Hae
Saran kotikolo

Kesäinen päärynä-kinuskijäätelö

Aah, uutta jätskimakua tulee nyt ulos vähän joka viikko! Jäätelökone oli vähän unohtuneena kaappiin jonkin aikaa, kun kaupasta tuli ostettua niin hyviä vegaanisia jäätelöitä pitkän aikaa. Mutta nyt kun itse tehdyn jäätelön makuun on taas päässyt, muistaakin miten hauskaa jäätelöä on itse. Ja saa valita juuri sellaisia makuja kuin haluaa. Nyt tuli tehtyä hempeän vihreää päärynä-kinuskijäätelöä.

Tämäkin jäätelö on maidoton ja vegaaninen, mutta sopii mainiosti kelle vaan. Joten jos päärynäjäätelö on kuulunut omiin lemppareihin, kokeile heti tehdä sitä myös itse kotona. Päärynä-kinuskijäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta.

 

Päärynä-kinuskijäätelö

 

3 dl vegaanista vispikermaa

1/2 tölkkiä kondensoitua kookosmaitoa

5 dl päärynäsosetta (eli yksi tölkki esim. Bonnea)

1 tl viherjauhetta

Tilkka vihreää elintarvikeväriä tai pastaväriä (sen mukaan miten vihreää haluat)

4 rkl Nature’s Charm kinuskia (tai muuta maidotonta kinuskia)

Ilman jäätelökonetta

Sekoita kaikki ainekset kinuskia lukuun ottamatta yhteen. Kaada massa laakeaan pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta 2 tuntia. Muista sekoitella 3-4 kertaa tunnin sisään. Sen jälkeen lusikoi sekaan kinuskia, sekoita sen verran että kinuski sekoittuu hieman jäätelön sekaan, ja pakasta vielä toiset kaksi tuntia.

Jäätelökoneella

Tai sitten jäätelökoneeseen, ja valmista koneen ohjeen mukaan. Kun jäätelömassa alkaa olla selkeästi paksua ja pyörii koneessa heikommin, lusikoi sekaan kinuski ja anna koneen pyörähtää vielä muutaman kerran, että kinuski sekoittuu aavistuksen jäätelön sekaan.

Sen jälkeen kaavi jäätelömassa laakeaan pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta ainakin tunti, että siitä tulee paksumpaa. Ellet toki halua syödä sitä heti pehmismäisenä. Kuvissa se on vielä turhan pehmoista pysyäkseen tiiviinä pallona, mutta jähmettyy kyllä kun malttaa odottaa.

Säilytä valmis jäätelö pakastimessa kannen alla. Se pysyy ihanan pehmoisena eikä vaadi erikseen huoneenlämmössä seisottamista, kiitos kondensoidun kookosmaidon! Se on maultaan todella makeaa ja kinuskista, mikä tekee jäätelöstä myös varsin imelää, mutta tähän makuun se kyllä sopii kuin nakutettu. Päärynä ja kinuski ovat nimittäin ihana makupari, ja raikas hedelmä ja makea kinuski ovat ihan täydellinen setti kesäiseen jäätelömakuun!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *