Hae
Saran kotikolo

Herkulliset vegaaniset valkosuklaapiparit

En voi ottaa tästä ohjeesta tai ideasta mitään kunniaa, koska törmäsin kuvaan ohimennen Facebookissa ja se jäi kummittelemaan mieleen. Sellaisella veden kielelle tuovalla tavalla! En tiedä oliko mukana valmista ohjetta tai mitään, mutta koska idea on niin ihanan simppeli, ei siihen kummempaa ohjetta edes tarvita. Eli vegaaniset valkosuklaapiparit on tämän joulun uusi herkku, josta kiitän suuresti tätä kuvan Facebookissa jakanutta! Pahoittelen, etten tiedä enempää, koska hyppäsin juuri siinä samassa bussista pois enkä ehtinyt lukea enempää.

Tykkään kovasti itse tehdystä piparitaikinasta, eikä se ole edes vaikeaa tai kovin aikaa vievää. Samalla taikinan mausteisuutta ja tummuutta saa helposti säädeltyä oman maun mukaan. Nyt kuitenkin halusin tehdä helpoimman mahdollisen ohjeen, joten tähän ei tarvita kuin kaksi ainesta kaupasta valmiina ja hitunen aikaa pyörittelyyn. Joululaulut siis soimaan ja suu makeaksi! Paitsi vegaanisia, nämä piparit ovat myös gluteenittomia.

 

Vegaaniset valkosuklaapiparit

 

1 paketti Moilaksen pakastepiparitaikinaa

1 levy iChoc vegaanista valkosuklaata (tai muuta merkkiä)

 

Anna piparitaikinan sulaa hetki huoneenlämmössä. Leipominen on helpompaa, kun taikina on vähän kohmeinen, joten sen ei tarvitse odotella kauaa. Nappaa nokare taikinaa ja piilota pala valkosuklaata taikinapallon sisään. Paina pallo kevyesti leivinpaperille uunipellin päälle hieman littanaksi, mutta kuitenkin niin, että suklaapala jää taikinan sisälle piiloon. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Paista keksejä uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia sen mukaan miten paksuja ne ovat. Anna keksien jäähtyä hetki, jotta ne ehtivät jähmettyä eivätkä hajoa syödessä.

Omasta mielestä vegaaniset valkosuklaapiparit ovat parhaimmillaan suoraan jääkaapista, jolloin valkosuklaa taikinan sisällä on ehtinyt kovettua kokonaan. Ja samalla piparitaikinastakin tulee sitkeämpi ja sen maku vaan tiivistyy paremmaksi.

Mitä te tykkäätte? Meinaatteko kokeilla?

Valkosuklaan tilalla voi kokeilla myös muuta suklaata. Jos haluat tehdä piparitaikinan itse, voit kokeilla seuraavilla ohjeilla:

Gluteenittomat ja maidottomat piparkakut

Vegaaniset ja gluteenittomat piparkakut

Vauvan piparkakut (suklaan tilalle ehkä jotain muuta)

 

Jouluntuoksuista leipomista!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Oi nam! Onko noi vaahtokarkit vegaanisia muuten myös?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Nämä kyseiset ei ole. Vegaanisia minivaahtokarkkeja saa tilattua esim. Vegekaupasta, Dandies-merkkisiä. Huomasin että siellä on myös piparmintun makuisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *