Hae
Saran kotikolo

Hartaasti toivottu paperinukke

Lapsen toiveissa on ollut pitkän aikaa paperinukke, mutta niitäpäs ei tänä päivänä noin vain löytynytkään. Itseäni tämä toive ilahdutti kovasti, sillä paperinukessahan yhdistyy erittäin hienosti askartelu, luovuus, rauhoittava tekeminen ja klassinen, ajaton leikki.

Mutta nykypäivän lelumaailmassa paperinukke on harvinaisuus, jolle ei niin vain ole enää tilaa kaikkien muiden härpäkkeiden keskellä. Pidin silmät auki pitkään, mutta eteen osui vain magneettiversioita tai värityskirjoja, joissa ”nukkeja” pääsee tuunaamaan. Kunnes, eräänä tavallisena sunnuntaina, piipahdin ohimennen Stockan leluosastolla ja silmiin osui aika isokin pahvipakkaus. Ja siinä se paperinukke vihdoin oli. Olisittepa nähneet naperon kasvot, kun hän sai sen käsiinsä. ”En osaa edes kertoa tätä ilahduksen määrää”, hän sanoi.

Kestävä nukke ja tarvikkeet

Tämä paperinukke on aika hieno. Se on isohko, ja tosi jämäkkää tekoa. Jalkaosaan tulee telineet, jotka pitävät nuken pystyssä. Mukana on iso satsi erilaisia pahveja, joissa on leikkausta varten valmiit mallit erilaisiin vaatteisiin eri väreillä ja kuoseilla. On housuja, hameita, mekkoja ja hattuja. Lisäksi mukana on kaksi arkkia tarroja, joista löytyy asusteita niin kengistä laukkuihin ja koruihin. Tyyli koristeluun on täten vapaa ja vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka.

Me aloitettiin homma heti samana iltana ja leikattiin kaikki asut valmiiksi. Ne kiinnittyvät nukkeen kaksipuolisella tarralla, joka myös irtoaa ihan hyvin.

En sitten tiedä kauan liimaus pysyy kunnossa, kun vaatteita vaihtelee, mutta se jää nähtäväksi. Saahan tarrat sitten uusittua, ja vaatteita voi aina käyttää mallina myös uusille. Sanoinkin, että voidaan piirtää näiden pohjalta itse lisääja koristella ja värittää ne asut ihan miten halutaan. Askartelua siis riittää enemmänkin.

Ajatonta leikkimistä

Paperinukke on musta ihana löytö, koska siitä riittää tekemistä. Se antaa mahdollisuuden hauskaan askarteluun ja kannustaa käyttämään mielikuvitusta. Nukella voi leikkiä, eikä siinä ole mukana ns. mitään turhaa. Lelujen klassikko, jollaisilla on leikitty iät ja ajat. Kyllä ne parhaat vaan kestää aikaa ja mielenkiinto siirtyy sukupolvelta toiselle. Vaikka miten tulisi uusia äänteleviä, liikkuvia, laulavia ja temppuja tekeviä ”se on kuin oikea koira!!” – leluja, parhaat lelut on niitä jotka kannustavat keksimään aina uutta. Ei ne ihmeelliset uutuudet kanna kovin pitkälle, vaikka näyttäisi miten siistiltä (kuten ne ihmeen taikapadat sun muut mitä ennen joulua mainostettiin paljon – sen taikajuoman tekee tasan kerran ja sitten veikkaan että padat unohtuu).

Jos paperinuket kiinnostaa, suosittelen tutustumaan. Tätä versiota löytyi tosiaan Stockmannin leluosastolta ja netistä esimerkiksi Lelukauppa Partaselta. Mukavaa askartelua ja yhdessä tekemistä, josta riittää iloa pitkään!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *