Hae
Saran kotikolo

Pitkästä aikaa normiarkea – vai oliko?

Alkuvuosi on ollut aika sekaista koronatoimien kiristyessä ja meidän vuoronperään sairastellessa, eikä normiarki oikein päässyt joululoman jälkeen vielä vauhtiin. Toisaalta viime vuosien perusteella, mikä nyt on edes sitä normiarkea? Lapsi otti päiväkotiin paluun raskaasti yli kolmen viikon joululoman jälkeen, ja aamut olivat monesti kovin itkuisia. Kun vaan saisin kiinni siitä mikä päiväkodissa on hänelle niin kamalaa!

Kuulemma päivät sujuvat hyvin, on tosi sosiaalinen ja puhelias ja aina innolla mukana kaikessa, mutta päiväkotiin meno on vaan itkun ja harmituksen paikka. Vuodenvaihteessa hän vaihtoi kyllä isompien ryhmään ja alkuvuodesta myös ryhmän opettajat ja hoitajat menivät uusiksi, mutta kaikki vaikuttavat tosi mukavilta ja sellaisilta, että heillä pitäisi kyllä klikata. Varmaan tässä on kyse vain ikävästä meitä kohtaan. Hän rakastaa syliä, silittelyä, juttelua ja yhdessä leikkimistä, mutta ei oikein anna päiväkodissa niille mahdollisuutta. Ei halua hoitajien syliin tai anna heidän omien sanojensa mukaan paijata.

On hienoa kuulla, että hän on päiväkodissa itsenäinen ja haluaa suoriutua omin avuin, mutta toisaalta hän on vasta kolmevuotias ja saa olla pieni. Meneehän se arki raskaaksi jos kokee, että on siellä kaikki päivät oman onnensa nojassa. Haluan uskoa, että aika auttaa ja kunhan hoksaa antaa mahdollisuuden kavereillekin, niin päiväkoti nähdään ihan uudessa valossa.

Takaisin kotiin

Meidän normiarki palasi mökiltä tultuamme siltä osin, että napero palasi tosiaan päiväkotiin ja itse tein töitä. Näimme myös pitkästä aikaa kavereita ja muutenkin oli menoja. Olen edelleen toipilas enkä voi urheilla, ja lenkkeilyä onkin törkeä ikävä. Ensi viikolla alan kokeilla rauhassa joogaa ja pidempiä kävelylenkkejä, mutta nyt on ollut ihan vain liikkeellä olemiseen totuttelua. Päiväkotiin kuljettamista, asioiden hoitamista. Se on tuntunut vielä varsin riittävältä. Kroppa jumittaa ja venyttelyä koittaa ujuttaa päiviin.

Meillä oli viime viikonloppuna kaveriperhe syömässä ja lapsi oli aivan villinä. Ei vissiin ole hetkeen vieraita kunnolla ollut. Ja olipa ihanan normaalia! Tein sushi bowl buffeen ja jätskikakun, jonka lapset saivat koristella. Sunnuntaina söimme myös öljyfondueta miehen isän synttäreiden kunniaksi.

Suolahoitoa hengitellen

Varasin viikolle myös kolme iltaa putkeen suolahuoneelle hoidattaakseni keuhkoja ja hengitysteitä nyt oikein urakalla. Ekalla kerralla otin lapsen mukaan, ja hänhän oli aivan innoissaan jo sinne mennessä. Ja saimmekin huoneen ihan kahdestaan, ja hän istuskeli siellä suolan seassa leikkimässä ja poistui hoidon loputtua hyvin vastentahtoisesti. Pitää siis ottaa mukaan toistekin. Lapsi tulee mukana lähes ilmaiseksi, kun maksaa vain 7€ oman hoidon päälle.

Jos suolahuone ei ole tuttu, siitä voi lukea lisää täältä. Suolahoidon käyttöä hengitystieoireisille on alettu tutkia kun muun muassa huomattiin, miten suolakaivoksilla työskennelleet pysyivät hengitysteiltään muuta väestöä terveempinä. Käytännössä siis pienessä huoneessa rentoudutaan ja hengitetään pieniä suolahiukkasia, jotka kulkeutuvat keuhkorakkuloihin asti, irrottavat limaa ja puhdistavat hengitysteitä. Itse hoidatan nyt kuuriluontoisesti ja aloitin tosiaan kolmella kerralla tällä viikolla, ja jatkossa tuntemusten mukaan yhdellä tai useammalla kerralla. Katupölykaudesta lienee tulossa tämän hiekoitusmäärän jälkeen raju, joten ehkä siinä vaiheessa tulee käytyä tiiviimmin. Ja ihanaa, että lapsi viihtyi mukana niin hyvin!

Vauva-Pepin synttäreitä vietetään säännöllisesti. Yleensä ainakin viisi kertaa viikossa. Sankari istuu siis paraatipaikalla Trip trapissa.


Viikonlopun hengailua ja herkuttelua yhdessä

Perjantaina herkuteltiin ekoilla laskiaispullilla, mitkä onnistuivatkin tosi hyvin. Viikonloppuna mies on lauantaina päivän omissa menoissaan ja meillä on luvassa tyttöjen päivä. Tekeminen on vielä auki, mutta puhetta on ollut niin leffaan kuin museoon menosta, ravintolassa syömisestä kuin uusien vaatteiden hankkimisesta. Vaikka tässä on koronaa vältelty enkä vieläkään sitä halua sairastaa, tuntuu myös, ettei voi ikuisesti piileskellä ja pitää alkaa uskaltaa myös elää. On tässä myös ne kolme rokotustakin, joten jospa tauti ei olisi kuitenkaan niin tuhoisa.

Sunnuntaina on myös luvassa brunssi toisen kaveriperheen kanssa Vuosaaressa Furussa. Huhujen mukaan tarjolla on erityisen hyvin myös meille gluteenitonta ja maidotonta aina blineistä ja vohveleista lähtien…

Joten kyllähän tämä arki nyt aika ihanan normaalia on ollut, vaikka lenkkeily vielä joutuu odottamaan.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *