Hae
Saran kotikolo
Kaupallinen yhteistyö

Meidän unelmien leipomo – Gluteeniton leipomo Ilona

Kaupallinen yhteistyö: Gluteeniton leipomo Ilona

Olen käyttänyt Gluteeniton leipomo Ilona tuotteita jo aiemmin, mutta vasta toden teolla tutustuin niihin viime kesänä. Kesälomalla mökillä törmäsin lehtiartikkeliin, jossa Gluteeniton Unelma – kahvilan mainittiin muuttaneen Lauttasaaresta Itä-Pasilaan. Artikkelissa tuotiin esiin myös kahvilan erikoistuminen juuri gluteenittomaan ja muihin erikoisruokavalioihin, ja että kahvilan valikoima tulee juuri Gluteeniton leipomo Ilonasta. No sinnehän mentiin tutustumaan sitten pikimmiten kaupunkiin paluun jälkeen, ja tilasin kahvilasta noudettavaksi muuten leipomon iki-ihanaa kesäpitkoa. Meidän sanoin siis hilloraitapullaa, joka on aina ollut oma ehdoton lemppari ja ensimmäisen haukun jälkeen myös lapsen. Kun Gluteeniton leipomo Ilona lähti mukaan toteuttamaan lapsen 4v synttäreitä, tällä äidillä sydän itki ilosta tietäessäni että juhlatarjoilut tulevat olemaan huippuhyviä – ja täysin lapselle sopivia. Ja mitkä tarjoilut sieltä saatiinkaan, oi että!

Gluteeniton leipomo perheen tarpeisiin

Gluteeniton leipomo Ilona on saanut alkunsa juuri vanhempien pyrkimyksistä saada lapselle sopivaa ruokaa. ”2000 -luvun alussa meidän perheen pikkuprinsessalla todettiin maito- ja vilja-allergia. Siitä alkoi tutustuminen erityisruokavalioihin.”, leipomon verkkosivuilla kerrotaan.

Täällä todella tiedetään millaista on joutua jatkuvasti miettimään mikä ruoka sopii ja mikä ei, ja miten vähäiseen tarjontaan monesti joutuu tyytymään. Siinä, missä itse tilanteeseen sopeutuu hyvin ja ymmärtää miksi näin tehdään, lapsen kohdalla tilanne on toinen. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua miettimään syömisiään sen enempää – se on aikuisten tehtävä. Lapsen tulee nauttia ruuasta, kenties joskus kiukuta ruuasta, mutta ei miettiä sitä sen enempää.

Erikoisruokavaliolla olevat lapset joutuvat väkisinkin huomioimaan onko joku syötävä heille sopivaa vai ei. Kotona olemme pitäneet huolta siitä, että siellä kaikki on aina vaan sopivaa, mutta juuri esimerkiksi juhlissa ja kyläillessä tilanne on toinen. Opetamme lasta siihen, ettei kyseessä todellakaan ole maailmanloppu, jos juhlissa ei olisikaan sopivaa syötävää, koska voimme ihan hyvin ottaa jotain sitten kotona juhlien jälkeen kotona tai kotimatkalla. Tilannetta ei siis surkutella millään tavalla. Ja ihan oikeasti, on niin paljon enemmän kaikkea mitä voidaan syödä! Juhlia järjestäessä heittäytyy kuitenkin epävarmaksi, koska a) nykyisellään kaikkea ei ehdi tehdä itse ja b) kaupasta ei löydy valmiina. Kun saimme leipomo Ilonan juhliin mukaan, valtava taakka laskeutui harteilta ja tiesin, että meillä tulee olemaan kaikkien aikojen tarjoilut. Mikä sen sopivampaa, kun vihdoin synttäritkin sai järjestää ilman rajoitusten sun muiden miettimistä!

parhaat tarjoilut lapsen synttärijuhliin

Sanoin leipomoon, että meille käy kaikki vaihtoehdot, kunhan on gluteenitonta ja maidotonta. Nirsoja emme ole, enkä olisi ikinä osannut vastaavassa tilanteessa alkaa vaatimaan tietynlaista. Päinvastoin, olin vaan kiitollinen jokaisesta ehdotuksesta. Toimitus leipomosta piti pistää matkaan perjantaina, ja juhlat pidettiin sunnuntaina, joten tuotteiden säilyvyys tuli huomioida. Saimme tarjolle lapsen jo etukäteen syksyllä toivoman suklaakakun, mokkapaloja, bebe-leivoksia, wilhelmiina-keksejä ja hodarisämpylöitä. Oi että!

Kakkua koristelimme isoilla tikkareilla ja värikkäillä karkeilla, mutta muuten olipa helpotus että se tuli tällä kertaa valmiina! Tykkään leipoa ja etenkin lapselle kakkuja on hauska tehdä kaikkine koristeineen, mutta työkiireiden ja sairasteluiden vuoksi kakun tekeminen olisi ollut tänä vuonna täysi fiasko. Plus lapsi rakasti sitä! Yleensä kakut eivät ole hänen suosikkejaan, kuten eivät selkeästi monen muunkaan lapsen, mutta nyt sitä nautiskeltiin hartaudella ja iloisin huudahduksin. Tarjottavaa oli paljon ja kaikkea oli pakko päästä maistamaan. Pistimme tarjolle itse täytettäviä hodareita tavallisten ja veganakkien nakkien kanssa, ja se olikin ihan nappi lisä kaiken makean oheen.

Laadukasta gluteenitonta jokaiseen makuun

Gluteeniton leipomo Ilonan tuotteet ovat korkealaatuisia, kauniita ja moneen erikoisruokavalioon sopivia. Leipomon valikoimaan kuuluu kausituotteiden lisäksi ihana valikoima makeita ja suolaisia herkkuja, joita löytyy ainakin monista K-ryhmän kaupoista ja juurikin Gluteeniton Unelma – kahvilasta. Kaikki on gluteenitonta, ja sen lisäksi löytyy niin kananmunattomia, maidottomia, vegaanisia ja laktoosittomia herkkuja. Leipomo itse löytyy Lempäälästä, Tampereen lähettyviltä. Yhteystiedot mm. tilauksia varten löytyvät täältä.

Kiitos koko Ilonan upealle henkilökunnalle ja etenkin Miralle tästä mahdollisuudesta! Lapsen synttärit olivat hitti, ja itse sankari oli onnensa kukkuloilla. Tarjoilut maistuivat kaikille, oli erikoisruokavalio tai ei – ja ennakkoluuloja gluteenittomasta leivonnasta pistettiin toden teolla rikki!

Suosittelen lämpimästi leipomo Ilonan valikoimaa ja tuotteita jokaiselle gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Toivokaa tuotteita lähikauppaan, tehkää tilauksia suoraan leipomoon ja käykää mahdollisuuksien mukaan paikan päällä – tällaiset paikat tulee saada kukoistamaan ja kaikkien erikoisruokavaliota noudattavien tietoisuuteen!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Kaupallinen yhteistyö: Gluteeniton leipomo Ilona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *