Hae
Saran kotikolo

Kuohkeat japanilaiset pannukakut aamupalaksi (G, M)

Kokeilin tässä erään sunnuntaiaamun herkkuaamupalaksi uudenlaisia pikkupannukakkuja. Törmäsin tähän ohjeeseen Instassa, ja pannukakut näyttivät niin ihanilta, että kokeiluun meni. Yhtä kuohkeita js pulleita en näistä saanut kuin alkuperäisessä ohjeessa oli – kenties se vaatii korkeareunaisen muotin paistamista varten? Mutta niin maukkaita ja kuohkeita näistä tuli, että ehdottomasti jatkoon! Ja sitä pulleutta onkin siinä samalla hyvä harjoitella ja koittaa saada enemmän. Aamiaispannarit ovat siis saaneet vaikutteensa japanilaisista pannukakuista, mikä on ilmeisesti suosittu street food Japanissa (siellä käyneet kertokaa onko näin). Googleta Japanese souffle pancakes tai japanilaiset pannukakut, ja saat liudan erilaisia reseptejä.

Eli jos kaipaat erityisen ihanaa aamupalaa, kokeile näitä. Voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta itse asiassa pannarit valmistuvat helposti. Muistat vaan lisätä vettä pannulle, pistää kannen päälle ja paistaa tarpeeksi miedolla lämmöllä.

Kuohkeat japanilaiset pannukakut

Noin 10 kpl pieniä pannukakkuja

 

2,5 rkl gluteenitonta jauhoa (käytin Virtasalmen viljatuotteen lettujauhoa)

2 rkl kauramaitoa

1 rkl sulaa rasvaa (esim. margariini)

2 kananmunaa

3 rkl sokeria

1/2tl leivinjauhetta

Ripaus vaniljajauhetta

(1 tl sitruunamehua)

 

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vispaa valkuaiset paksuksi vaahdoksi, ja lisää vispauksen aikana sokeri yksi lusikallinen kerrallaan.

Sekoita toisessa kulhossa keltuaisten joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita huolella, jotta seokseen ei jää paakkuja. Seoksen tulee olla juoksevaa, mutta selkeästi taikinamaista. Huomioi siis mitä jauhoja käytät, ne nimittäin imevät nestettä eri tavoin. Virtasalmen seos, jota itse käytin, tarvitsee nestettä vähän enemmän kuin esimerkiksi tärkkelyspohjainen jauho, joten tässä ohjeessa jauhoja on tosi vähän.

Lisää valkuaisvaahto muiden ainesten sekaan käännellen lastan avulla.

Ja sitten kaikista tärkein vaihe, eli paistaminen.

Jotta pannukakut onnistuvat, pannun tulee olla tarpeeksi miedolla lämmöllä ja sille pitää lisätä vettä. Eli kuumenna pannu ensin, madalla lämpöä noin puoliteholle. Meillä on induktioliesi, jossa on asteet 1-9. Kuumensin pannun ensin nopeasti 9:llä, ja sitten madalsin lämmön neloselle.

Laitoin pannulle ihan pienet nokareet kookosöljyä. Kaksi pientä kauhallista taikinaa samalla kertaa, että saa pienet pannukakut. 2 rkl vettä taikinamöykkyjen viereen, kansi päälle ja pannukakkujen paistaminen per puoli. Anna paistua muutama minuutti ja käännä ympäri, kun kääntyy helposti.

Sen olen huomannut, että taikinaa ei kannata tehdä kerralla kovin isoa määrää. Olen nimittäin kokeillut tehdä tämän myös tuplana, ja taikinan loppu ehti vähän lässähtää ennen paistamista. Siinä on siis oltava ilmaa ja kuohkeutta paistaessa, että on mitään toivoa saada kuohkeutta lettuihin. Tee siis ennemmin pienempi satsi kerrallaan. Jos syöjiä on enemmän, taikinaa voi tehdä heti perään toisen satsin, tai paistaa kahdella pannulla että valmistuu nopeammin.

Sitten vaan pannarit pinoon ja lisukkeet päälle. Aivan mainio aamupala juurikin sunnuntaille! Oheen tietty hilloa, marjoja ja agavesiirappia. Ja lähtipäs päivä ihanasti käyntiin. Japanilaiset pannukakut vaativat vähän vaivannäköä, mutta kiireettöminä aamuina niiden taiteilu on suorastaan rentouttavaa.

Ohje napattu ja hieman varioitu @giorgiapaino Instagramista, kiitos ihanasta ohjeesta🤍

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *