Hae
Saran kotikolo

Kreikan loma heitetty – millaista oli?

Kreikan loma oli varsin mainio. Se takuuvarma lämpö ja aurinko olivat kieltämättä tervetulleita. Uimista, syömistä ja hengailua sai enemmän kuin tarpeeksi. Kreikan loma on kyllä toiminutkin joka kerta, ja sinne palaa aina mielellään uudemman kerran. Nyt kerta Kosilla oli ensimmäinen.

Lentomatkat lapsen kanssa

Olemme lentäneet lapsen kanssa kerran aiemmin hänen ollessaan vuoden ikäinen, joten käytännössä nämä lennot olivat kuin eka kerta. Napero matkusti super hienosti. Kentällä sujui moitteettomasti, nousu- ja laskuvaihe olivat kerrassaan jänniä ja omalla paikalla touhuten koko matka sujui todella hienosti. Mukana oli äänikirjoja, väritys- ja puuhakirjaa, muutama pieni lelu ja tietty evästä. Lähtiessä ilmeestä näki että jännitti, mutta esimerkiksi metallinpaljastimen läpi kävely meni kuin vettä vaan ja miehen kanssa saimmekin pitää vauhtia ettemme jääneet matkasta pois.

Kotiin palatessa kasseja sai odotella melkein 1,5 h, mutta muuten sekin pätkä meni hienosti. Hotellissa syötiin aamupala ja sitten taksilla kentälle. Kotona olimme puoli viiden maissa. Lähtö oli turhan aikainen, kun lapsikin piti herättää jo 3.30, mutta siitäkin päivästä selvittiin. Hotellilla piti heti päästä uimaan, ja sen jälkeen tyyppi nukahtikin varsin leppoisaan paikkaan aurinkotuoliin solisevan veden äärelle.

Mitsis Blue Domes Resort & Spa

Hotellimme oli Kardamainassa Kosin etelärannikolla. Mitsis-hotellit ovat ketju, ja niitä löytyy varsin useista paikoista.

Blue Domes oli kerrassaan kaunis. Kauneutta ei edes tajunnut kuvista etukäteen. Hotelli on vuoren juurella, ja se on rakennettu korkeuseroilla laskevaksi rantaa kohti. Taustalla siintää meri, ja uima-altaita riittää ihan merenrantaan saakka. Rannassa on neljä pientä À la carte ravintolaa, ja pääravintola sitten ihan ylhäällä respan luona. Altaiden luona on allasbaarin lisäksi hampurilas-, pita- ja sushiravintolat, leivos-ja jätskikioski, mezekoju sekä terveysbaari, josta sai mm. smoothieta.

Kaikki ruuat ja juomat kuuluivat hintaan.

Kerron ruuista lisää toisessa postauksessa, ja etenkin all inclusive kokemuksesta erikoisruokavalioiden kannalta.

Huone oli kaikin puolin hyvä. Sinne kuskattiin golfautolla respasta yhdessä laukkujen kanssa. Meillä oli toisen kerroksen bungalow, missä oli parveke altaille päin. Alemmassa kerroksessa oli huoneita omalla uima-altaalla. Huoneessa oli parisänky, pieni olohuonenurkkaus, lapselle iso sänky, tv, pöytä kaapeilla, tilava eteinen vaatekaapeilla sekä tilava kylpyhuone suihkulla ja erillisellä kylpyammeella. Huoneessa oli oikein hyvä nukkua, vaikka itselleni tuli jossain vaiheessa unentarve täyteen ja aloin heräillä taas kovin aikaisin, kuten itselleni tyypillistä on.

Hotellin palvelu oli oikein ystävällistä ja voi että miten lapsi sai taas huomiota ja kehuja osakseen. Etelä-Euroopassa se rakkaus lapsiin on aina ihanaa seurattavaa, kun jokainen vuoronperään silittelee, leikittää, vilkuttelee ja kehuu miten kaunis, suloinen ja ihana tyyppi on. Vähän eroa Suomen meininkiin, ja napero otti huomiosta kyllä ilon irti keimaillen minkä ehti.

Mitä tehtiin?

Aiempiin lomiin verrattuna ei oikein mitään. Tämän toki tiesi jo ennalta. Miehen jaksamisen ja lapsen mukaan mentiin, ja se olikin suurin syy all inclusiven ottamiseen. Lapsi halusi vaan uida, ja sitä todella sai tehdä. Uima-altaita oli 10 ja merenranta siinä vieressä, joten uikkareissa mentiin päivät ja vedessä sai tosiaan läträtä aamusta iltaan. Mies ja lapsi ottivat vielä tavaksi käydä iltauinnilla illallisen jälkeen.

Aamulla heräsin yleensä jo ennen muita, kuten kotonakin. Annoin muiden nukkua ja lueskelin hetken uutisia puhelimesta tai menin jo aamupesulle edeltä. Napero heräsi yleensä siinä kahdeksan maissa, joku aamu puoli yhdeksän. Kävimme yhdessä pesulla, vedimme ekat aurinkorasvat päälle, puimme ja lähdimme kaksin aamupalalle uimakamppeet kassissa mukana. Aamupalan jälkeen menimme joko rannalle leikkimään tai altaille. Napero halusikin aina heti uimaan. Siinä tuli aika nopeasti sitten vilu, ja pyyhkeen kanssa lämmitellen leikittiin sitten aurinkotuoleilla. Ja sitten taas uimaan. Mies liittyi seuraan kun oli herännyt ja käynyt aamiaisella.

Parina päivänä käytiin lähikylissä. Oma lähikylä Kardamena oli noin viiden kilometrin päässä, ja ihana vuoristokylä Zia 25minuutin taksimatkan takana. Molemmissa katseltiin pieniä katukojuja, maisemia ja paikallista menoa. Syötiin myös jätskit, ja Ziasta löytyikin ihanaa vegaanista jäätelöä! Ziassa oli myös pieni ”eläintarha”, missä oli vähän lintuja, pari pupua ja aasi. Mutta ne maisemat sieltä vuorelta vasta upeita olivatkin!

Muuten päivät kuluivat aika lailla siinä hotellilla.

Se on kovin erilaista kuin mihin itse on tottunut, ja välillä olikin aika turhautunut olo kun ei olisi jaksanut vaan olla siinä paikoillaan. Mutta se oli tämä reissu, eikä siinä ollut kyse vain minusta.

Kun mieskin jaksaa paremmin, pääsee myös tekemään enemmän. Nyt painoi myös muutama viikko aiemmin sairastettu korona, mistä hän selvisi vähin oirein, mutta mistä jäi muiden terveysongelmien lisäksi painostava väsymys. Kreikassa hän sai nyt lepoa ja lämpöä, mikä teki selkeästi hyvää. Jospa ensi kerralla päästään sitten liikkeelle enemmän. Tai sitten seikkailen lapsen kanssa välillä kaksin. Nyt ei toisaalta rahaa kulunut juuri mitään, mitä nyt lentokentiltä jotain evästä osti ja ne parit jätskit ja ruuat muualla. Lapsi sai pari lelua, kauan kaivatun Elsa nuken.

Ja ainakin nyt kotiin palasi täynnä energiaa! Lojumiset on lojuttu, ja kroppa huutaa halusta liikkua. Viikko vielä töitä ja sitten on edessä pääloma ja suuntana vihdoin kesämökit!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *