Hae
Saran kotikolo

Muutosten joulukuu

Niin ihana kuin kesä onkin, tämä aika vuodesta on aina täynnä taikaa ja tunnelmaa mikä nostaa sen kuitenkin suosikki ajakseni vuodesta. Joulukuu on alkanut ja se vasta on ihanaa! Tämä on todellinen muutosten joulukuu, johon kuuluu paljon uutta.

Vuoden päätös

Meillä joulukuu tuntui alkavan oikeastaan heti, kun palasimme mökiltä kotiin. Kävimme heti marraskuun viimeisenä lauantaina katsomassa Kansallisteatterin Hölmölän joulun ja sen jälkeen kiertelemässä Tuomaan markkinoilla. Ihanaa, että joulumarkkinoita ja -tapahtumia järjestetään taas pitkästä aikaa. Toisaalta taas tämän hetkinen tilanne tekee todella levottomaksi. Ja turhauttaa myös. Tämän piti vihdoin olla se huolettomampi joulukuu, kun voi rauhassa käydä paikoissa ja tehdä asioita. Nyt taustalla on koko ajan huoli ja varovaisuus. Tähän alkaa tosiaan väsyä.

Joulukuu alkaa meillä malttamattomalla synttäreiden odotuksella, sillä lapsi täyttää kolme vuotta tänään 6.päivä ja synttärijuhlia vietettiin sunnuntaina. Ihan mahtavaa miten hän vuosi vuodelta osaa odottaa enemmän ja innostua suunnitelmista. Myös joulun kohdalla. Se tuo juhlamieltä itsellekin ihan uudella tavalla, kun lapsen välitön into tarttuu.

Juhlakuukausi ja muutoksia

Joulukuun ensimmäinen viikko on siis valmistauduttu synttäreihin ja samalla lapsen siirtymiseen isompien ryhmäön päiväkodissa. Siirtymä tulee heti synttäreiden jälkeen tiistaina, mikä tuntuu vähän hassulta juuri ennen pitkää joululomaa. Mutta toisaalta ehtiipä tottua paikkaan ennen taukoa, ja päiväkodissa on ihanasti huomioitu siirtymäön totutteleminen viemällä lasta alakertaan isompien kanssa jo etukäteen. Hän on kovin tarkka rutiineista ja siitä, että asiat tehdään tietyllä tavalla, joten tällaiset muutokset ovat hänen kohdallaan isoja.

Valitettavasti myös alakerran aikuisissa tapahtuu nyt paljon vaihtoja. Siitä olen vähän huolissani, että hän loisi nopeasti suhteen uusiin hoitajiin ja heidän välillään vallitsisi sama luottamus kuin nykyisten kanssa. Hän on nimittäin kova tsemppaamaan, mutta sitten taas pitääkin surun ja epävarmuuden itsellään, ja se on kovin kuormittavaa. Että uskaltaa esimerkiksi vessahädästä kertoa uusille ihmisille. Mutta kyllä se siitä. Hän on hurjan sosiaalinen ja reipas uusien ihmisten kanssa.

Näen tämän kuitenkin positiivisena muutoksena, sillä isompien kanssa lapsi saa enemmän tasoonsa sopivaa virikettä ja leikkikavereita, jotka osaavat leikkiä esimerkiksi nukkekodilla ja eri hahmoilla paremmin kuin ihan pikkuiset. Kyllä siihen tottuu eikä pidä itse olla liian herkkis, vaikka toki lapsensa haluaisi aina säästää kaikelta pahalta mieleltä, ikävältä ja harmitukselta. En onneksi usko, että niitä tästä asiasta juuri tulee.

Vihdoinkin ohjelmaa

Odotin joulukuuta valtavasti, koska vihdoin edessä oli paljon kaikkea kivaa ohjelmaa. Koronatilanne pisti vähän jarruja peliin taas ja on pitänyt miettiä mitä voi lopulta tehdä, mutta on tässä onneksi ollut ihania juttuja. Kävimme Kansallisteatterin Hömölän joulu – esityksessä jo ennen kuun vaihtumista, yhdessä ratsastamassa ja Musiikkitalossa Mauri Kunnaksen Joulutarinat – konsertissa. Musiikkitaloa mietin vähän ahdistuneena, mutta oli kiva konsertti ja paikan päällä mielikin vähän rauhoittui. Käytössä oli koronapassi, maskit näkyivät olevan hyvin naamoilla ja omakin lapsi piti maskia koko esityksen ajan. Se oli upeaa huomata, sillä ei hän ole maskia aiemmin käyttänyt. Ja näytti se totta puhuen niin väärältä noin pienellä, että toivottavasti elämä tästä palaa normaalimpaan lopulta eikä tarvitsekaan pitää.

Edessä on vielä yksi jouluesitys ja haluan ehdottomasti myös piipahtaa joillakin joulumarkkinoilla. Tuomaan markkinoilla on jo käyty, mutta onhan niitä muitakin lyhytkestoisia vielä tulossa esimerkiksi Teurastamolle.

Ihana, ihana joulukuu❤️

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *