Hae
Saran kotikolo

Mitä teen kun stressaa?

Kaikilla on omat keinonsa selvitä stressaavissa tilanteissa. Toiset myös stressaavat enemmän ja toiset vähemmän. Itse koen olevani loppujen lopuksi aika vähän stressaava tyyppi, vaikka totta kai ajoittain paineen tuntee voimakkaampana. Itselleni vaikeinta on epätietoisuus, asioiden seisominen paikoillaan ja se tunne ja tieto, ettei voi tehdä niiden edistämiseksi mitään. Kun hommat pyörivät ja tuntuu, että asioita saa hoidettua yhtä tahtia eteenpäin kuluvan ajan ja elämän mukana, tunnen rauhaa. Tyytyväisyyttä. Inhoan sitä oloa, kun pitää vain odottaa eikä pääse vaikuttamaan lopputulokseen. Mutta mitä teen kun stressaa? Millaiset asiat minua auttavat lieventämään stressiä?

Mitä teen kun stressaa?

 

Kirjoittaminen

Kirjoittaminen on minulle enemmän kuin työtä, se on tapa olla ja elää. Kirjoitan ajatellakseni ja tehdäkseni selkoa asioihin. On kyse sitten käsinkirjoitetusta kauppalistasta tai isommasta suunnittelusta, asioiden listaaminen ylös, konkreettinen tekstin jälki ja ajatusten purkaminen auttavat heti. Sitten kaiken saa purettua ulos, eikä mielessä myllerrä niin rajusti. Kirjoittaminen ikään kuin juurruuttaa.

Liikunta ja etenkin ulkoilu

Pitkä kävely ulkona, äönikirja korvilla. Jooga ja hengittäminen. Venyttely. Liikunta itsessään tekee erittäin hyvää, mutta silloin kun stressaa, tahtia pitää hidastaa. Vaikka luulisi sen olevan päinvastoin. Tätä onkin saanut opetella, sillä monesti on yrittänyt purkaa ahdistusta vaikka lähtemällä juoksulenkille. Vaatiikin kärsivällisyyttä vaihtaa siihen kävelyyn, mutta lopputulos on niin paljon parempi. Ajatusten jäsentäminen, työstäminen, raitis ilma ja rauhassa hengittäminen rauhoittavat kehoa ja mieltä, ja sen jälkeen olo on aina varmempi. Tasaisempi.

Herkuttelu

Herkuttelu ei ehkä aina ole se fiksuin tapa, koska siitä ei välttämättä seuraa kovin hyvä olo, mutta kyllä se vaan ainakin hetkellisesti toimii. Joskus on tarpeen vain sulkea mieli ja uppoutua hömppäleffaan herkkukipon kanssa, kunnes makea alkaa öklöttää. Huono puoli on se, että se vaikuttaa mulla aina uneen, eikä huonosti nukuttu yö tee ikinä hyvää. Mutta silti, joskus kunnon herkkuöverit on vaan sen arvoiset.

Maisemanvaihdos

Koen olevani ihan super onnekas, että meillä on mökkejä ja paikkoja, joihin välillä vaihtaa maisemaa. Ei tarvitse olla lomaa, vaan etätöitä voi tehdä mökiltä käsin ja saada todella tarpeellista maisemanvaihdosta. Erilainen pihapiiri, mökkisauna, perheen seura, ihan parasta. Siellä mieli lepää. Vaikka silti pitää pyykkiä pestä ja astianpesukonetta tyhjentää, se on silti poissa siitä perusarjesta, ja se jos mikä piristää. Joskus on hyvä vaan astua ulos tutuista ympyröistä ja huomata, että stressi ei seuraakaan perässä.

Leipominen

En ole käsitöitä tekevä tyyppi, mutta leipomista rakastan. Se on älyttömän rentouttavaa puuhaa, ja siinä mieli tyhjentyy kaikesta ylimääräisestä. Sen kuin sekoittelee taikinan aineksia, sulattaa suklaata, vaivaa leipätaikinaa tai pyörittelee sämpylöitä, kaikki toimii. Kädet pysyvät rauhallisessa liikkeessä, ajatukset kasassa ja jalat maassa. Siinä on selkeä ja johdonmukainen asia, johon keskittyä.

Entä te? Millaisia keinoja te käytätte rentoutumiseen ja stressin lieventämiseen?

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *