Hae
Saran kotikolo

Taateli-rusina keksit terveellisempään herkutteluun!

Taateli-rusina keksit ovat minun valintani terveelliseen, mutta maukkaaseen herkutteluun! Rakastan näitä keksejä, ja teen niitä melko säännöllisesti niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Ne ovat helppoja, super hyviä ja mahtavia välipaloja. Keksit antavat hyvää energiaa ennen tai jälkeen urheilun ja kulkevat kätevästi mukana eväänä pidemmilläkin reissuilla. Taateli-rusina keksit ovat nimittäin hyvää energiaa tulvillaan ja hurjan maukkaita!

Keksit ovat makeita, mutta koska makeus tulee täysin luonnollisista lähteistä, se ei saa verensokeria pomppaamaan korkeuksiin vaan antaa hyvää pitkäkestoista energiaa – tai terveellistä helpotusta makeannälkään. Makeuden lisäksi ihanaiset taatelit antavat kekseille myös toffeemaista tahmeutta!Nyt kyseessä ovat pehmeät, leivosmaiset keksit, eivät rouskuvat ja kovat. Mausteita voi soveltaa omien mieltymysten mukaan. Itse suosin piparimaisia mausteita ja etenkin kanelia, jotka sopivat tähän taikinaan täydellisesti.

 

 

TAATELI-RUSINA KEKSIT

(yksi pellillinen)

 

500g kuivattuja taateleita

4dl tattarihiutaleita

2dl rusinoita

2 kananmunaa

1dl nestettä (vettä, kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa)

1dl erilaisia pähkinöitä hieman murskattuna

0,5dl kookosöljyä

0,5dl vaahterasiirappia 

2rkl kanelia

1tl neilikkaa

1tl inkivääriä

 

Liota taateleita ainakin tunti. Kaada vedestä suurin osa pois – jos käytät taikinassa kasvimaitoa niin kaada kaikki. Lisää taateleiden sekaan kananmunat, vaahterasiirappi, mausteet, sulatettu kookosöljy ja neste, mikäli käytät muuta kuin vettä.

Blendaa ainekset sekaisin tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Massasta ei tarvitse tulla täysin sileää, mutta suurin osa taateleista pitäisi saada taikinamaiseksi massaksi. Mitä pidempään liotat niitä etukäteen, sitä helpommin taikinan saa sekaisin.

Lisää taatelimassan sekaan rusinat, pähkinät ja tattarihiutaleet. Sekoita kunnolla ja nostele taikinasta lusikalla kunnon kekoja leivinpaperille pellin päälle. Taputtele kekoja hieman littanammaksi, ne eivät juuri leviä uunissa.

Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksien pinta on aavistuksen ruskistunut. Jätä ne reilusti pehmeiksi!

Jos vain huumaavalta tuoksulta maltat, anna keksien jäähtyä hetki ennen syömistä. Jäähdyttyään ne pysyvät paremmin kasassa ja muodostavat sen ihanan tahman.

Säilytä taateli-rusina keksit tiiviissä kosteuden säilyttävässä purkissa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Taateli-rusina keksit voi valmistaa helposti myös viljattomina, jos näin haluaa. Vaihda silloin tattarihiutaleiden tilalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Kookos antaa kekseille ihanaa lisämakua!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *