Hae
Saran kotikolo

Rouskuvalla keksillä: Twix raakapatukat

Nyt on selkeästi menossa jokin karkkipatukka-vaihe, sillä lyhyen ajan sisällä olen tullut tehneeksi Snickers-kakkua, Bounty-kakkua sekä Mars-kakkua – kaikki raakana ja erittäin onnistuneina! Twix raakapatukat ovat kuitenkin kenties se kaikkein paras ja onnistunein kokeilu.

Joten mitäs sitä tällaista onnistumisputkea turhaan katkaisemaan, tässä tulee siis versio raa’asta Twixistä, jonka haluaisin itsepintaisesti nimetä Raideriksi. Koska olihan se nimenvaihto vaan väärin. Tunnistettavuuden nimessä puhutaan nyt asioista kuitenkin niiden (väärillä) nykyisillä nimillä.

Tällä kertaa patukat ihan patukoina, mutta ken tietää, vaikka tämä taipuisi joskus myös kakuksi…

TWIX RAAKAPATUKAT

 

Keksipohja

 
2dl kookosjauhoa
0,5dl kookosöljyä
1rkl psylliumia
3rkl vaahterasiirappia
1/4tl vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita psyllium, kookosjauho ja vanilja yhteen, lisää sen jälkeen sula kookosöljy sekä vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi.

 

Silikoninen leipävuoka on mieletön väline. Kaikki lähtee helposti irti, eikä joka astiaa tarvitse vuorata erikseen paperilla.

 

Painele levyksi esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja laita jääkaappiin.

Toffeetäyte

 
1dl taateleita
2rkl cashewvoita
3rkl kookosöljyä
2rkl psylliumia
1rkl vaahterasiirappia

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita ainekset yhteen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Pyri saamaan toffeesta mahdollisimman sileää.

Cashewvoin tilalla voi käyttää muutakin pähkinävoita, mutta cashew on maultaan neutraalein. Maapähkinävoi maistuu aavistuksen läpi, mutta hyvältähän se maistuu, joten ei välttämättä haittaa!

Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään päivän ajan tai pakastimessa reilu puoli tuntia.

Suklaakuorrute

 
1dl raakakaakaovoita
1dl kookosöljyä
0,5dl raakakaakaojauhetta
3rkl vaahterasiirappia
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita ainekset yhteen.

Kun kinuski on kovettunut, irrota levy vuoasta ja leikkaa noin kahden sentin levyisiksi patukoiksi.

Pyöräytä patukat kauttaaltaan sulassa suklaassa ja asettele esimerkiksi tarjottimelle tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle.

Kun ensimmäinen kerros on kovettunut, suklaakerrosta voi helposti paksuntaa ja huolitella levittämällä patukoiden pinnalle lisää suklaata pullasudin avulla. Suklaata jää yli, mutta sitä on hyvä olla reilummin, että patukat saa upotettua seokseen kokonaan. Kaada loppu suklaa konvehtimuotteihin ja saat vielä raakasuklaita samalla vaivalla!

Nosta patukat jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaapinta on täysin kovettunut, irrota patukat varoen leivinpaperista.

Säilytä kylmässä. Patukoita voi mainiosti pakastaa. Keksiosa kovettuu siellä jonkin verran, mutta pehmenee nopeasti puraistavaksi.

Tuo keksipohja on muuten niin ihanan rapea ja maukas, että varmasti hyödynnän sitä raakaleipomuksissani myös jatkossa! Stay tuned…

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

4 kommenttia

  1. Elli kirjoitti:

    Näyttää todella hyvälle! nam 🙂

  2. Sara kirjoitti:

    Ne on! Ja voi vaikuttaa liian monivaiheiselle ja työläälle, mutta ei edes ole. Suosittelen!

  3. Lumi kirjoitti:

    Toi pohja… Pitääpä kokeilla kakkupohjaksi, kun on kerran rapeaa ja sopii myös pähkinä/manteliallergiselle.

  4. Sara kirjoitti:

    Se pohja on ihana, olen käyttänyt sitä sittemmin myös useammassa kakussa. Toimii myös kypsennettynä, jos haluaa kokeilla muuta kuin raakakakkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *