Hae
Saran kotikolo

Miten puhdistaa aurinkovoide lapsen iholta?

Nyt on se aika, kun aurinkovoidetta alkaa kulua. Ihanaa, sehän tarkoittaa että ulos pääsee vähemmissä vaatteissa ja aurinko paistaa! Tätä on odotettu ihan liian pitkään. Samalla edessä on kuitenkin tosiaan se aurinkorasvalla läträäminen, mikä ei aina ole niin kivaa. Vuoden takaiseen verrattuna lapselle saa rasvaa laitettua nyt ilman taistelua, mutta miten puhdistaa aurinkovoide lapsen iholta?

Kaikista parhain aurinkovoide koko perheelle

Lisäksi lasten aurinkovoiteet ovat fysikaalisia rasvoja, ja ne jättävät ihon usein tahmaiseksi ja tahraavat vaatteet. Viime kesänä löysin vihdoin sen täydellisen aurinkovoiteen, ja samaa merkkiä käyttää nyt koko perhe. Kyseessä on La Roche-Posayn aurinkovoide, joka levittyy kuin unelma, ei jätä ihoa tahraiseksi, kestää vettä eikä kerää esimerkiksi hiekkalaatikon hiekkaa ihoon kiinni. Loistava tuote! Meille aikuisille on muutama erilainen, ihan perus voidemuotoinen ja lisäksi helposti sprayna suihkittava kasvoille ja vartalolle. Ei ainakaan aurinkovoiteen leivttämisen vaikeudesta jää siis kiinni.

Tilasin meidät perheen kaikki aurinkovoiteet suoraan täältä.

Mutta se vedenkestävyys tekee voiteen poistosta vähän kinkkistä. Niin lapselle kuin aikuisille. Itsensä nyt saa vielä pestyä vaikka millä aineilla ja oikein keskityttyä voiteen huolelliseen puhdistamiseen, mutta lasten kohdalla se ei olekaan ihan niin helppoa. Meillä on kuitenkin käytössä varsin vaivaton ja tehokas konsti, nimittäin kookosöljy.

 

Näin puhdistat aurinkovoiteen helposti

Luotan kookosöljyssä moneen aina keittiön paistorasvasta ihottuman hoitoon ja meikin puhdistukseen, mutta aurinkovoiteen puhdistamiseen se on kenties parhaimmillaan. Lapsen iholle ei halua käyttää mitään voimakkaita aineita eikä tehdä pesemisestä vaikeaa. Kookosöljy on iholle suunnattoman lempeä, helposti levitettävä ja samalla ihoa hoitava.

Kätevä tapa puhdistaa aurinkovoide lapsen iholta on levittää kookosöljyä joko suoraan iholle tai vanulapulle. Vartalolle levitän sitä ihan suoraan, ja pyyhkäisen vanulapulla pois ennen suihkua. Kasvoilta puolestaan toisin päin, eli pistän kookosöljyä jo suoraan vanulapulle ja pyyhkäisen sillä kasvojen ihon puhtaaksi. Tämä siksi, että kookosöljy sulaa ihon lämmön vaikutuksesta ja pelkästään iholle levittäessä valuu helposti lapsen silmiin. Se ei sinällään ole vaarallista, mutta lapselle helposti epämukavaa. Omia meikkejä putsatessa kookosöljyä voi huoletta levittää suoraan myös silmämeikkiin ja pestä pois.

Tykkään kookosöljystä aurinkovoiteen poistossa monestakin syystä, mutta ennen kaikkea, koska se on niin helppo ja toimiva keino. Ei tarvitse ostaa erikseen mitään pesuaineita aurinkovoiteen poistoa varten, kun lapsen ihon saa puhdistettua luonnonmukaisilla ja lempeillä keinoilla. Iho pysyy hyvässä kunnossa, kun pesuaineet eivät kuivata sitä turhaan, ja kookosöljy antaa iholle kosteutta samalla kun se öljypohjaisena puhdistusaineena putsaa nopeasti ja helposti rasvat pois. Kookosöljy on myös käytössä super riittoisa, joten jemmaa ihmeessä purkillinen sinne kylppärin kaappiin ja kokeile – et varmasti pety! Käyttöä löytyy vaikka mihin tarkoitukseen.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *