vähän potkua.

Granola säilyy huoneenlämmössä useamman viikon. Jos säilyy, nimittäin itse tyhjennän purkin yleensä aika vauhdilla.

Tämä on nimittäin niin herkullista, että sitä haluaa lusikoida purkista vähän ylimääräistä!

Kokeile myös tätä herkullista mausteista granolaa!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *