Hae
Saran kotikolo

Ratsastamassa pitkästä aikaa

Ratsastin aikoinaan lapsena säännöllisesti reilun neljän vuoden ajan, mutta nykyään tahti on pikemmin kerran vuodessa. Hevoset eivät sikäli enää tunnu yhtä tutuilta, mutta kun selkään pääsee tottuu menoon taas nopeasti. Tykkään tosi paljon maastolenkeistä ja nimenomaan islanninhevosilla, joiden askellajit ja varmat jalat ovat ihan ratsastusvaelluksiin luotuja. Issikat ovat myös mainion kokoisia – kuin poneja joilla on hevosten voimat, ja täten ne sopivat hyvin myös aikuisille. Viime vuosina olen vienyt lasta ratsastamaan ja vähän unohtanut siinä itseni, mutta nyt pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan myös itse.

Maastolenkki Mikkelissä

Kävimme Mikkelissä Niemenpellon tallilla tekemässä pienen maastolenkin issikoilla naperon ja isäni kanssa. Miljöö oli ihana pienen lumikerroksen peittäessä maata ja puiden oksia. Niemenpellon tallilla on paljon hevosia, aina varsoista pikkuponeihin ja isompiin suomenhevosiin, ja yhtä lailla piha-aitauksia ja laitumia kaikkien tarpeisiin. Siellä näkee, että kaikki toiminta on kehitetty eläinten hyvinvoinnin ehdoilla, myös ne ratsastuslenkit. Me menimme iltapäivällä ja teimme yhdessä noin puolen tunnin lenkin maastossa, jonne lapselle tuli taluttaja. Sikäli oli rauhallinen retki ihan käyntiä mennen, mutta ne vauhdikkaammat laukkareissut voi tehdä sitten erikseen. Kuten sanottu, ei se nyt niin rutiinilla itselläkään enää mene.

Olen käynyt lapsen kanssa muutamia kertoja myös Espoon Kauklahdessa Fagerängin tallilla, jossa pääsee sekä ohjatuille maastovaelluksille että rastastamaan itsekseen. Olen ottanut naperon oman hevosen kyytiin ja silloin on päästy kokeilemaan myös tölttiä ja laukkaa.

Jos lapsen haluaa viedä Helsingin seudulla ratsastamaan, suosittelen lämpimästi Annalan tallia Hämeentiellä, Annalan kartanon kupeessa. Talli on täynnä suloisia, persoonallisia poneja, komeita hevosia, veikeitä ankkoja ja kaiken lisäksi ihan satumaisessa pikkutallissa ihan kaupungin sydämessä. Annalassa pääsee ratsastamaan puistomaisemissa ympäri vuoden, ja lapsi pääsee halutessaan myös osallistumaan ponin hoitoon harjaamalla. Ihana paikka ja loistava ympäristö hevosiin tutustumiselle.

Ratsastus on aika kiva yhteinen juttu, ja ratsastamassa tulee varmasti käytyä yhdessä niin kauan kuin lapsi vaan haluaa. Siitähän ne maastolenkitkin sitten vaan pitenee, ja pian laukataan yhdessä pitkin metsäteitä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *