Hae
Saran kotikolo

Parasta juuri nyt x 3

Yksi viikko arkea takana, ja jotenkin tuntuu että lomamoodi katosi hetkessä. Alku oli yhtä huutoa, itkua, stressiä ja unettomia öitä – yritä siinä sitten lapselle selittää että arkikin on ihan kivaa. Ja siis sehän on, mä oon aina tykännyt aidosti arjesta. Se on nyt vaan vähän hakusessa vielä. Siksi lähdin ihan tavoitteellisesti miettimään sitä kaikkea kivaa mitä olemassa on, ja parasta just nyt on loppukesän tarjoamat jutut.

Parasta just nyt

Tärkeää on vaan löytää se tasapaino, ettei arjesta tule liian kuormittavaa. Ekat päivät meni siis täysin penkin alle, kun herätin lapsen liian myöhään ja sitten piti hirveällä kiireellä hosua päiväkotiin, missä vielä loman jälkeen on paikat sekaisin, pikkuiset itkee ja sitten vielä matkalla sataa vettä ja kuraa lentää polviin asti. Siis VIHAAN sitä tunnetta kun kuraa lentää jalkoihin. Ajattelin myös säästää omia voimia siinä, että herään aikaisemmin ja pääsen aloittamaan päivät rauhassa, mistä seurasi jäätävä väsymys, kireä pinna ja se olo että kaikki romahtaa nyt ja heti. Ei siis näin.

Mökkiviikonloppu ja marjametsät

Ensi viikolla päästään vielä mökille, missä odottaa yksi viime vuosien lemppareista: marjastus. Siis ei uskoisi, koska lapsena todella vihasin marjojen keräämistä. Näin siinä näkee kuitenkin valtavasti hyötyjä. Sen lisäksi että saadaan syötäväksi ja talvivarastoon pakastimeen hurjasti kotimaista superfoodia, tulee oltua ulkona, saatua reippaasti hyötyliikuntaa ja koettua sitä kuuluisaa metsän rauhaa. Äänikirja korville ja ihan omaan rauhaan metsämättäiden keskelle. Ihanaa! Siinä ei edes ne kammottavan isot ristilukit ja joka puolelle takertuvat seitit juuri haittaa, kun marjojen kiilto silmissä painaa mustikan varpujen tai vadelmien perässä. Luulen, että tykkäisin myös sienestää, koska syksyinen metsä on erityisen ihana, mutta en tunne sieniä ollenkaan. Pitäisi opetella.

 

Hyvinvointia mahan pohjaan

Toinen juttu on Biotikur Balance. Tässä olen puhtaasti somemainonnan uhri, koska koko kesän tuppasi tulemaan vastaan Biotikurin mainoksia ja ylistäviä arvioita. Mitä enemmän aiheeseen perehdyin, sitä paremmalta se kuulosti. Omien sairastelujen myötä syödyt antibiootit on rasittaneet vatsaa ja suolistoa aika lailla, ja tuntuu että kaikki apu on tervetullutta. Ei tämä setti suinkaan ilmainen ole, enkä tässä vaiheessa osaa vielä sanoa edes että kannattaako se kun käyttökokemus on varsin lyhyt, mutta odotukset on kovat. Olen kuitenkin sen verran hifistelijä tällaisissa jutuissa, että saan kicksejä kokeillessani uutta. Sikäli tämä siis innostaa nyt ja isosti. Saa nähdä onko todella hintansa väärti. Onko kellään siellä kokemuksia tästä?

Kalenteri täyteen

Kolmas? Tulevat tapahtumat ja tekemiset. Se tärkeä, tärkeä osa hyvää arkea. Pitää olla kivoja juttuja mitä odottaa, ja mielekästä tekemistä. En jaksa käkkiä vaan kotona tekemättä mitään, vaikka niitäkin hetkiä on siinä ohessa hyvä olla. Silloinkin toisaalta alan helposti vähintään leipoa, että tulee tehtyä jotain. Mutta siis meillä on edessä reissu Espanjaan, viikonloppu getaway kavereiden kanssa, miehen synttäriyllätys aikanaan (eli tällä hetkellä käytännössä vielä suunnitteilla – kivaa sekin), metsäretkiä, omat synttärit syksyllä… Kesälomalla suunnitelmat aika lailla jäi, ja oli ihanaa herätä aamuisin ihan vaan fiiliksen vietäväksi. Arjessa tykkään suunnitella. Merkitä asioita kalenteriin ja seurata mitä on tulossa. Se auttaa osaltaan rakentamaan sitä arkea ja samalla huomaamaan, että elämä ei ole vain liian vähän unta ja töiden tekoa. Sinne mahtuu sitä vapaa-aikaa ja kokemuksia ihan yhtä lailla. Vaikka ihan vain extra pitkä iltasatu lapsen kanssa, miehen kanssa leffaan tai napero meidän sänkyyn nukkumaan. Ei se ole aina niin ihmeellistä, mutta en ikinä ota sellaista itsestäänselvyytenä myöskään.

Nyt vaan pitää malttaa nukkua taas enemmän ja ylläpitää niitä voimia mitä lomalla kerrytti. Mulla on taipuvaisuutta lähteä suorittamaan vähän liikaa, ja monta kertaa on saanut huomata että se kostautuu. Nyt siis oikeasti, lempeää läsnäoloa ja hyviä hetkiä jokaiseen päivään.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *