Hae
Saran kotikolo

Lapsen synttärireissu Tukholmaan

Suosin vahvasti tekemislahjoja. Etenkin meidän joulukuussa syntyneelle lapselle kertyy yhden kuukauden aikana läjä uutta tavaraa, lelua, kirjaa ja askarteluvälinettä, joten meidän vanhempien on parempi jättää sellaiset siinä kohtaa hankkimatta. Jouluksi olen hankkinut pari erityistä lahjaa, jotka toivottavasti kestävät myös aikaa ja kerryttävät muistoja, mutta synttäreille panostin yhteiseen tekemiseen. Viime vuonna teimme koko perhe reissun Rovaniemelle katsomaan Joulupukkia, ja tänä vuonna vein lapsen viikonlopuksi Ruotsiin. Synttärireissu Tukholmaan oli sikäli hyvin erityinen, että mukaan lähti lapsen paras kaveri äitinsä kanssa. Oli muuten erittäin mukava viikonloppu!

Yllätysreissu lahjaksi

Perjantaina hain naperon päiväkodista yllättäen jo lounaan jälkeen. Koko reissuhan pidettiin siis salassa viimeiseen asti, jotta sillä pääsi ensinnäkin yllättämään ja toiseksi lievittämään stressiä, jos jotain menisikin pieleen. Tämä on just se aika vuodesta kun tauteja on liikkeellä erityisen paljon ja ajattelin, että jos joku sattuisi sairastumaan, matkan peruuntumiseen ei tarvitsisi pettyä vaan sitten vain muutettaisiin sen ajankohtaa.

Lapsi ja lapsen kaverit todellakin olivat ihmeissään, että miksi niin aikaisin olin hakemassa. Käytiin kotikautta pakkaamassa vähän kyniä ja vöritettävää sekä unileluvielä matkaan, ja mies heitti meidät kentälle. Tässä vaiheessa kohde oli selvillä, mutta seura ei. Kentällä sitten kerroin, että reissuun kuuluu vielä yksi yllätys, ja sillä hetkellä kaveri juuri tuli paikalle. Napero syöksyi riemusta kiljuen kaverin kaulaan ja toinen oli ihan ihmeissään. Muistaakseni sanoikin että ”tätä en kyllä osannut odottaa”😄.

Tutustumista Tukholmaan

Asuttiin Scandicin hotellissa keskustassa ihan rautatieaseman vieressä, joten liikkuminen oli varsin helppoa. Scandic no.53 tarjosi erinomaisen aamupalan kaikilla tutuilla herkuilla, ja meille gluteenittomille ja maidottomille oikein hyvän valikoiman. Lapselle paistettiin myös pyynnöstä omat letut, mikä taisi nousta matkan kohokohtiin. Huone oli pieni, mutta oikein riittävä. Meillä oli siis eri huoneet, mikä oli varsin hyvä, niin pääsivät molemmat lapset välillä rauhoittumaan. Ainut miinus oli, että tiloissa oli viileää, vaikka säädin kaikki lämmitykset täysille. Viikonlopun oli ihan tuntuva pakkanen, ja ikkunoista oikein hohki kylmää. Sängyllä hyppiminen oli ihan parasta viihdettä.

Ensimmäisenä iltana ohjelmaan kuului vain ravintolassa syöminen, ja silti nukkumaanmeno venähti aika lailla. Lauantaina vietettiin melkein koko päivä Skansenilla, missä oli joulumarkkinat, kotieläimiä ja akvaario. Se on niin kaunis ja tunnelmallinen paikka.

Akvaario oli itse asiassa tosi kiva. Siellä oli kaikenlaista matelijaa, ja pieni ”viidakko” missä hyppeli pikkuapinoita vapaana. Lapset tykkäsivät kovasti. Ja itsekin pääsi välillä sisälle lämmittelemään!

Upea Vasa museo

Sunnuntaina meillä oli vielä puolikas päivä, ja suunnattiin aamupalan jälkeen Vasa-museoon. Se on todella upea museo, jota suosittelen ihan kaikille! Sen lisäksi, ettäitse Vasa-laivan näkeminen siinä paikan päällä on aika mykistävää, on museossa paljon katseltavaa ja tehtävää aina interaktiivisista vempeleistä oikeisiin luurankoihin (turmassa menehtyneiden luurankoja – se tuntui aika hurjalta), minielokuviin ja pienoismalleihin. Museo tarjoaa mielettömän kosketuksen historiaan, joka resonoi myös lapsille. Heitä kiehtoi ajatus menneestä maailmasta, sen ihmisistä, Vasan turmasta ja suuresta laivasta.

Museon jälkeen ehdittiin vielä käydä syömässä ja kaupassa ostamassa eväitä kotimatkalle. Olin ostanut meille liput Flixbusin lentokenttäkuljetukseen, mutta ikävänä yllätyksenä noin vartti ennen lähtöä tuli ilmoitus että bussi on aikataulusta myöhässä ja uusi aika on peräti 1h 50min myöhemmin. Silloin olisimme olleet kentällä 30min ennen koneen lähtöä, ja vielä väärässä terminaalissa. Eipä siis ollut muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa törkykallis Arlanda Express. Eipä siinä mitään, helposti pääsi kentälle, mutta tuota bussia en suosittele kenellekään. Asiakaspalvelu on myös onnetonta, eivätkä kuulemma korvaa alle 120min myöhässä olevia kyytejä. Mikä on ihan käsittämätöntä, sillä lentokenttäkuljetuksessa tuollainen myöhästyminen ei vaan käy laatuun. Luulisi, että hyväön asiakaspalveluun panostaminen kannattaisi – kyseessä kun olisi heille ollut vain 13€ korvaaminen ja tyytyväinen asiakas, joka saattaisi tällöin hankkia palvelun vielä joskus uudestaan.

Synttäriviikon viettoon

Eihän sitä tuossa ajassa ehdi puoliakaan siitä mitä haluaisi, mutta siinäon sitten hyvä syy palata. Mietin, että Skansen olisi aivan ihana käydä kesäaikaan, ja lapsi tutustuisi mielellään kuninkaanlinnaan ja luonnontieteelliseen museoon (nyt se on ollut pitkään suljettuna). Kotimatka vähän venähti, mutta sain naperon viimein kymmenen jälkeen sänkyyn. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut synttärimatka Tukholmaan kerrytti valtavasti upeita muistoja ja kokemuksia. Tärkeimpänä varmasti yhteinen reissu parhaan ystävän kanssa.

Maanantaina saikin sitten vielä vapaapäivän ja mahdollisuuden nukkua erityisen pitkään. Pistettiin joulukuusi pystyyn ja aloitettiin 5-vuotissynttöreiden vieton viikko! Käsittämätöntä, että toinen täyttää jo viisi vuotta. Ja mikä mieletön persoona hän onkaan.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *