Hae
Saran kotikolo

Tee vegaaninen Dumle jäätelö kotona!

Aiemmin mainitut kahvi-jäätelö-suklaakarnevaalit antoivat paitsi makupaloja paikan päällä, myös jotain kotiin viemisiksi. Muun muassa Fazerin Dumlen makuista kaurajuomaa, joka ei nyt ole enää mikään uusi innovaatio sinällään, mutta meillä vielä maistamatta. Olen aina tiennyt, että onhan se varmasti hyvää, mutta samalla tuoteseloste on näyttänyt juuri siltä mitä en halua kaakaota rakastavalle lapselle säännöllisesti tarjota. Ennemmin juotavaksi kaakaota, jossa ei ole ainakaan yhtä paljon sitä sokeria ja Dumle juomat sun muut sitten erityisempiin herkkuhetkiin. Mutta kerta näytteitä sai, niin tuli maistettua ja otettua vielä kotiinkin. Siitä sain idean kokeilla käyttää niitä jäätelössä ja tadaa, ihana vegaaninen Dumle jäätelö valmistui helposti ihan kotioloissa.

Dumle kaurajuoman sokeri tekee jäätelöstä makeaa, ja koska ne varsinaiset Dumle karkit eivät ole vegaanisia, tässä on ihan loistava konsti taikoa Dumlen makuista jäätelöä myös maidottomana ja vegaanisena. Ja myös gluteenittomana, koska Dumle kaurajuoma on gluteenitonta.

Vinkkejä parhaaseen tulokseen

Jäätelökone auttaa kotijäätelön valmistuksessa paljon, koska se sekoittaa massaa puolestasi ja jäähileitä ei pääse syntymään, mutta kyllä tätä voi ilman jäätelökonetta valmistaa myös. Sitten vain maltat sekoitella säännöllisesti muutaman tunnin ajan massan pakastuessa.

Pähkinävoi tuo jäätelöön täyteläisyyttä sekä aromia, joten valitse vähän sen mukaan mitä haluat käyttää. Cashewtahna tai mantelitahna ovat neutraaleimman makuisia, mutta maapähkinävoi varmaan helpoiten saatavilla. Se tosin maistuu vähän läpi, mutta jos maku miellyttää niin liekö tuo haittaa. Itse käytin saksanpähkinävoita, jota kerran tulin tilailleeksi puuron lisukkeeksi, mutta maku on sen verran tuju että meinaa jäädä syömättä. Tässä makeassa suklaisessa seoksessa se sen sijaan toimii oikein hyvin. Se on täysin juoksevaa ja löysää pähkinävoita, joten huomioi sekin valinnassa. Paksua maapähkinävoita voi esimerkiksi riittää vain yksi rkl. Jos omistat tehokkaan blenderin, voit lisätä pähkinöitä myös kokonaisena.

Jos pähkinät eivät sovi, voit käyttää esimerkiksi pinjansiemeniä tai kasvipohjaista kermaa. Yksi vaihtoehto on lisätä myös vegaanisia toffeita joukkoon. Vaalea tahini ja muun muassa tämä vegaaninen kinuski ovat myös hyvä lisä. Me laitettiin sitä jätskiannoksen päälle. Kinuskia voi myös vedellä raitoina jäätelömassan sekaan samalla, kun sen laittaa pakastuksen kestävään astiaan.

Kaikki valinnat vaikuttavat lopputulokseen, joten jos haluat vahvasti Dumlen makuista jäätelöä, lisää mahdollisimman neutraalin makuista lisuketta. Mutta älä huoli, kyllä se Dumle sieltä maistuu joka tapauksessa kivasti seassa!

Huomasin, että tästä jäätelöohjeesta tuli kuin varsinainen Fazerin mainos, mutta se ei ollut tarkoitus ja ainekset voi Dumle juomaa lukuun ottamatta korvata hyvin millä vain muilla vaihtoehdoilla. Kotona sattui nyt vaan olemaan juuri näitä, mutta minkäänlaisesta yhteistyökuviosta ei ole siis kyse.

 

Vegaaninen Dumle jäätelö

 

2,5dl Fazer Aito kauravispiä (tai muuta vegaanista vispikermaa)

5dl Fazer Dumle kaurajuomaa

2rkl pähkinävoita (käytin saksanpähkinävoita)

~30g vegaanista vaaleaa suklaata (käytin Fazerin oat chocoa, mutta huom. se ei ole gluteeniton)

 

Vispaa kauravispi paksuksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Lisää sekaan muut ainekset, ja sekoita huolella. Jos käytät sähkövatkainta, pilko suklaa mahdollisimman pieneksi silpuksi tai sulata ennen seokseen lisäämistä. Pätevällä tehosekoittimella saat sen rikottua ainesten sekaan muutenkin.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä noin 40-50 minuuttia, kunnes massa alkaa olla jähmettynyttä. Itse otan mieluiten pois jäätelökoneesta siinä vaiheessa, kun massa on vielä sujuvasti liikkuvaa, mutta jo paksua. Siirrän sen kulhoon ennen kuin se ehtii jäätyä jäätelökoneen kulhon reunoihin kiinni, koska silloin kaiken saaminen eri astiaan alkaa olla hankalampaa.

Voit syödä jäätelöä heti, tai jos haluat siitä vielä kovempaa, pistä se laakeaan astiaan kannen kanssa ja pakasta vielä ainakin puolisen tuntia. Jäätelö myös säilyy hyvin pakastimessa kannellisessa rasiassa.

Jos et käytä jäätelökonetta, kaada seos suoraan sekoituskulhosta laakeaan astiaan ja pakasta ainakin kolme tuntia. Sekoita 2-4 kertaa tunnin aikana, jotta saat tasaisesti pakastunutta ja sileää jäätelöä. Säilytä valmis jäätelö kannen alla.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogi

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Oat Choco ei sit oo gluteenitonta!

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Se ei ole joo, hyvä kun huomautit. Sen ei ole tarkoitus ollakaan se ohjeessa käytettävä suklaa, ihan vain se mitä satuin itse käyttämään ja on vegaaninen vaihtoehto. Lisään sen ohjeeseen niin ei tule sekaannuksia. Kiitos kommentista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *