Hae
Saran kotikolo

Arjen nopea wokki ja valmis ostoslista

Tämä helppo ja nopea wokki on yksi arjen lemppareista, ja oli vaihe kun tein tätä ihan joka ikinen viikko. Pari kertaa jäi välistä mm. mökkireissun vuoksi, ja kun ainekset eivät sitten olleetkaan valmiina ostoslistalla, wokki hetkeksi jäi pois arkiruuista. Nyt se on tehnyt vahvan paluun, ja ei syyttä! Tämä nopea wokki on paitsi täynnä kasviksia ja rouskuvaa makua, se valmistuu noin kymmenessä minuutissa tuoreista ja silti puolivalmiiden ainesten helppouden ansiosta.

Ihan prikulleen ostoslistaa ei tarvitse noudattaa, jos jotakin vihannesta ei ole vaikka saatavilla, mutta laadin listan kuitenkin valmiiksi niin että ainesten hankkiminen on sitäkin helpompaa. Tässä siis ohje ja kauppalista yhdessä!

Nopea wokki arkeen

 

Kotimaista maustamaton kanan fileesuikale 300 g

Bimi Varsiparsakaali 200g

Kasvissekoitus Tuorekset Classic wok 300 g

IsoKaski valkokaalisuikale 200 g

Lehtikaali Suomi 200 g

Spice Up! Szechuan kastike 100g X 2 pussia

Lisäksi: kookosöljyä paistamiseen, sekä halutessasi suolapähkinöitä ja avokadoa

 

Laita nokare kookosöljyä wokki- tai paistinpannulle, ja kuumenna pannu. Lisää kanat ja ruskista ne pinnalta. Lisää kastikepussit ja madalla lämpöä hieman, ettei kastike roisku ympäriinsä. Anna kanojen kypsyä samalla, kun pilkot varsiparsakaalit valmiiksi.

Kaada classic wok – kasvissekoitus ja pilkotut varsiparsakaalit pannulle kanojen päälle. Anna niiden muhia muutama minuutti rauhassa, ja lisää sen jälkeen sekä valkokaali että lehtikaali. Sekoita kaikki ainekset huolella niin, että kastiketta päätyy joka puolelle.

Ja se on siinä!

Tässä wokissa on kaksi tärkeää pointtia. Ensinnäkin, pidä huolta että kanat kypsyvät ennen kuin lisäät vihannekset. Toisekseen, älä kypsennä kasviksia kauaa, etteivät ne pehmene liikaa. Rapeus ja suutuntuma ovat nimittäin tämän wokin juju, eikä esimerkiksi pakastevihanneksilla pääse lähellekäön samaa lopputulosta.

Szechuan kastike on itse asiassa aika tulinen, joten voit valita myös esimerkiksi saman merkin hapanimeläkastikkeen, jos se tuntuu sopivammalta. On kokeiltu, ja hyvää on!

Valmiin annoksen päälle sopii tuore avokado sekä suolapähkinät, joista saa vielä lisää rapeutta ja rousketta mukaan. Nopea wokki riittää myös useammalle päivälle, ja se maistuu hyvältä myös myöhemmin jääkaapista. Itse tykkään napata wokkia työevääksi, niin kasviksia ei tarvitse ottaa enää erikseen.

Toivottavasti tykkäät 🙂

 

MUISTA vielä OSALLISTUA DAMMENBERGIN SUKLAAPAKETIN ARVONTAAN TÄÄLLÄ!

AIKAA ON TÄMÄN VIIKON SUNNUNTAIHIN ASTI.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *