Hae
Saran kotikolo

Viime aikoina

Viime aikoina arki on ollut toisaalta tosi tavallista, vaikka ei edes ole. Päivät juoksevat ohi ja arki vähän kuin tapahtuu ihan itsestään. On ollut sellainen kausi, kun ei ole tehty mitään ihmeitä, oltu vaan perheen kesken ja paljon kotona ja lähialueilla pihalla. Kaipuu mökille on valtava enkä jaksaisi odottaa juhannusta, kun sinne taas pääsee. Ikinä ei enää vuotta ilman mökkeilyä! Miten talvi menikin näin ohi sen kannalta.

Iisiä arkea

Olen ollut yleensä aika kova järjestämään kaikenlaisia menoja, mutta nyt arki tarvitsi rauhoittumista. Se on ollut tosi tervetullutta ja tehnyt kaikille hyvää. On leikitty pihan leikkipaikalla, käyty kävelyillä merenrannassa ja katseltu aamuleffoja samalla kun on syöty aamupalaa sohvalla. Siitä on meinannut tulla viikonloppuaamuun vähän tapa…mutta aika mukava tapa aloittaa vapaapäivä kaikessa rauhassa.

 

Lapsen leikkaus

Lapsella oli viime viikolla kita- ja nielurisaleikkaus, jossa samalla putkitettiin molemmat korvat. Hänellä ei ole ollut mitään sairastelukierrettä ja korvatulehduksia vain kaksi viime syksynä, mutta oikeaan korvaan oli kehittynyt liimakorva mikä vaati putkitusta. Eipä siinä muuta kuin tulpat ja uimapanta jatkossa päähän. Kita- ja nielurisat sen sijaan olivat isompi juttu.

Napero on koko ikänsä hengittänyt paljon suun kautta, kuulostanut tukkoiselta ja hengittänyt öisin raskaasti. Öisin on ollut jopa hengityskatkoksia. Risoja seurattiin, jos ne lopettavat kasvamisen siinä kun lapsi kasvaa eivätkä olekaan myöhemmin suhteessa niin isoja, mutta toisin kävi. Kurkku näytti että on ihan tukossa, ja leikkauksen tehnyt lääkäri sanoi vielä jälkeenpäin että kitarisa oli ollut todella iso ja tukkinut nenänielun lähes täysin.

Viime viikon torstaina mentiin siis ilman aamupalaa aamupäivästä PikkuJätti Tapiolaan ja lapsi nukutettiin toimenpidettä varten. Jestas miten nuo pienet on reippaita ja urheita. Jännitti, mutta ei pistänyt missään kohtaan vastaan tai hankaloittanut hommaa, vaan reippaasti teki mitä pyydettiin ja nukahti rauhassa mun syliin. Heräämössä oltiin toimenpiteen jälkeen vielä useampi tunti, mutta alkupöhnän jälkeen sielläkin taisi mennä jo neljä mehujätskiä sujuvasti.

 

Pitkä sairasloma

Operaatiosta tuli 1,5 viikon sairasloma ja kipulääkitys 5 x päivässä. Mutta hirmu hienosti on mennyt. Mun äiti tuli alkuviikosta hoitamaan ja helatorstai olikin sitten vapaa. Miehen vanhemmat jelppi vielä perjantaina, ja maanantaina olisi edessä päiväkotiin meno jos vointi sallii. No, sanoisin että vointi kyllä sallii, mutta katsotaan miten ilman kipulääkkeitä pärjää. Juuri viikon kohdalla muutamat illat meni vähän itkuisesti, kun iltapalaa syödessä sattui ja se säteili korvaan asti. Muuten on pitänyt päinvastoin toppuutella ettei saa juosta tai hyppiä, kun energiaa vaan pakkautuu.

Pitkästä aikaa on käytetty juoksurattaita, mitkä meiltä edelleen löytyy, ja käytiin viime viikonloppuna pitkällä kävelyllä ja ulkoilemassa rattaiden kanssa. Hölmöltä tuntuu tuon ikäistä työnnellä rattaissa, mutta näin ainakin päästiin vähän pihapiiriä pidemmälle. Ja silloin olikin ihanan kesäistä, mikä onneksi tuntui nyt taas palaavan.

Eihän tässä ole kuin muutama hassu viikko ennen juhannusta, ja heinäkuussa on vielä kesälomat. Vuoden parasta aikaa! Mitään muuta en tähän kesään kaipaa kuin kesämökkiä, rantasaunaa ja uimista järvessä. Veneilyä, jätskiä, lokkien huutoa. Ihan parasta.

Mutta siis, viime aikoina on ollut varsin iisiä. Ja itse asiassa ajattelin jatkaakin näin. Ihan vain nauttien säästä ja kesätekemisestä. Paljon ulkoilua ja piknikkejä. Toivottavasti lämpimät säät ja uimista. Kesäkuussa olisi luvassa Tallinnan päiväretki kahdestaan naperon kanssa, ja visiitti Lappeenrantaan kummitädin/kummipojan luokse. Mahtavaa, että leikkaus saatiin nyt tehtyä hyvissä ajoin ennen lomaa ja siitä ehtii kesän aikana täysin toipua. Jospa jokunen syysflunssakin jäisi sitten välistä…

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *