Hae
Saran kotikolo

Viikon ruokalista

Tämän viikon ruokalista esittelee helpot ja tutut arkiruuat, joita me on tällä kertaa syöty. Monet on sellaisia, joita tulee tehtyä säännöllisesti uudestaan, ja osa puolestaan vähän harvemmin nautittuja. Yhtä kaikki, meidän viikon ruokalista antaa toivottavasti ideoita myös eteenpäin kokeilun arvoisista ruuista!

 

Viikon ruokalista

 

Maanantaina

Työevääksi oli mielettömän hyvää suppilovahveropastaa ja iso tomaatti. Kotona tein illalla kana-kasviswokkia tulisella sechuan-kastikkeella, ja pilkoin annoksen päälle avokadoa ja ripottelin suolapähkinöitä.

Tiistaina

Työeväänä oli sitä edellisen illan wokkia. Kotiin päästyä särki inhottavasti päätä ja olin muutenkin kotona vasta puoli 7 aikaan, niin lämmin ruoka jäi väliin. Lapsen mentyä nukkumaan söin kaurasämpylää, omenaa ja Ainon vegaanista lakritsijäätelöä (hyvääää!).

 

Keskiviikkona

Lounaaksi söin itse tehtyä intialaista butter chickeniä ja naan-leipää (ohje täällä). Illalla mentiin Sirkus Finlandiaan ja käytiin sitä ennen hampparilla.

Torstaina

Lounaaksi jauhelihakeittoa ja sämpylää. Keittolounaat leivän kanssa on ihan best! Päivälliseksi syötiin koko porukalla lohta sitruunalla ja salaattia.

 

Perjantaina

Lounaaksi vielä jauhelihakeiton loput ja sämpylä. Sen päälle pari kourallista trail mixiä. Päivälliseksi syötiin korianteri-sitruunaruoho marinoitua kanaa, maissintähkiä, salaattia vegejuustolla ja ranskiksia.

Lauantaina

Lounaaksi oli tortilloita. Tyypilliset täytteet meillä on mausteinen jauheliha, kana tai joskus laitan itse tofua. Sitten tietty vegejuustoraaste, kasvikset, salsa ja soijajogurtti tai vege fraiche. Menin illalla teatteriin, joten söin jo vähän aiemmin itsekseni edellisen päivän kanaa, kasviksia ja riisipiirakan. Mies ja lapsi söi jauheliha-perunalaatikkoa kun itse tein lähtöä.

 

Sunnuntaina

Lounaaksi tein aasialaishenkistä keittoa, mihin tuli shiitakesieniä, katkarapuja ja aivan ihanan makuinen kirkas liemi jossa sikana valkosipulia, muun muassa. Sen kanssa oli tuoreita sämpylöitä, mitkä tein valmiista jauhoseoksesta lisäämällä vain vettä ja kuivahiivaa.

Keiton päälle avokadoa ja korianteria. Myös kaura fraiche tms. sopii hyvin. Päivälliseksi syötiin sitten kaikki sitä jauheliha-perunalaatikkoa.

Että sellaisia ruokia tullut tehtyä tällä viikolla. Tällä viikolla onkin vielä auki. Ehkä spagettia? Perinteisesti tulee myös se lohi ja tortillat. Ollaan lapsen kanssa muutama päivä kahdestaan ja pohdittiin jospa olisi aika tilata pizzaakin pitkästä aikaa.

Onko tuttuja teidän arjesta? Saa mielellään heittää ideoita myös tänne mitä uutta ja erilaista voisin kokeilla! Helposti pyörii ne samat tutut ruuat aina.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *