Vegaaninen tuplasuklaa jäätelö
Kun itse tekee jäätelöä, haluaa jotain extraa. Jotain mitä ei saa kaupasta ja sellaista mistä saa sitten erityishyvää. Tämä tuplasuklaa jäätelö on juuri sellainen. Vegaaninen jäätelö, jossa on reilusti suklaata ja ihania makuja. Täyteläisyydestä tinkimättä.
Vegaaninen tuplasuklaa jäätelö on vegaanisen valkosuklaan ja tumman suklaan sekoitus, josta saa halutessaan kauniin raidallisen sekoituksen. Lisäksi laitoimme sekaan vielä suklaan paloja, mutta se on ihan vapaavalintaista.
Ei suklaajäätelö voi olla ikinä väärin. Tuplasuklaa jäätelö ei varsinkaan.
Vegaaninen tuplasuklaa jäätelö
Suklaaraita
150 g vegaanista tummaa suklaata
1,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1 rkl kaakaojauhetta
Sekoita ainekset kattilassa ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on juoksevaa. Sekoita huolella yhtenäiseksi kastikkeeksi.
Anna jäähtyä ennen jäätelömassaan lisäämistä.
Jäätelömassa
80 g vegaanista valkosuklaata (käytin iChocoa)
4,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1 tölkki kondensoitua kookosmaitoa (käytin Spice Upin)
Lisäksi noin 3/4 dl suklaapaloja
Sulata valkosuklaa kattilassa kauramaidon kanssa. Sekoita yhtenäiseksi.
Sekoita valkosuklaa-kauramaitoseos ja kondensoitu kookosmaito yhteen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä, kunnes massa alkaa selvästi jähmettyä. Pysäytä jäätelökone hetkeksi.
Lisää jäätelömassan sekaan suklaakastike, ja anna sen seistä hetki pysäytettynä. Jos haluat lisätä suklaapaloja, lisää myös ne.
Käynnistä kone muutaman minuutin jälkeen vielä hetkeksi, ja anna koneen pyörähtää vielä muutaman kerran, jotta kastike hieman sekoittuu jäätelömassaan.
Kumoa jäätelömassa laakeaan pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta vielä ainakin pari tuntia.
Ilman jäätelökonetta
Jos teet jäätelön ilman jäätelökonetta, valmista samalla tavalla jäätelömassa ensin pakastimeen. Sekoita sitä muutaman kerran tunnissa, ja kun massa alkaa olla jähmettynyttä ja vaikeasti sekoitettavaa, lisää sekaan suklaakastike. Sekoita vielä hieman, jotta suklaakastike sekoittuu muuhun massaan raitoina, ja pakasta pari tuntia lisää.
Säilytä valmis jäätelö pakastimessa kannellisessa rasiassa.