Hae
Saran kotikolo

Iltapäivätreffit lapsen kanssa

Keskiviikkona keli oli karmea – kylmä, sateinen ja harmaa. Kaipasin arkeen jotain piristävää tekemistä. Hain kerrankin itse naperon päiväkodista ja suuntasimme sateen läpi pyörällä suoraan lähikauppakeskukseen Triplaan. Iltapäivätreffit lapsen kanssa olivat juuri se mitä tarvitsin!

Yhdessä shoppaillen

Emme ole korona-aikana käyneet lapsen kanssa kaupoissa juuri lainkaan. Muutaman kerran lähikaupassa, viime kesänä mökillä ollessa ja toki jotain asioita yhdessä hoitamassa, mutta pääsääntöisesti olemme vältelleet lapsen viemistä ruokakauppaan tai kauppakeskuksiin. Epidemiatilanteen ollessa pahimmillaan olemme toki välttäneet sitä myös itse, ja tilaamme edelleen ruuat kauppakassin kautta. Sikäli nämä iltapäivätreffit olivat sitäkin erityisemmät. Siinä, missä viime kesänä mökkikylillä kaupassa juoksenteli kuriton taapero kiskomassa tavaraa alas hyllyiltä, nyt ostoksilla kulki mukana niin ison oloinen pikku tyttö. Hän oli super innoissaan päästessään äidin kanssa shoppailemaan ja ravintolaan syömään, ja pomppi naama naurussa pitkin Triplan käytäviä.

Viime kesän jälkeen olen syönyt lapsen kanssa ravintolassa vain muutaman hassun kerran, vaikka take outia on nautittu senkin edestä. Ensin kiersimme läpi muutaman vaatekaupan etsimässä uutta villatakkia. Nauratti kuunnella miten toinen hypisteli mallinuken päällä olevan mekon helmaa ja huokaili ”katso äiti miten kaunis!” ja etsi innolla itselleen uutta vaatetta. Milloin tästä lapsesta tuli niin iso, että vaatteetkin ovat alkaneet kiinnostaa?! Hän bongasi itselleen värikkäillä paljeteilla koristellun T-paidan hevosen kuvalla ja valitsi lisäksi mustan villatakin, mikä sai tämän äidin tuulettamaan. Vihdoin valitsi myös jotain muuta kuin sitä pinkkiä! Sitten tietysti piti vielä huolehtia vauva-Pepistä, eli suosikki nukesta, jolle löytyi pikkuinen vauvamekko alehyllystä. Ehdotin vielä uusia housuja, mutta kuulemma ei tarvitse. Sitten mentiin kohti ravintolaa ja matkalla tyyppi huuteli kaikille ohikulkijoille että ”miun isi odottaa ravintolan edessä”.

Lapsi saa valita – burgeria kaikille!

Tilasimme Triplan TLB:sta kaikille burgerit ja lisäksi ranskikset sekä perus- että bataattiversioina. Ravintola oli ihanan hiljainen ja siellä ikkunan vieressä syödessä ja sadetta katsellessa tuntui ihan luksukselta. Sen ainakin korona on tehnyt, ettei tuollaista ota itsestäänselvyytenä. Miten upeaa on ihan vain syödä ravintolassa!

Iltapäivätreffit lapsen kanssa tekivät harmaasta sadepäivästä super hauskan. Eihän tuo lapsi muuta kaipaa kuin läsnäoloa ja leikkisi kanssani onnellisena omassa huoneessaan koko illan, mutta välillä tekee kyllä niin hyvää koko perheelle tuulettua ihan jossain muualla. Itse odotan palavasti menojen ns. täydellistä vapautumista, mutta jatkossakin on annettava lapselle aikaa myös kotona. Aikaa leikkiä omilla leluilla ihan rauhassa ja nauttia kotona olemisesta päiväkodin jälkeen. Sitten erityiset iltapäivätreffit silloin tällöin osuvat juuri nappiin!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *