Hae
Saran kotikolo

Kotonakin oli oikein mukava pääsiäinen

Kun pääsiäinen vietettiin sittenkin kotona, päätettiin siitä tehdä hyvä. Ja oikein mukava pääsiäinen meillä olikin. Lapsi oli alkuviikon todella kipeänä, ja se vei voimia kaikilta. Käytiin kahdesti lääkärissä ja lisäksi vielä lastensairaalassa, eikä selkeää diagnoosia tullut. Viikon ajan oli antibiootit 3x päivässä, mutta kuulemma saattoi olla viruskin. Kamalaa sitä oli seurata, ja oma pää täyttyi tietenkin kaikenlaisilla kauhuskenaarioilla. Sitten onneksi alkoi helpottaa. Kuume laski ja pysyi poissa, lapsen voimat palasivat ja hän alkoi leikkiä, nauraa ja kiukutakin. Ihanan normaalia.

Ruokahalu palasi pääsiäiseksi

Ruokaa meni älyttömän vähän monta pöivää, tyyliin pari lusikallista jogurttia muutaman kerran päivässä ja sekin pakotettuna, ettei antibiootteja mene tyhjään mahaan. Sopivasti juuri viikonlopuksi ruokakin alkoi sitten taas maistua, ja sitä upposi itse asiassa paljonkin. Huomasi, että paaston jälkeen oli nälkä ja vieläkin napero haluaa syödä jopa parin tunnin välein. Tuli siinä viikonlopun aikana herkuteltua turhankin paljon pääsiäissuklaata popsimalla, mutta toisaalta oli ihana nähdä miten toinen sai voimia takaisin ja sai lopulta kuitenkin nauttia pääsiäisestä ja lomasta, vaikka sitten kotonakin.

Pistin meille kotiin ne muutamat pääsiäiskoristeet mitä meillä on – muutama tipunen ja pari pupua. Kippoihin vegaanisia pikkusuklaamunia ja raakasuklaarusinoita. Koristeltiin lapsen kanssa tusseilla piirtämällä muutama Mignon munakin. Kun oli ehtinyt olla päivä ilman kuumetta, päästiin myös viimein ulos. Napero sai ottaa iisisti juoksurattaissa hengaillen ja käytiin yhdessä lenkillä.

Leffoja ja ulkoilua

Mies oli katsomassa Tampereella jääkiekkoa perjantaina ja me käytiin leffassa katsomassa Hammaskeiju. Lauantaina syötiin miehen vanhemmilla karitsan karetta ja vegaanista pashaa. Sunnuntaina tehtiin lapsen kanssa vähän spessumpi aamupala, mikä on ollut tapana mun lapsuudenkodissakin. Sen jälkeen oli pienimuotoinen pääsiäismunajahti, missä piilotin naperolle yhden pikkuruisen vegaanisen töhnämunan (koska sellaisiakin löytyi!!), tikkarin ja vegesuklaapupun.

Käytiin iltapäivällä tutustumassa uuden yrittäjän pyörittämään Maunulan majaan keskuspuistossa ja siellä olevaan pääsiäistapahtumaan. Ihanaa, että majalle järjestetään erilaista ohjelmaa! Paikkana se on mitä parhain retkeilylle – keskellä metsää ja ihania metsäpolkuja. Sinne pääsee hyvin myös autolla. Pääsiäistapahtumassa oli poniratsastusta, munajahtia ja kasvomaalausta. Majalla kannattaa käydä, jos tulee tilaisuus.

Illemmalla isovanhemmat tulivat hengailemaan naperon kanssa ja mentiin miehen kanssa puolestaan leffaan katsomaan Dungeons & Dragons. Itse pelistä en tiedä mitään, mutta elokuvana ihan viihdyttävä fantasiapläjäys.

 

Pääsiäisvieraat ja fondueta

Maanantaina käytiin myös rattaiden kanssa aamulenkillä ja sen jälkeen pestiin tiskiharjalla ja vedellä pyöriä ulkona. Muutenkin kevätlämpö helli koko pääsiäisen ja ulkoilu oli aivan ihanaa! Yhtäkkiä sai heittää talvikamppeet komeroon ja pistää kevyempää päälle. Katujakin pestiin ahkerasti koko pääsiäisen ajan, joten eiköhän se pahin katupölykin pian hellitä.

Maanantaina kaveripariskunta tuli syömään fondueta, mikä olikin mainio päätös vapaille. Viime viikko oli niin sekava kaikin puolin lapsen sairastaessa, että arkeen paluu tuntui nyt ihanalta. Lisäksi tällainen lyhyt viikko menee nopeasti, ja kummasti sitä onkin kaikenlaista menoa jokaiselle päivälle. Nyt vaan kun kaikki pysyisi terveenä ja saadaan nauttia tästä lisääntyvästä valosta ja lämmöstä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *