Hae
Saran kotikolo

Vihreä tee – banaani smoothie

Tämä pirteä vihreä tee – banaani smoothie sopii kevääseen kuin nenä päähän! Se on yksinkertainen yhdistelmä makuja, jotka sulautuvat yhteen muodostaen täydellisen makukokonaisuuden. Olen itse aikamoinen teen juoja, mutta ilmojen vähitellen (toivottavasti…) lämmetessä on ihana palata viilentävien ja raikkaiden juomien pariin, ja silti saada se lohduttava teeannos päivittäin.

Vihreä tee ja ananas ovat luonnollisia diureetteja, eli ne poistavat nestettä kehosta. Smoothie sopii täten hienosti myös detox-juomaksi. Banaani antaa sille täyteläisyyttä ja makeutta. Banaani onkin hyvä lisä mihin tahansa vihersmoothieen, sillä se pehmentää vihannesten kitkerää makua. Banaani tekee smoothiesta myös ruokaisamman.

Vihreä tee – banaani smoothie on monipuolinen juoma, jonka makua voi vaihdella valitsemalla erimakuista teetä. Vihreää teetä löytyy aina maustamattomista teelaaduista erilaisilla hedelmäaromeilla ja chaimausteilla maustettuihin. Voit käyttää myös vihreäteejauhetta tai matchaa. Kokeile rohkeasti erilaisia.

Vihreä tee – banaani smoothie on erinomainen valinta aamupalalle tai vaikka välipalaksi! Tällä ohjeella smoothiesta tulee täysin nestemäistä, joten se menee hyvin vaikka aamumehusta muun aamiaisen ohella. Jos on herkkä kofeiinille, iltapalalla tätä kannattaa välttää ettei kuku hereillä koko yötä. Vihreän teen tilalla voi toki käyttää myös kofeiinitonta viherjauhetta.

 

VIHREÄ TEE – BANAANI SMOOTHIE

(iso lasillinen kahdelle, valmista juomaa tulee litra)
 
5dl vettä
3tl vihreää lehtiteetä (maustettu tai maustamaton)
1 banaani
1 pieni purkki (~230g) säilykeananasta mehuineen

Keitä vesi ja hauduta lehtitee kuten normaalisti teetä valmistaessa. Anna teen sen jälkeen jäähtyä täysin. Jos haluat smoothiesta erityisen kylmää, pidä teetä hetki jääkaapissa kunnes se on täysin kylmää. Voit myös lisätä sekaan jääpaloja, jolloin se viilenee nopeammin.

 

Yhdistä kaikki ainekset blenderissä ja hurauta sekaisin. Jos haluat lisätä teen tehoa, voit lisätä aineksiin vielä osan haudutetuista teelehdistä. Myös muut lehtivihreät sopivat smoothieen sekaan. Kokeile vaikka muutama tuore mintun lehti.

 

Nauti smoothie tuoreena!

 

 

Lue myös uusin juttu!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *