Hae
Saran kotikolo

Välipäivät ja melkein lomafiilis

Olipas ihana joulu! Lyhyt ja ytimekäs, voisi sanoa, mutta mitä muuta se kolmessa päivässä voisi olla. Ja oli toisaalta ihan sopiva, kun kotonakin oltiin. Arki oli ihan tervetullut – etenkin kun ei se arki ihan normaalina alkanut kun ei tarvinnut päiväkotiinkaan aamuisin kiirehtiä. Välipäivät on sujuneet aika mukavasti. Erilainen, leppoisa arki kantoi läpi viikon, ja sitten ollaankin jo uudessa vuodessa. Miten tuntuu kuin joulusta olisi jo kuukausi?!

Joulun aloitus

No, aaton aattona pistettiin lapsen kanssa jouluherkkuja kippoihin ja joululaulut soimaan. Käytiin koko perhe saunassa ja mentiin nukkumaan odotusta täynnä, vähän myös jännityksellä miten napero malttaa nukkua. Olipa ihana herätä aattoaamuna ja huomata, että kelloon jo puoli 8. Siinä vikat joulukalenterien luukut auki, aamusmoothiet naamaan ja joulupukki ruutuun. Puolen päivän maissa miehen vanhemmat tulivat joulupuurolle, ja pian sen jälkeen me lähdimme vuorostaan heille päin jouluaterialle.

Jouluruuat maistui ehkä paremmalta kuin vuosiin. Kalat, mädit, pateet ja salaatit – nam! Laatikot ja kinkku ei ole itselleni mikään huippuhetki, ja kinkku maistuu lähinnä leivän päällä myöhemmin. Mutta ihan maukasta se perunalaatikkokin oli. Napero veti kylmäsavuporoa ja silliä kuin ammattilainen. Jälkkäriksi oli perinteinen sekametelisoppa ja minun tekemäni kettukarkkijuustokakku, mistä tulikin ihanaa. Makeaa, mutta hei juustokakkuhan se olikin. Super hyvää kyllä!

Joulupukki, joulupukkiii…

Joulupukki soitti ovikelloa heti alkupalojen jälkeen, ja juteltiin kuulumisia tovi. Lahjoja jaettiin vähän jokaiselle, ja napero ehti ensimmäisen repiä auki jo hetikun huomasi siinä oman nimensä. Tämä pukki on kyllä ihan paras, ja takuuvarma valinta aina kun ollaan kaupungissa jouluna. Hän tekee keikkaa sairaalaklovnina ja on ihan mahtava lasten kanssa.

Myös sen verran energinen pukki, että lapselle onkin homma selitetty niin että se Rovaniemen tyyppi on ”pääpukki”, kaikkien pukkien iäkäs pomo, joka on pestannut apuun näitä muita pukkeja. Lahjoissa oli suurimpia toiveita ja yllätyksiä, joista tulikin ihan joululoman hittejä. Mutta tosi sopivasti sinänsä, mikä oli kiva. Ei turhaa krääsää ja rojua, millä ei tee lopulta mitään. Suosikkeja olivat pyjama, Frozen asu (mikä onkin ollut päällä päivittäin), ääntelevä FurReal poni ja fossiili, josta sai hakulla hakata esiin dinosauruksen luita. Se veikin tulevan paleontologin huomion pariksi päiväksi.

Kaikki uudet kirjat luettiin läpi heti aattoiltana ja uusiksi monta kertaa seuraavina päivinä.

Lomailua ja uutta vuotta

Joulupäivänä uudet lelut saivat heräämään vähän aiemmin, mutta ehdittiin aamulla myös pieni ulkoilu. Käytiin myös testaamassa luistelua ennen jouluruokien keskelle paluuta. Ja silloin tuntuikin että ne ruuat riitti. Tapanina retkeiltiin kolmestaan hyytävässä tuulessa ja palattiin ihan arkisyömisiin – mitä nyt suklaata, marmeladia ja piparia on kulunut joka päivä.

Itselläkin on ollut työviikolla melkein kuin lomafiilis, kun aamuisin ei tarvitse kiirehtiä päiväkotiin ja aamupalaa syödään yhdessä lapsen kanssa. Töihin saa ihanan rennon alun joka aamu ja lapsella on takuuvarmaa viihdytystä isovanhempien kanssa.

Nyt olisi vuodenvaihde ja vika työviikko ennen reissua. Viimeiseen asti jännittäen onko kaikki terveenä. Tuntuu, että heti kun ihmisiä on tavannut, seuraavana päivänä kuuluu että joku onkin sairastunut. Joten nyt ei vaan nähdä ketään, menee muuten ihan liian stressaavaksi.

Työt pois alta ja äitini tulee pariksi päiväksi naperoa hoitamaan, mutta that’s it. Paluu maskin käyttöön kauppareissuille ja peukut pystyyn että reissunkin ajan saisi kaikki olla terveenä ja nauttia lämmöstä. Ihana saada aloittaa uusi vuosi ja ennen kaikkea auringossa!

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Jospa nyt alkaisi vähän positiivisempien tapahtumien vuosi?

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *