Hae
Saran kotikolo

Porkkanakakku smoothiebowl

Miksi syödä kakkua aina vain kakkuna, kun se taipuu hyvin myös esimerkiksi smoothieksi? Porkkanakakku taitaa olla kaikista paistetuista kakuista se ikuinen suosikkini. Se on mieletön, lämmittävä, mausteinen yhdistelmä useista suosikkimauistani, kuten kanelista, inkivääristä ja vaahterasiirapista. Porkkanakakku smoothiebowl on kaikkea sitä – ja lisäksi ihanan täyttävä ja virkistävä annos!

Kokeilin saada aikaiseksi porkkanakakkua muistuttavan smoothien, koska ajattelin sen muistuttavan tuosta ihanasta kakkuelämyksestä. Ja miten oikeassa olinkaan! Smoothiesta tuli törkeän hyvää: makeaa, mausteista, todella raikasta. Ihana herkkuaamiainen tai maistuva lusikoitava smoothie iltapalalla.

Porkkanakakku smoothiebowl maistuu porkkanakakulle ja sen ihanille mausteille, mutta on myös raikas ja viileä kokonaisuus. Banaani tuo smoothieen lempeää makeutta, mutta ei peitä porkkanan ja mausteiden makua alleen.

Tämä smoothiebowl valmistuu nopeasti, ja jos sen haluaa heti aamupalaksi, ainekset voi preppailla valmiiksi jo edellisenä iltana ja aamulla vain kumota blenderiin.

PORKKANAKAKKU SMOOTHIEBOWL

(yksi annos)
 
1 porkkana
1 pakastettu banaani
1/4dl  mantelimaitoa
2rkl vaahterasiirappia
1 appelsiinin mehu
0,5tl kanelia
Ripaus inkivääriä, muskottipähkinää, neilikkaa ja kardemummaa

Pakasta banaani ainakin pariksi tunniksi valmiiksi viipaloituna. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa. Itse leikkasin porkkanan muutamaksi pienemmäksi palaksi, mutta jos haluat helpottaa blenderin työtä, raasta se. Pyöritä kunnes ainekset ovat sileitä.

Kaada smoothie tarjolle laseihin tai rakenna smoothiebowl erilaisilla höysteillä, kuten pähkinöillä ja porkkanaraasteella. Tämä smoothie on melko juoksevaa, joten jos haluat paksumman koostumuksen, lisää pakastetun banaanin määrää.

Kakkua kulhossa – sopii minulle! Etenkin, kun tämä kakku maistuu vaikka joka päivä. Porkkanakakku smoothiebowlista saa samalla helposti kuituja, vitamiineja ja lisuketta siihen päivän kasvissaldoon. Kun sekaan ripottelee vielä pähkinöitä, mukana on myös hyviä rasvoja ja hivenaineita. Aika hyvä setti, eikö?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *