Hae
Saran kotikolo

Hedelmäinen pääsiäiskakku – aprikoosi juustokakku (G, M)

Aprikoosi juustokakku on täydellisen kevätkakku. Kaikki keltaiset hedelmät ovat lempimakujani maailmassa. Keltaisten hedelmien raikas makeus, piristävä väri ja ajatukset tropiikin keskelle vievä maku miellyttävät joka kerta hedelmiä suuhun pistäessä. Keväinen keltainen sattuu olemaan myös pian saapuvan pääsiäisen teemaväri, joten mikäpä sen sopivampaa kuin lisätä raikkaita keltaisia hedelmiä herkulliseen maidottomaan juustokakkuun!

Oli siis aikakin kokeilla aprikoosin makuista juustokakkua. Ja ei mitä tahansa kakkua, vaan juustotonta juustokakkua, joka paistetaan uunissa. Ja nautitaan aprikoosimelban kera.

Aprikoosimelba olikin paitsi ihana kastike kakulle, myös ihan nappivalinta maustamattoman jogurtin ja puuron sekaan.

 

Aprikoosimelba maistuu ihanalta myös puuron ja jogurtin kanssa. Jäätelöannoksessa en ole vielä kokeillut, mutta ei sekään voi pieleen mennä!

Aprikoosi-juustokakusta tuli mielettömän raikas, kuohkea ja maistuva maidoton juustokakku. Vaniljainen juustotäyte raikkaalla aprikoosihillokkeella täydennettynä on ihana valinta pääsiäiskakuksi suklaisten herkkujen oheen. Muista kurkata myös herkullisten raakasuklaamunien ohje.

Aprikoosi-juustokakussa on mantelinen kakkupohja, hedelmäisen makea aprikoosisisus ja ilmava moussemainen vaniljatäyte, joiden maut imartelevat toisiaan ja muodostavat aika lailla täydellisen kombon.

Aprikoosi-juustokakku on myös siitä hauska leipomus, että aprikoosit voi halutessaan korvata myös muilla hedelmillä tai marjoilla. Melban ja hillokkeen raaka-ainetta vaihtelemalla kakkuun saa aina uudenlaista makua, ja taskussasi on helppo perusohje maistuvaan jälkiruokaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Lopputulos on niin herkullinen, että tämä juustokakku sopii tarjottavaksi kaikille syöjille, ruokavaliosta riippumatta. Näin erikoisruokavaliota noudattaville vieraille ei tarvitse järjestää erikseen syötävää, ja kaikki saavat nauttia samasta, suunnattoman herkullisesta maidottomasta juustokakusta!

Uunissa paistetusta juustokakusta tulee kuohkeampi ja kevyempi kuin liivatteella jähmetetystä versiosta. Kakun koostumus on ilmava ja suutuntuma kuin pilvenhattaraa söisi. Vaniljatäytteeseen sekoitettu aprikoosihilloke tulvahtaa paikoihin suuhun tulvivana makeutena, ja aprikoosimelban piristävä maku viimeistelee annoksen.

Aprikoosi-juustokakku on maidoton ja gluteeniton, eikä siinä ole käytetty valkoista sokeria. Pähkinäallergiset voivat valita mantelijauhon tilalle esimerkiksi kookosjauhoa. Jos kakun ei tarvitse olla viljaton, myös gluteeniton kaurajauho sopii hyvin.

MAIDOTON APRIKOOSI JUUSTOKAKKU

Pohja
2dl mantelijauhoa
1/2dl mantelijuomaa
3rkl kookosöljyä (kiinteänä)
2rkl kookossokeria
1 kananmuna

 

Sulata kookosöljy ja sekoita muut ainekset joukkoon. Painele massa voidellun tai leivinpaperilla vuoratun (uuninkestävän) irtopohjavuoan pohjalle. Voit myös käyttää sopivan kokoista pataa tai vuokaa, kunhan saat nostettua kakun siististi sieltä pois.

 

Jätä vuoka sivuun odottamaan.

 

VANILJATÄYTE
500g makeuttamatonta soijajogurttia
200g maidotonta tuorejuustoa (käytin Violifea)
4 kananmunaa
3rkl hunajaa
2rkl sitruunamehua
1/4tl vaniljajauhetta  
(pipetillinen vaniljasteviaa, jos haluat lisätä vaniljan makua)

 

Valitse maidottomaksi tuorejuustoksi jokin itsellesi sopiva merkki. Oatlyn Påmackan on kuulemma todella hyvää juuri makeissa leivonnaisissa, mutta siinä ei ole käytetty puhdasta kauraa, joten valitsin itse Violifen tuorejuuston, joka toimi kakussa oikein hyvin. Voit myös valmistaa itse cashewtuorejuustoa tällä ohjeella.

Myös soijajogurtin tilalla voit käyttää jotakin muuta maidotonta jogurttia. Nykyään vaihtoehtoja piisaa aina kaurapohjaisista jogurteista kookosjogurtteihin, mikäli soijapohjainen ei sinulle sovi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta saat ilmakuplia rikottua.

APRIKOOSIHILLOKE

 
2dl aprikoosin makuista Bonnea (tai muuta sokeritonta aprikoosisosetta)
1dl kuivattuja aprikooseja
1rkl hunajaa
Ripaus kuivattua inkivääriä
Ripaus kuivattua kurkumaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi seokseksi. Kurkuma ei ole pakollinen, mutta sillä saat vahvistettua aprikoosihillokkeen kaunista keltaista väriä. Kurkuma ei maistu valmiista hillokkeesta läpi.

Valuta aprikoosihilloketta vaniljatäytteen sekaan haluamallasi tyylillä esimerkiksi raitoina tai yksittäisinä sattumina.

Paista juustokakkua uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Sen jälkeen madalla lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40-50 minuuttia.

Kakku on vielä löysä kun poistat sen uunista, mutta älä huoli, sillä se kyllä jähmettyy jäähtyessään.

 

Valitsin kakulle turhan pienen vuoan, mutta leivinpaperi onneksi tukee niin hyvin, ettei täytettä valunut lainkaan yli!

 

Jos et halua kakun pinnan ruskistuvan, peitä se leivinpaperilla. Voit myös kuoria ruskettuneet kohdat irti paistamisen jälkeen. Itse annoin pinnan saada hieman väriä, koska paistettuna kakkuna se saakin mielestäni olla paistetun näköinen.

 

Anna kakun jäähtyä täysin ennen irrottamista vuoasta. Kakusta valuu myös jonkin verran nestettä, joten laita vuoka ison lautasen päälle.

Voit pitää kakkua vaikka pari tuntia tai yön yli jääkaapissa, jolloin se on varmasti tarpeeksi jähmettynyt irrotettavaksi.

 

APRIKOOSIMELBA

1 tölkki säilykeaprikooseja mehussa
1rkl sitruunamehua
1tl hunajaa

 

Soseuta ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, ja kaada seos kattilaan.

Kiehauta nopeasti ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Sekoittele kiehumisen aikana.

Anna aprikoosimelban jäähtyä täysin ennen tarjoilua ja mielellään kylmetä jääkaapissa.

Asettele kypsä jäähtynyt aprikoosi-juustokakku tarjoilulautaselle ja tarjoa jäähtyneen aprikoosimelban kanssa.

Aprikoosi-juustokakku hurmasi minut välittömästi. Aprikoosista leijui jo uunissa paistuessa todella houkutteleva tuoksu, joka kasvatti odotuksiani kakun suhteen. Aprikoosi olikin täydellinen lisä uunissa paistettuun juustokakkuun. Vanilja tasapainottaa aprikoosin makeutta, ja valmis juustokakku on kerrassaan herkullinen.

Pirteän kellertävä juustokakku on ihana lisä muiden pääsiäisherkkujen rinnalle. Se ei ole liian raskas, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon keskelle runsaista tarjoiluista tuttua juhlaa.

Aprikoosi-juustokakku on täydellisen kermainen ja täyteläinen maidoton juustokakku, joka tuo mieleen kevään ja pääsiäistiput!

Pääsiäiseen kuuluu runsaasti perinneruokia, joita erikoisruokavaliota noudattavien voi olla vaikea saada itselleen sopivana. Jos kaipaat lisää maidottomia pääsiäisherkkua, kokeile myös herkullista maidotonta vegaanista pashaa.

Toivottavasti tämä herkullinen maidoton juustokakku maistuu teille pääsiäisen ja kevään aikana. Nyt kun kevätaurinkokin paistaa yhä pidempään ja korkeammalta, on ihanaa pistää palanen tuota keltaista myös leivonnaisiin.

Muista myös osallistua arvontaan, jossa voit voittaa herkullisen Dammenbergin suklaapaketin! Arvonta-aikaa on sunnuntaihin asti, joten linkkaa itsesi juttuun täältä ollaksesi onnekas voittaja!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *