Hae
Saran kotikolo

Jouluviikko on taputeltu

Huomenna on jouluaatto, ja jouluviikko on taputeltu vähitellen. Vielä viimeinen työpäivä, ja sen jälkeen kodin siivous ja viimeiset valmistelut. Isoja valmisteluja ei tosin tarvitse, koska vietämme varsinaisen joulun miehen vanhemmilla. Mutta ollaanhan tässä kotona samalla kuitenkin, ja pitää joulun tuntua olla joka puolella. Päiväkotiin vietiin jo jouluterveiset opettajille ja hoitajille, mikä olikin hyvä, kun loppuviikosta porukkaa tippui sairastuvalle kuin kärpäsiä. Tänä vuonna tein kaikille omat kaakaobaarit lasipurkkeihin – kaakaojauheen päälle vaahtokarkkeja ja pakkaukseen vielä mukaan pieniä piparminttutankoja.

Työt pois alta

Töissä oli vielä kiire viikko, ja huvittikin miettiä että olen kyllä tehnyt kaikkea muuta kuin työnkuvaan kuuluu. Viikko meni tuotteiden kokoonpanossa, kun piti kiireellä saada tuotteita kasaan varastojen tyhjentyessä. Konetta en avannut kuin ihan ohimennen. Välillä on tosi kivaa tehdä erilaisia juttuja. Viikon lopuksi sitten paluu sorville ja hommat valmiiksi joulupyhiä varten.

Jouluviikko on vietetty myös vähän jännittyneissä tunnelmissa. Päiväkodista on kuulunut tarinaa ties mistä taudeista, jotka on pakottaneet suuren osan ryhmän lapsista ja aikuisista kotiin. Siinä tulee väkisinkin olo, että haluaisi vaan pitää lapsen kotona. Mutta se nyt on vaan tätä elämää. Lapsi itse on ollut innolla mukana päiväkodin jutuissa ja oli hankkinut vielä uuden ystävänkin, kun ne muut parhaat kaverit olivat jo lomalla.

Jouluisia esityksiä

Maanantaina oli odotettu tanssiesitys, ja se oli muuten oikeasti ihan esitys! Opettaja oli salin sivussa ja sanallisesti ohjeisti, ja lapset toimivat niin hienosti. Päiväkodin joulujuhla oli toki myös herttainen, mutta siinä opettajat ja hoitajat ovat suuressa roolissa vetäessään lauluja ja leikkejä. Nyt lapsilla oli päärooli omasta tanssista ja näkyikin hienosti miten jokainen veti omalla tyylillä.

Tiistaina kävimme suolahuoneella, missä hoitoaika kului lapsen istuessa onnellisena suolan seassa ja leikkiessä. Siellä tuntuu olevan aina haastetta lelujen jakamisessa. En tiedä miksi siellä, kun muualla se sujuu jo hyvin. Mutta harjoitellen. Hän onneksi viihtyy hoidossa tosi hyvin, ja nyt olenkin varannut ajan usealle viikolle putkeen. Jos se auttaisi vähän tässä flunssa- ja pöpökauden keskellä.

Torstaina oli viikon viimeinen päivä toimistolla, ja samalla viimein se päivä kun sai joulutunnelmasta kiinni. Kiiruhdin töistä Töölöön ja nappasin sieltä naperon matkaan (mies toi autolla reitin varrelle). Siitä matkasimme ratikalla kohti keskustaa ja menimme Musiikkitaloon Lumiukko-konserttiin.

Ah se ihana jouluklassikko, jossa on myös ylivoimainen suosikki joululauluni! Orkesteri soitti ensin kappaleita Pähkinänsärkijästä, ja sen jälkeen screeneillä näkyi Lumiukko-elokuva ja orkesteri soitti sen musiikin. Walking in the airin aikana lavalla oli myös nuori poika laulamassa kappaleen, ja mulla oli kyyneleet silmissä. Niin liikuttavaa ja niin kaunista! Lapsen nukkumaanmeno vähän venyi normaalista, mutta onneksi samalla alkoi joululoma.

Itselläkin on ollut tavallista uupuneempi fiilis, kun viikko sitten oli kavereiden kanssa pikkujoulut ja kotiin tullessa napero herätti (4v rokotus oli nostanut juuri yöksi kuumeen) ja valvottiin puoli neljään. Aamulla oli karmea olo – krapula kyllä iskee ihan vaan valvomalla. Mutta olipa hauska ilta ja niin kiva nähdä kaikkia rauhassa! Lisää näitä. Plus sushia. Kyllä maistui.

Huomenna on jouluaatto!

Tänään vielä tosiaan päivän työt purkkiin, siivousta ja yksijouluperinne eri kaikkien jouluherkkujen pistäminen tarjolle ihaniin pikku purkkeihin. Taloyhtiöön tuleekin vielä vesikatko kahteen asti (siis oikeasti, kuka neropatti laittaa tuntikausien vesikatkon aatonaatolle?!), mutta ei se onneksi meihin niin vaikuta. Joka tapauksessa siivoilut tulee tehtyä sitten vasta töiden jälkeen. Joulukakun lupasin meille aatoksi tehdä, joten illemmalla on luvassa myös leipomista. Kettukarkki juustokakku olisi luvassa. Jouluviikko huipentuu siis todellakin siihen itse jouluun!

Jouluna on luvassa hengailua, villasukkia, ehkä luistelua. Suklaata ja pipareita, Joulupukin kuuma linja ja Joulupukin vierailu. Lukunurkkaus ja marmeladien kera. En malta odottaa!

Ihanaa joulua kaikille!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *