Hae
Saran kotikolo

Simppeli ja terveellinen hedelmäcrumble

Tämä lämmittävä ja mehevä paistos on yksi lämpimistä herkkusuosikeistani. Se valmistuu hetkessä ja tarvittavat raaka-aineet löytyvät yleensä jo valmiiksi kaapista, joten se on oiva ratkaisu äkilliseen makeanhimoon. Vaikka kevät alkaa jo kolkutella ovella, vielä on koleita päiviä ja kevätflunssan jyllätessä on lohdullista käpertyä peiton alle höyryävän teemukin ja tämän herkullisen paistoksen kanssa! Hedelmäcrumble on mainio satokausiherkku, johon voi käyttää sesongin parhaita hedelmiä.

Crumble-piirakat ovat todella helppoja maukkaita. Kuorrute ihanien uunihedelmien tai -marjojen päällä tekee paistoksesta erityisen herkullisen. Kuorrutteen voi toki lisätä myös ihan perinteiseen pohjalliseen piirakkaan, mutta minusta siinä alkaa olla jo aika tuhdisti kaikkea muuta kuin pääasiaa, eli hedelmää tai marjaa.

Jo pelkkä kuorrute antaa paistokselle ihanaa makua ja tekstuuria, ja ilman erillistä taikinapohjaa kokonaisuus pysyy silti hedelmäisen raikkaana.

 

HEDELMÄCRUMBLE

 
3 omenaa
2 päärynää
2dl kuivattuja viikunoita
1dl mantelijauhoa
1dl tattarihiutaleita
0,5dl kookosöljyä
0,5dl vaahterasiirappia
2rkl kanelia
0,5tl muskottipähkinää
0,5tl neilikkaa
Ripaus suolaa
Ripaus kuivattua inkivääriä

Viipaloi omenat ja päärynät, ja asettele ne uunin kestävään piirakkavuokaan. Leikkaa saksilla tai veitsellä viikunat pieniksi palasiksi hedelmälohkojen sekaan.

Sulata kookosöljy ja sekoita siihen mausteet, mantelijauho ja hiutaleet. Kumoa kuorrute hedelmälohkojen päälle, levitä tasaisesti ympäri vuokaa.

Halutessasi voit laittaa mantelijauhoseokseen vain puolet kanelista, ja ripotella toisen puolikkaan suoraan hedelmälohkojen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Mantelijauho tekee tästä crumblesta erityisen makeaa, joten herkkuhampaan kolotus hoituu hetkessä. Samalla saat ison satsin ihania hedelmiä ja lämmittäviä mausteita. Tämä paistos on lisäksi niin terveellinen, että sitä voi huoletta syödä vaikka aamupalaksi ja saada päivän herkullisesti käyntiin.

Nauti lämpimänä sellaisenaan vaniljakastikkeen tai ihanan kookoskermavaahdon kanssa!

PSST. Tämä maistuu erityisen herkulliselta myös kylmänä jääkaapista!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *