Hae
Saran kotikolo

Helpot kotitekoiset murot (G, M)

Oi että miten ihanaa on ollut syödä pitkästä aikaa aamiaiseksi muroja! Olen tehnyt näitä vasta muutaman kerran, mutta jo nyt voin sanoa että jatkossa minun kaapistani löytyy säännöllisesti itse tehtyjä terveellisiä muroja. Kotitekoiset murot ovat maukkaita, ihanan rouskuvia ja älyttömän helppoja valmistaa! Ja hei, näistä saa tehtyä halutessaan vaikka korvapuustin makuisia!

Helpommaksi niiden tekemistä ei voi enää tehdä: sekoittaa vain vettä ja jauhoja, ja kuivattaa taikinan uunissa. Kaiken lisäksi taikinalevy murtuu jo kuivuessaan pieniksi, muromaisiksi palasiksi, joten jäähdyttämisen jälkeen ei tarvitse kuin kumota valmiit, rouskuvat murot säilytyskulhoon.

Idean näihin muroihin sain Outi Rinteen Lohturuokaa – kirjasta, mutta oikaisin pari mutkaa sen perusteella millaisia aineksia omasta kaapistani sillä hetkellä sattui löytymään. Idea on kuitenkin aika lailla sama. Olettaisin, että myös erilaiset jauhot sopivat yhtä hyvin ja tuovat muroihin hauskaa vaihtelua, mutta toistaiseksi olen käyttänyt vain tattaria. Mantelijauhoista ja kvinoasta tehnyt murot ovat kuitenkin seuraavaksi listalla!

KOTITEKOISET MUROT

(yksi pellillinen)
 
4dl vettä
3dl tattarijauhoja
2rkl vaahterasiirappia

Sekoita ainekset huolella, jotta jauhoista ei jää paakkuja.

Levitä massa tasaiseksi, ohueksi levyksi leivinpaperille pellin päälle ja kuivata uunissa 100 asteessa noin 2-3 tuntia, tai kunnes levy on murtunut pieniksi palasiksi ja palaset ovat selkeästi kuivuneet.

Raaka levy on vielä ehjä

 

Kuivunut levy on murentunut valmiiksi muromaiseksi!

Jos haluat muroista entistä ravitsevampia, kuivata ne uunissa tai kuivurissa 45 asteessa. Itse en ole tätä vielä kokeillut, mutta epäilisin siihen kuluvan ainakin 8-10 tuntia. Kenties siis kokeiluun vaikka yön yli?

Anna murojen jäähtyä pellillä. Murustele ne sen jälkeen pieninä palasina lasipurkkiin ja nauti viikon kuluessa.

Tässä nyt tuli jakoon perusohje, jolla pääsee alkuun. Ja sitten rajana onkin vain mielikuvitus! Kokeile maustaa taikina kanelilla ja kardemummalla, tai kokeile ripaus piparkakkumaustetta. Valmiiden murojen sekaan voi ripotella pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Ja tosiaan jauhoja vaihtamalla saa aina uudenlaisia makuja.

Miten sinä syöt murosi? Minulla niihin kuuluu banaani ja joku kasvipohjainen maito – soija on ihanan vaniljainen ja silloin tällöin maistuu myös Alpron kookoksen makuinen juoma. Tyypillisesti sekaan menee kuitenkin aina jääkaapista löytyvää kauramaitoa.

Parasta! Tattarissa on täydellinen muroihin sopiva maku! Kokeile valmistaa helppoja kotitekoisia muroja itsekin!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *