Hae
Saran kotikolo

Kolmen suklaan keksit (gluteeniton, vegaaninen)

Tarvitsen joka aamu kahvin oheen suklaakeksin. Ison, tuhdin suklaisen, mielellään paksun ja mehevän. Useimmiten heitän aineksia sekaisin sen mukaan migä sattuu olemaan, ja joskus se onnistuu ja joskus taas ei. Sikäli näiden aamukeksien maku, ulkonäkö ja koostumus vaihtelee aika paljon. Nyt otin ihan ohjeen tähän mukaan, jotta saisin kehitettyä sellaiset suklaakeksit mitkä voin tehdä aina uudestaan. Ja kas kummaa, sen verran hyvä näppituntuma tähän on tullut että gluteenittomat kolmen suklaan keksit onnistui ensikerralla ihan täydellisesti!

Tärkeää on käyttää reippaasti sitä suklaata, muistaa olla tarkkana paistoajan kanssa ja säilyttää valmiit keksit jääkaapissa. Sillä se toimii ja voi nam miten herkullisia nämä keksit onkaan!

IChocin suklaalevyä en tällä kertaa kaupasta saanut, joten käytin sdllaista missä on marjoja seassa. Ihan jees, mutta kivempi ihan pelkällä valkosuklaalla.

Ja kaikkihan ei esimerkiksi juuri minttusuklaasta tykkää, joten vaihda vapaasti suklaat erilaisiin mitkä itselle sopii! Kiva kombo syntyy myös yhdistämällä valkoista, tummaa ja ”maito”suklaata – vaaleita maitosuklaita löytyy esimerkiksi kookosmaitoon tehtynä.


Gluteenittomat kolmen suklaan keksit

 

80 g vegaanista valkosuklaata (iChoc)

80 g vegaanista minttusuklaata

1 Panda tummasuklaa levy

100 g leivontamargariinia

1/2 dl kookossokeria

1 dl fariinisokeria

2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

Ripaus suolaa

 

Yhdistä pieneksi pilkottu Panda suklaa, margariini ja molemmat sokerit kattilassa. Sekoittele ja lämmitä seosta liedellä, kunnes margariini ja suklaa ovat täysin sulaneet.

Murskaa valkoinen suklaa ja minttusuklaa pienemmiksi paloiksi kulhossa. Mittaa kulhoon riisijauho sekä kaakaojauhe ja suola, ja sekoita hyvin. Lisää seos kattilasta jauhojen ja suklaapalojen sekaan.

Lusikoi seoksesta uunipellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia palloja. Minä haluan isoja keksejä, joten tein näistä sellaisia oman kämmenen kokoisia. Paina palloja ihan hieman littanammaksi, mutta huomioi että ne kyllä leviävät uunissa.

Paista keksejä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä kunnes ne ovat jähmettyneet sen verran, että ne voi siirtää säilytysrasiaan.

Heti uunista ottamisen jälkeen ne ovat vielä pehmeitä, ja voitkin hieman siistiä niiden reunoja tai halutessa hieman muokata kokoa ennen kuin ne jähmettyvät enemmän.

Säilytä valmiita keksejä jääkaapissa, niin kylmä tekee niistä ihanan sitkeitä ja korostaa suklaista makua entisestään!

Suklaakeksin aloittama aamu on päivän kohokohtia. Loistava tapa päästä kiinni uuteen päivään. Kolmen suklaan keksit tekevät sen siis monta kertaa parempana, eikö?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *