Hae
Saran kotikolo

Puhdas ja terve suu – testissä Lumoral

Oletteko jo kuulleet Lumoralista? Mulla on testissä nyt Lumoral hampaiden- ja suunhoitolaite, ja haluan jakaa kokemuksia laitteen parissa. Mun suu ei ole ollut se helpoin. Vaikka olen hampaita harjannut hyvin eikä reikiä ole ollut varmaan tämän vuosituhannen puolella, ikenet ovat herkät. Ne ovat vetäytyneet ja vuotavat helposti verta, ja sitten tietty hampaita vihlookin. Käytän säännöllisesti erikoistahnoja ja -suuvesiä pitääkseni ikenistä huolta, mutta nekään eivät aina riitä. Lisäksi hampaisiin tulee värjäytymiä, eikä niiden puhdistaminen ole kovin helppoa, kun vetäytyneet ikenet aiheuttavat äärimmäisen tuskallista vihlontaa. Suuhygienistillä käynti on siis aikamoista kidutusta.

Kun kuitenkin tiedostaa miten tärkeää suun terveys on, olen halunnut vimmatusti korjata tilanteen. Kun sain uuden Lumoral suunhoitolaitteen, en meinannut pysyä nahoissani. Laitteen luvataan estävän hampaiden reikiintymistä, vähentävän hammaskiven muodostumista, hoitavan ientulehdusta ja ärtyneitä ikeniä, raikastavan hengitystä ja vaalentavan hampaita sekä poistavan värjäytymiä. Melkein liian hyvää ollakseen siis totta!

testissä Lumoral – Uusi suomalainen keksintö hampaiden- ja suunhoitoon

Lumoral on kotimainen innovaatio, joka on kehitetty suun terveyden ylläpitoon sekä hammassairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lumoral hoito perustuu valon ja aineen vuorovaikutukseen, yleisimpään tuntemaamme valobiologiseen ilmiöön fotosynteesiin eli yhteyttämiseen. Hoidon avulla on tarkoitus poistaa suun haitalliset bakteerit kokonaan ja turvallisesti. Lumoral markkinoi kyseessä olevan ensimmäinen lääkinnällinen ratkaisu, joka kohdistaa antibakteerisen vaikutuksensa vain hammasplakkiin suojellen suun tervettä bakteeritasapainoa. CE-merkitty lääkinnällinen laite täyttää Fimean lääkinnälliselle laitteelle asettamat korkeat vaatimukset. Voit lukea lisää täältä.

Kaikki tarvittava kulkee kätevässä kangaspussissa. Sinne mahtuu niin virtalaite, suukappale, laturi kuin Lumorinse-tabletit. Ja tarvittaessa vielä käyttöohje!

 

Lumoral on todella helppokäyttöinen ja sen käyttö perustuu kolmeen osaan:

 

1. Purskuttelu – yksi vihreä Lumorinse tabletti liu’utetaan veteen ja purskutellaan suussa minuutin ajan.

2. Aktivointi – Lumoral suulaite pistetään suuhun ja päälle 10 minuutiksi.

3. Harjaus – tämän jälkeen harjataan hampaat normaalisti.

 

Lumorinse tabletit ovat tässä se keskeinen juttu

Lumorinse tabletin ainesosat ovat seuraavat: Mannitoli, ksylitoli, askorbiinihappo, natriumbikarbonaatti, polyvidoni, indosyaniinivihreä, magnesiumstearaatti, piidioksidi ja piparminttuaromi. Vaikuttava aine on Indosyaniinivihreä 7,0 mg.

 

Hammasharja poistaa vain noin 60% hampaiden plakista ja jäljelle jäävä jäännösplakki aiheuttaa hammassairauksien kehittymisen. Lumoral hoito kohdistaa vaikutuksen mikroskooppisen tarkasti juuri tähän jäljelle jääneeseen hammasplakkiin. Lumoral hoidossa purskuttelun aikana valoaktivoitava suuhuuhde kiinnittyy hammasplakkiin. Suuhuuhde valoaktivoidaan Lumoral laitteen valolla, jolloin suuhuuhteen antibakteerinen vaikutus käynnistyy. Fotodynaamisessa reaktiossa herkisteeksi kutsuttu valoherkkä aine nimensä mukaisesti valon aktivoimana herkistää bakteerin valolle. Reaktiossa syntyy reaktiivista happea ja lämpöä, jota vastaan bakteeri ei kykene puolustautumaan.”
Lumoral.fi

 

Aloitin laitteen käytön nyt kerran päivässä -systeemillä. Tosin välissä oli heti viikonloppureissu Lappeenrantaan, minne en laitetta pakannut mukaan. Vaikka ei sen puoleen, ei se olisi paljoa tilaa vienyt ja mukana tuli vielä näppärä kangaspussi missä tarvikkeet kulkevat helposti mukana. Ehdin siis käyttää laitetta viisi päivää putkeen, ja sitten tuli neljän päivän tauko. Sen jälkeen jatkoin nyt taas päivittäisellä käytöllä joka ilta ennen hampaiden pesua.

 

Miten on sujunut?

Koska kyseessä on pidempi prosessi, tulen palaamaan kokemuksiin Lumoralin käytöstä ja tuloksista vielä uudestaan kun olen ehtinyt käyttää laitetta pidempään. Tässä vaiheessa voin sanoa, että kyllä ne hampaat tuntuvat puhtailta käytön jälkeen. Laitteen käyttö on helppoa eikä vie kauaa aikaa. Tykkään siitä, että laite sammuu automaattisesti, joten kelloa ei tarvitse sen kanssa seurata. Kun vielä usein käytän sitä suihkun jälkeen, laite sujahtaa kätevästi aamutakin taskuun ja sen kymmenminuuttisen aikana saan laitettua vaikka lapselle iltapalaa tai viikattua kuivuneita pyykkejä kaappiin. Ei käytöstä siis isompaa vaivaa tai hankaluutta ole, vaikka sitä käyttäisikin joka päivä.

Jokapäiväinen käyttö ei ole myöskään tarkoitus pidemmän päälle. Suurin osa tuntuu suosivan 2-3 kertaa viikossa -systeemiä, millä ylläpidetään suun terveyttä muun päivittäisen hoidon, kuten hampaiden harjauksen, ohessa.

Huomioita?

Suukappale on isohko, mutta menee kyllä hyvin suuhun eikä suuta edes tarvitse jäkittää. Se ei siis tunnu mitenkään pahalta. Suuhun kertyy kyllä kunnolla sylkeä käytön aikana. Suukappale myös lämpenee, mutta se ei ole mitenkään epämukava tunne.

Kertaostoksena Lumoral on hintava. Tällä hetkellä myynnissä oleva starttipakkaus, jossa on suuosa, virtalähde, laturi, kangaspussi säilytykseen ja 10kpl Lumorinse tabletteja, maksaa Lumoralin omassa verkkokaupassa 199€. Kertakulu ei myöskään riitä, sillä säännöllinen käyttö vaatii Lumorinse tablettien ostamista myös jatkossa. Kovin kalliiksi se ei enää tule, varsinkaan jos laitetta käyttää ennaltaehkäisevästi sen pari kertaa viikossa.

Yksi 30kpl pakkaus tabletteja maksaa 27,90€, ja jos tabletit pistää tulemaan kestotilauksena tippuu summa 23,70€. Kestotilauksen saa kerran kuussa, kolmen kuukauden tai kuuden kuukauden välein toimitettavaksi. Se ei tunnu enää kovin paljolta, jos hyödyt tosiaan ovat luvatun kaltaiset.

Jatketaan testausta ja palaan sen pohjalta asiaan vielä jonkin ajan kuluttua uudestaan!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *