Hae
Saran kotikolo

Itse täytettävä joulukalenteri lapselle

Tänä vuonna saan jo kolmannen kerran täyttää lapselle joulukalenterin. Jee! Itse täytettävä joulukalenteri on sellainen, minkä kokoamisesta tykkään tosi paljon. On aivan ihanaa miettiä erityisiä pikkuyllätyksiä, jotka toinen saa aamuisin kaivaa kalenterista esiin. Tänä vuonna kalenterikin muuttui siitä aiemmasta puisesta kalenterista ihanaksi joulusukkaviiriksi. Nyt ei ole niin tarkkaa miettiä mitä lapsen joulukalenteriin tänä vuonna laittaa, kun tilaa löytyy vähän paremmin. Yllätyksen koko ei ole niinkään se juttu, sillä ei ole tarkoitus täyttää jokaista sukkaa mielettömillä yllätyksillä. Mutta ei sinne puiseen mahtunut oikein muuta kuin rusinoita – ja nekin ilman rasiaa. Myönnettäköön, että tiukkaa tämän uudenkin kanssa tekee.

tänä vuonna on myös Uusi joulukalenteri

Puinen kalenteri on ollut aivan ihana, mutta sinne on todella vaikea saada mitään mahtumaan ja viime vuonnakin täytin kalenterin lähinnä lapuilla ja vihjeillä siitä, mistä varsinainen yllätys löytyy (kurkkaa Lapsen joulukalenteri). Puinen kalenteri tulee siis meille jatkossa muuten vaan koristeeksi, tai ehkä keksimme sinne miehen kanssa toisillemme jotakin mukavaa. Lapsen joulusukkakalenterista saadaan myös sekä ihana koriste että hauska ohjelmanumero jouluun asti.

Tänä vuonna kalenteriin tuli sekä tekemisyllätyksiä, herkkuja että vähän pientä kivaa. Täytin samalla myös kummipoikani joulukalenterin kuten viime vuonnakin. Vuosi sitten siirtokuvatatuoinnit olivat iso hitti molemmille, joten ilman muuta niitä pistettiin taas mukaan. Ihanissa eläinkuvioissa. Samoin vähän tarroja ja suklaata. Omalle lapselle hankin erikseen maidottomia herkkuja, ja nimenomaan sellaisia jotka ovat kääreessä, jotta ne säilyisivät sukassa hyvin syömiseen asti.

Tekemistä täytteeksi

Pari erityisempääkin juttua joulukalenteriin tuli. Nämä eivät niinkään liittyneet joulukalenteriin, mutta koska ne ovat hankittuina, ajattelin lisätä ne kuitenkin omina yllätyksinään mukaan. Ensinnäkin 4.12. olemme menossa Musiikkitaloon Mauri Kunnas joulutarinat – esitykseen, jonne liput maksoivat kauhistuttavan paljon, mutta jota odotan malttamattomana. Napero ei siitä vielä tiedäkään, eikä toisaalta kaikkien menojen keskellä edes muistaisi mitä milloinkin on. Näin hän saa aamulla sitten kaivaa esiin lapun, jossa lukee että iltapäivällä on merkittävä esitys.

Toisekseen, lisäsin mukaan muutakin tekemistä. Yhtenä aamuna menemme aamupalalle kahvilaan ennen päiväkotia. Toisena mummo ottaakin hoitoon ja saa päiväkodista vapaapäivän. Sitten isi vie päiväkodin jälkeen käymään jätskillä. Paljon kivoja juttuja. Joku aamu vähän suklaata, ja joku sitten ihan erityistä tekemistä. Onhan siinä 24 vaihtoehtoa keksiä vaikka mitä!

Pääpiirteissään kahden lapsen itse täytettävä joulukalenteri on täytetty muun muassa

 • tarroilla
 • siirtokuvatatuoinneilla
 • maidottomilla suklaamarmeladeilla
 • kettukarkeilla
 • Pipsa Possu ja Ryhmä Hau – keräilyhahmoilla
 • Hammasharjalla ja -tahnalla
 • Hiuspampuloilla
 • Yllätysohjelmalla
 • Välipalapatukalla
 • Pienillä Peppi Pitkätossu – hahmoilla
 • Muovailuvahalla
 • Askartelukorteilla, liiduilla ja glitterliimalla
 • Muumihahmoilla
 • Superpallolla
 • Kylpyvaahdolla
 • Kylpypommeilla

 

Joulukuisen erityisyllätykset

Omana syntymäpäivänään jouluaattona on sitten luvassa ihan erityiset yllärit. Oikea synttäripäivä on itsenäisyyspäivänä, ja silloin vietämme syntymäpäivää perheen kesken. Näihin pistän kauan toivottuja Peppi-hahmoja, jotka onnekseni löysin Huuto.netistä. Apina ja hevonen odottavat avaamattomina isommassa paketissa, jonka annan joko synttäreillä tai jouluna.

Aattona on myös tekemistä ihan tarpeeksi muutenkin, mutta maidoton suklaapukki aattona pistää joulun käyntiin erityisen hyvin. Olemmekin jouluna perheeni luona mökillä tänä vuonna, joten viimeiset yllätykset otetaan matkalaukkuun mukaan ja avataan vähän eri tavalla kuin kotona. Kenties hankin niille ihan omat lahjapussit.

Lapsen joulukalenteriin on super hauskaa keksiä täytettä. Ei tulisi mieleenkään ostaa perus joulukalenteria kaupasta, ei vaikka sitä suklaata voisimmekin syödä. Ja onhan nykyään onneksi mahtavan paljon myös muunlaisia joulukalentereita aina smoothieilla täytetyistä Fruugi hedelmäkarkkikalentereihin, joten kaikille luulisi löytyvän sopivia. Mutta meillä jatkuu kyllä itse täytetyn kalenterin perinne.

Katso myös

Vauvan joulukalenteri

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook  

Parhaat ruokablogit 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *