Hae
Saran kotikolo

Mehevä ja nopea kaurasuurimopuuro

Kaurasuurimopuuro on sitten ihanaa! Mutta sen keittäminen kestää aika kauan, eikä etenkään arkiaamuisin ole aikaa haudutella puuroa niin pitkään. Kun bongasin tämän vinkin eräästä Facebookin ruokaryhmästä (vegaaniset kasvisruuat taisi olla?), oli pakko päästä kokeilemaan. Ja sehän toimii! Crediitit ideasta siis ihan muille, mutta tässä ohjetta myös teille päin. Nopea kaurasuurimopuuro on nimittäin ihan nappivalinta kiireisiin, kylmiin talviaamuihin.

Kaurasuurimot ovat kokonaisia kauranjyviä, joissa on kaikki ravintoaineet tallella. Niitä voi käyttää myös muussa ruuanlaitossa, esimerkiksi riisin tilalla lisukkeena tai pataruuissa. Puurossa pitkään muhineet kaurasuurimot ovat ihanan pehmeitä ja silti täydellisen napakan suutuntuman säilyttäviä jyviä, jotka ovat erittäin ravitsevia ja vatsalle lempeitä. Ja kuten puuroissa yleensä, lisukkeena toimii lähes mikä vaan!

Jujuna tässä on puuron hauduttaminen etukäteen termarissa. Nerokasta sanoisin! Kun termariin laittaa illalla suurimoita ja kiehuvaa vettä, suurimot hautuvat yön aikana meheväksi puuroksi. Ja aamulla annos on valmiina alta aikayksikön!

Tällä ohjeella tulee kaksi annosta. Mitoita siis sen mukaan monta syöjää on paikalla. Jos puuroa jää yli, sen voi käyttää keksi- tai leipätaikinaan.

 

Nopea kaurasuurimopuuro

 

1 dl kaurasuurimoita

3 dl kiehuvaa vettä

1 dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

Suolaa maun mukaan

 

Laita termospulloon tai -astiaan ensin kaurasuurimot, ja kaada niiden päälle kiehuva vesi. Sulje kansi tai korkki hyvin, ja anna suurimoiden hautua yön yli.

Aamulla kippaa seos termarista kattilaan ja lisää kasvimaitoa (tai halutessasi vettä). Kiehauta seos ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää suola.

Kaurasuurimopuuron kanssa toimivat täydellisesti marjat, hillot, kiisselit ja mehukeitot. Omaani tuli kanelilla maustettuja omenapaloja, mansikoita, mantelitahnaa ja mansikkahilloa.

Olen aina rakastanut puuroja, ja suurimoista keitetty puuro on ihan täydellistä lohturuokaa. Tykkään hurjasti puurojen suutuntumasta, mehevyydestä ja lämmöstä, ja nopea kaurasuurimopuuro tekee aamun puurohetkistä aina vaan ihanampia.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *