Hae
Saran kotikolo

Lempeä lakritsilatte

Lakritsi on niitä juttuja mistä ei saa tarpeekseen. Syksyn pimeät kylmät illat ovat saaneet minut taas nautiskelemaan ihania maidottomia latteja iltapalan ohessa, ja tämä lempeä lakritsilatte on uusia suosikkejani. Kasvismaitoon keitetty, lakritsijauheella maustettu juoma on kuin mukillinen jälkiruokaa ja lämmittää ihanasti ennen yöunille käymistä!

Lakritsijauhetta on nykyään helppo löytää ihan peruskauppojen maustehyllystä, mikä tekee tämän lakritsijuoman valmistuksesta helppoa myös hetken mielijohteesta. Kookosmaito antaa juomalle täyteläisyyttä, mutta jos et pidä kookoksen mausta, voit käyttää myös pelkkää kaura- tai soijajuomaa. Kaupoista löytyy iki-ihanan Oddlygoodin ja iKaffen lisäksi myös muita nimenomaan vaahdotettavaksi tarkoitettuja kasvimaitoja, joten jos et halua käyttää kaurajuomaa, voit hyvin valita myös soija-, kookos- tai jopa mantelipohjaisen kasvimaidon. Lakritsilatte onnistuu toki myös ilman vaahdottamista, mutta itse olen sen verran koukussa ihanaan vaahdotettuun kasvimaitoon, että kannoin koko viisiviikkoisen kesäloman omaa maidonvaahdotinta mukana mökiltä toiselle.

Ohjeella tulee yksi reilu mukillinen lakritsilattea.

 

 

LEMPEÄ LAKRITSILATTE

 

1/4dl kookosmaitoa

2dl kaura- tai soijamaitoa (käytin iKaffea)

1,5tl lakritsijauhetta

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Kiehauta kattilassa kookosmaito, kauramaito, lakritsijauhe ja vaniljajauhe. Vispaa seos sähkövatkaimella tai maidonvaahdottimella vaahtoavaksi.

Jos et halua vaahdottaa juomaa, sekoita ainekset huolella kattilassa ennen juoman kaatamista mukiin, jotta mausteet eivät jää paakuiksi nesteen sekaan.

Kaada juoma mukiin ja nauti kuumana!

Lakritsilatte maistuu itselleni tosiaan erityisesti iltaisin, mutta mikään ei estä nautiskelemasta sitä iltapäivän rauhoittavana välipalajuomana tai hellivänä aamun aloituksena. Lakritsijauhe antaa juomalle luonnollista makeutta ilman lisättyä sokeria. Lakritsinjuurella on myös suotuisa vaikutus ruuansulatukseen ja immuniteettiin. Vaikka purkillinen lakritsinjuurijauhetta kuluu helposti ihan vain lakritsilatteja valmistamalla, kannattaa sitä kokeilla myös muissa makeutusta kaipaavissa herkuissa. Yksinkertaisimmillaan sitä voi lisätä esimerkiksi aamupuuroon tai smoothieen, mutta myös esimerkiksi salaattikastike ja leipätaikina saavat lakritsista pirteän uudenlaisen makutwistin.

Uusin oma lakritsijauhepurkkini on vasta aukaistu, joten siitä riittää pitkälle ja moneen moneen ihanaan lakritsijuomaan!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Huomenta!
    Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

    Iloista jouluarkea!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *