Hae
Saran kotikolo

Syntisen hyvä Snickers-puuro

Jos aamupalana on Snickers-puuro, edessä on aika loistava päivä. Tai vaikka ei edes olisi, niin ainakin aamupala oli hemmetin hyvä! En ole tehnyt suussa sulavan herkullista Snickers-vanukasta aikoihin, ja vaikka Snickers-jäätelö on pyörinyt mielessä jo tovin, en ole vielä ehtinyt toteuttaa sitäkään. Sen sijaan äärettömän helppo, nopea ja terveellinen vaihtoehto alati yltyvään Snickers himoon on tämä täyteläinen, lämmin ja kaikenlaista terveysherkkua sisältävä kaurapuuro, jonka söin itse maanantaiaamun lohdullisena aamupalana räntäsateen yltyessä ulkona.


Snickers-puuro on täynnä kuituja, terveellisiä rasvoja, proteiinia, laadukkaita hiilihydraatteja sekä mielialaa kohottavaa raakasuklaata. Päivä ja uusi viikko ei olisi voinut alkaa täydellisemmin!

Snickers-puuron voi valmistaa myös tuorepuurona, mikäli lämmin puuro ei ole sinun juttusi. Tuorepuuro toimii myös helppona mukana kuljetettavana välipalana tai valmistuu itsekseen jääkaapissa päivän aikana, jolloin illalla kotona odottaa mitä herkullisin iltapala.

Mikäli et voi syödä kauraa, voit kokeilla Snickers-puuroa myös esimerkiksi tattari- tai kvinoahiutaleilla. Tattari ja kvinoa eivät taivu makean pariksi yhtä helposti kuin kaura, mutta ongelman voi ratkaista lisäämällä puuron sekaan tilkan vaahterasiirappia tai keittämällä puuron soijamaitoon, jolloin siihen tulee hurmaava vaniljainen maku. Puuron voi joka tapauksessa keittää mihin tahansa suosimaasi kasvimaitoon, itse käytän puurossa yleensä aina mantelimaitoa, minkä vuoksi se on mainittu myös ohjeessa.

Keitän kaurapuuroa mielelläni pitkään, jotta siitä tulee erityisen mehevää ja täyteläistä. Jos aamulla on kova kiire, voit valmistaa puuron myös mikrossa.

Eikun puuron keittoon!

 

SNICKERS-PUURO

(2 annosta)

3dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
3/4dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Ripaus suolaa
2dl vettä
1/2dl kookosmaitoa
8 kuivattua taatelia
2rkl suolaamattomia maapähkinöitä
1rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
1rkl rouhittua raakasuklaata

Kiehauta mantelimaito ja lisää sekaan kaurahiutaleet. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja puuron koostumus haluamasi kaltaista. Lisää suola ja sekoita.

Puuron kiehuessa valmista taatelikinuski. Sekoita taatelit, kookosmaito ja vesi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi, juoksevaksi nesteeksi. Taateleita voi tarvittaessa liottaa etukäteen tunnin ajan tai vaikka yön yli. Tehokkaalla tehosekoittimella liotusta ei tarvitse tehdä. Mikäli haluat, lisää kinuskin sekaan ripaus laadukasta suolaa. Suola taittaa taateleiden makeutta ja lisää seoksen kinuskimaisuutta.

Taatelikinuskia tulee ohjeella hieman enemmän kuin ehkä puuroannokseen kaipaat, mutta loputkin tulee varmasti hyödynnettyä. Kenties seuraavan päivän puurossa tai vaikka hedelmäsalaatin päällä? Taatelikinuski säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Voit myös kokeilla valmistaa pienemmän annoksen, mutta itse koen sekoittamisen menevän silloin turhan vaikeaksi. Tehosekoitin pyörittää helpommin isompaa satsia, ja ohjeen määrä alkaa olla aika minimi kerralla valmistettavaksi. Omaan puurooni on kyllä mennyt taatelikinuskia aika reippaasti…

Pilko raakasuklaa rouhemaiseksi. Helpommalla pääset, kun käytät valmista rouhetta.

Kaada puolet puurosta annoskulhoon ja lusikoi maapähkinävoi puuron päälle. (Voit myös toki laittaa osan pähkinävoista myös puuron päälle, mutta itse tykkään jättää puuron keskelle ikään kuin pähkinävoisydämen – pinnalle tulee kyllä paljon muitakin höysteitä!) Lisää myös puolet taatelikinuskista ja maapähkinöistä. Kaada loput puurosta kulhoon, ja viimeistele annos kaatamalla puuron pinnalle loput taatelikinuskista sekä ripottelemalla pinnalle raakasuklaarouhetta ja loput maapähkinät.

Nauti puuro heti lämpimänä.

Aivan ihanaa, eikö olekin? Mikään sade, väsymys tai väärällä jalalla nouseminen ei pysty pilaamaan tätä hetkeä!

Kookos- ja mantelimaidon sekoitukseen valmistettu vaahtoava latte sopii puuron oheen kuin nakutettu!

 

Tuorepuuron voit valmistaa täysin samoilla aineksilla kuin lämpimän puuron, tai käyttää vain 2dl kasvimaitoa ja 1dl kasvipohjaista jogurttia. Sekoita puuron ainekset yhteen ja laita puuro tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön/päivän ajaksi. Voit myös lisätä aavistuksen kaurahiutaleiden määrää, jos haluat oikein paksua tuorepuuroa. Tuorepuuron sekaan sopii myös erinomaisesti ripaus Bourbon vaniljajauhetta!

Viljattomana Snickers-puuro valmistuu kätevästi esimerkiksi chiasiemeniä käyttämällä. Itse asiassa Puuron uusi aika – kirjassa onkin ohje nimenomaan Snickers-tuorepuuroon, jossa on kaurahiutaleiden lisäksi myös chiasiemeniä. En ole itse sitä vielä ehtinyt taas vauhtiin päässeen lämpimän kaurapuurokauteni keskellä kokeilla, mutta sekin on epäilemättä herkullinen. Ainakin aiemmin kirjasta testaamani lakritsipuuro sitruunakermalla oli melkeinpä liian hyvää ollakseen totta! Pelkkiä chiasiemeniä käyttämällä voit kokeilla valmistaa tuorepuuron esimerkiksi lisäämällä 2dl:een kasvimaitoa 2-3rkl chiasiemeniä sen mukaan, kuinka paksua puuroa haluat. Muista, että chiasiemenet turpoavat jopa yhdeksänkertaisiksi imiessään itseensä nestettä, joten anna puurolle mielellään useampi tunti aikaa valmistua.

Valmista taatelikinuski kuten lämpimässä puurossa, ja puuron valmistuttua annostele aineksia kerroksittain eväspurkkiin tai kulhoon. Tuorepuurossa suklaarouhe ei sula puuron sekaan, vaan osuu suuhun rouskuvina sattumina.

Kumpi sinun makuusi on enemmän, lämmin vai kylmä Snickers-puuro? Joka tapauksessa melkoinen herkkupuuro, eikö vain? Päivä alkaa Snickers-puurolla aika makeasti – kirjaimellisesti!

 

Ja hei, muista osallistua Dammenbergin suklaapaketin

arvontaan täällä!

Aikaa on tämän viikon sunnuntaihin asti.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti:

    Oho, tässäpä totisesti on aikamoinen herkkupuuro! Pitääpä kokeilla joskus 😀

  2. Sara kirjoitti:

    Todellakin! Jos makeasta tykkää niin aivan ihana herkkupuuro vaikka synkkänä syysaamuna. Itse opin tykkäämään Snickeristä vasta aikuisiällä, ja nyt yritän ujuttaa Snickersin makua vähän mihin sattuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *