Hae
Saran kotikolo

Itsetehty maidoton jogurtti x 2

Pikaisesti tulemaan täydellinen idea aamiaiseen, nimittäin itse hapatettu maidoton jogurtti! Tässä tulee kaksi ihanaa vaihtoehtoa – kookos – ja cashewpähkinäjogurtti. Tällä hetkellä olen enemmän kookosjogurtin kannalla sen helppouden vuoksi. Olen tehnyt usein myös cashewjogurttia, mutta välillä kaipaan vaihtelua ja myös vähemmän pähkinöitä, ja niihin hetkiin kookosjogurtti toimii kuin nakutettu! Se on myös helppo tehdä jossain muualla kuin kotona, jos kaikki omat keittiövempeleet eivät ole mukana, sillä tarvitset vain lasikipon ja lusikan, toisin kuin cashewjogurtissa, joka vaatii melkoisen tehokkaan blenderin tullakseen silkinsileäksi. Silti, cashewjogurttikin on vaivan väärti!

 

Nämä ovat ohjeet maidottoman jogurtin peruspohjaksi. Syön itse usein jogurtin tällaisenaan marjojen tai granolan kanssa, mutta sitä voi myös maustaa valmistumisen jälkeen ja tehdä esimerkiksi banaanijogurttia tai mansikkajogurttia pyöräyttämällä sen blenderissä haluamansa hedelmän/marjan kanssa.

Katso esimerkiksi ohje ihanaan persimon-jogurttiin!

Maidoton jogurtti toimii myös lisukkeena keitoille ja muun muassa dippikastikkeena, kun vaihdat makeat mausteet esimerkiksi sipulijauheeseen, pippuriin tai yrtteihin.

Maidoton jogurtti x 2

MAIDOTON KOOKOSJOGURTTI

 

2 tölkkiä kookosmaitoa (suosin esim. Bionan luomua, missä ei ole mitään ylimääräistä)

2 maitohappobakteerikapselia

0,5tl vaniljajauhetta

Kaavi purkkiin kookosmaidon paksu osa ja lisää tölkin pohjalta vettä sen verran että saat haluamasi koostumuksen. Jogurtista voi myös tehdä hyvin löysää, ja käyttää sitä vaikka smoothien pohjana.

Lisää vanilja. Avaa maitohappokapselit auki ja kaada jauhe jogurtin sekaan, sekoita. Laita lasiastiaan kannen alle pimeään tasalämpöiseen paikkaan hapettumaan 12-24h. Laita kylmään ainakin pariksi tunniksi ennen syömistä.

Maidoton CASHEWJOGURTTI

 

3dl cashewpähkinöitä (liota ainakin 4h)

8dl 40-asteista vettä

1 maitohappobakteerikapseli

0,5tl kanelia

 

Liota pähkinöitä esim yön yli. Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä 40-asteiseksi. Kaada pähkinöistä vesi pois, lisää ne, vesi ja kaneli tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi. Lisää haluamasi mausteet – kaneli sopii erinomaisesti! Avaa maitohappokapseli ja kaada jauhe sekaan, sekoita. Laita lasiastiaan kannen alle tasalämpöiseen paikkaan 12-24 tunniksi. Laita kylmään ennen syömistä.

Kotitekoinen jogurtti säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ja se maistuu erinomaisesti sellaisenaan ihan kuin tavallinen kaupan tavallinen jogurtti, tai nesteenä esimerkiksi smoothieiden joukossa.

Lue myös uusin juttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *