Hae
Saran kotikolo

Naistenpäiväksi vihreä raakakakku (G, M, V)

Nyt on Naistenpäivä, ja naiset kuten minä haluavat silloin kakkua. Mikä tahansa tekosyy, eikö vain? Tämä vihreä raakakakku on onneksi varsinainen hyviskakku, jota kelpaa nauttia ihan jo terveysmielessä! Joten juhlikaa naiset, ja nauttikaa kakkua!

 

Vihreä raakakakku voi näyttää kummalliselta, koska, no, se on vihreä. Mutta usko minua, kun kerron, että se on hemmetin hyvää! Kakusta löytyy vihreää ruokaa, mikä tekee siitä super terveellisen herkun, mutta myös vihannesten makua pehmentäviä aineksia, minkä vuoksi valmis kakku on raakakakkua parhaimmillaan. Mehevää, täyteläistä, kermaista, raikasta ja tulvillaan aitoja makuja!

Yleensä jähmetän raakakakut aina jääkaapissa ja teen massasta sen verran tukevan, että se pysyy hyvin kasassa ilman pakastamista. Tällä kertaa vihreä raakakakku pääsi kuitenkin pakastimeen, ja  pakastetun kakkupalan kylmyys raikasti sen makua entisestään! Jos et hakua tehdä pakasteversiota, lisää ohjeessa olevan kookosöljyn määrää tai heitä täytteen sekaan 1/2dl cashewpähkinöitä, niin kakku valmistuu ihan vain jääkaapissa. Suosin yleensä jääkaappijähmetystä siksi, että kakun koostumuksesta tulee pehmeämpi ja maut pääsevät paremmin esille. Lisäksi voin vielä pakastaa mahdolliset ylimääräiset palaset, mitä en voi tehdä, jos kakku on jo kertaalleen sulanut.

Vihreä raakakakku ei tunne käsitettä herkkupäivä, joten sitä voi nautiskella minä päivänä tahansa ilman yletöntä mässäilyn tunnetta.

Tein kakun minikokoiseen irtopohjavuokaan, josta tulee periaatteessa yksi iso kakkupala tai muutama maistelupalanen. Ohjeen määrät ovat pieniä, mutta ajattelin, että välillä on kiva tehdä ihan pieni annos kerralla. Jos tarvitset isomman, tuplaa tai triplaa määrät niin saat täytettä isompaankin vuokaan.

 

VIHREÄ RAAKAKAKKU

 

Pohja

1/2dl kookoshiutaleita

1/2dl kaurahiutaleita

1/4dl kookosöljyä

2rkl kookossokeria

1tl psylliumia

Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa, ja sekoita sekaan muut ainekset. Painele täyte vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

 Käyttämälläni minivuoalla saa hauskasti yhden ison kakkupalasen – tai kaksi pienenempää

 

Täyte

1 iso päärynä

1 avokado

Kourallinen tuoretta pinaattia

1/2dl kookosmaitoa

5rkl kookosöljyä

2rkl sitruunamehua

3rkl agavesiirappia 

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Kuori ja pilko päärynä sekä avokado. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, ja anna jähmettyä pakastimessa ainakin muutama tunti, mielellään jopa yön yli. Irrota valmis kakku varoen vuoasta, anna pehmetä huoneenlämmössä vartin ajan ja haarukoi antaumuksella nautiskellen!

Jos haluat koristella kakun, viipaloi toinen päärynä suikaleiksi, pyöräytä viipaleet varoen sitruunamehussa tummumisen estämiseksi ja asettele suikaleet kakun pinnalle. Koristelu kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun kakun pinta on jo aavistuksen jähmettynyt, mutta ei vielä täysin, jotta viipaleet eivät painu täytteen sisään, mutta jähmettyvät silti siihen kiinni. Voit myös ripotella pinnalle kookoshiutaleita, kaakaonibsejä tai muita herkkuja. Myös kuivahedelmät sopivat hyvin.

Minun kakkuuni tuli ihan vain pirtsakka kakkukoriste.

Nauttikaa naiseudesta tänään ja jokaisena päivänä. Se on nimittäin aika siisti juttu.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *