Hae
Saran kotikolo

Vauvan joulukalenteri

Minulla on ollut parina viime vuonna oma ihana joulukalenteri. Se on puinen ja siinä on pikkuruisia laatikoita, joihin voi jemmata hauskoja yllätyksiä. Aiemmin mieheni on täyttänyt sen minulle vähän väkipakolla, mutta tästä eteenpäin ajattelin päästää hänet pälkähästä ja täyttää kalenterin itse lapselle. Vauvan joulukalenteri on siinä mielessä harhaanjohtava nimitys, että itsenäisyyspäivän jälkeen kodissamme on jo vauvan sijaan taapero. Mutta pienestä tyypistä on silti edelleen kyse, joten vauvan joulukalenterilla mennään!

Koska tämän puisen joulukalenterin luukut ovat kovin pieniä, sinne ei isoja yllätyksiä mahdu, mutta mielestäni ei ole tarvekaan. Uskon, että luukun avaaminen ja sieltä pienen jemman löytäminen ovat joka tapauksessa hauskoja hetkiä joulukuisissa aamuissa.

Eihän vauva sitä ideaa vielä samalla tavalla ymmärrä kuin isompi lapsi, mutta perinteet on hauska aloittaa pienestä pitäen. Meillä suurimpia huveja on erilaisen pussien, laatikoiden ja kassien penkominen, joten joulukalenterin luukkujen avaaminen on varmasti mieleistä. Sitä en tosin tiedä miten luukkuja maltetaan avata vain yksi päivässä. Onneksi kalenterin saa piiloon hyllyn päälle ja samalla se toimii kivasti joulukoristeena.

Joidenkin vuosien päästä laatikot voi sekoittaa, jotta oikeaa päivää joutuu vähän etsimään. Mutta toistaiseksi vielä helpoimman kautta ja selkeä järjestys.

Mitä sitten laittaa vauvan joulukalenteriin? Perinteinen täyte eli suklaa on vielä poissa laskuista, mutta onneksi on olemassa muita ihania pikku herkkuja, jotka mahtuvat kalenterin pieniin laatikoihin. Ja samalla ne ovat palleron suurimpia herkkuja, ja ajavat mainiosti suklaan aseman!

Näillä yllätyksillä täytin vauvan joulukalenterin!

 

 

Vauvan joulukalenteri

 

1.12. Seinätarroja (Palloja kaapin oveen)

2. Seinätarroja (Palloja kaapin oveen)  

3. Rusinoita

4. Seinätarroja (palloja kaapin oveen)

5. Seinätarroja (palloja kaapin oveen)

6. Rusinapurkki

7. Seinätarra (Palloja kaapin oveen)

8. Pakastekuivattu vadelma

9. Rusinoita

10. Pakastekuivattu vadelma

11. Seinätarroja (palloja kaapin oveen)

12. Pakastekuivattuja mustikoita

13. Rusinoita

14. Goodies – pussi

15.   Pakastekuivattu vadelma

16. Pakastekuivattuja mustikoita

17. Pakastekuivattuja mustikoita

18. Seinätarroja (palloja kaapin oveen)

19. Pakastekuivattuja mustikoita

20. Pakastekuivattu vadelma

21. Rusinoita

22. Rusinoita

23. Pakastekuivattuja mustikoita

24. Fruit Funk – pussi

Rusinapurkkia piti vähän rutata, jotta sen sai mahtumaan laatikkoon

Joulukalenterista tulee hauska pieni ohjelmanumero joulukuun aamuihin. Itselläni ei kalenteria tänä vuonna edes ole, vaikka olen tykännyt usein hankkia sellaisen vanhanaikaisen kimalletta täynnä olevan kuvakalenterin. Kenties tämä yhdessä avattava ajaa asiansa minullekin.

Seinätarrat kaappien oveen olivat kalenteriin hauska lisä, sillä niitä on pitänyt hankkia jo aiemmin. Vaikka kaikki eivät laatikoihin mahtuneet, oli tarroja hauska kiinnittää ja ihmetellä yhdessä luukun avaamisen jälkeen. Värikkäät pallotarrat menivät hyvin laatikon sisälle pienen askartelun jälkeen ja niistä sai yllätyksiä useammalle joulukuun aamulle.

Pupun kuva kaapin oveen tuli samassa paketissa pallotarrojen kanssa, mutta se päätyi heti kaapin oveen. Ja on muuten aivan ihana!

En tiedä vielä mitä kalenterin viimeisille luukuille tehdään, kun emme ainakaan aattona ole enää kotona ja välissäkin saatamme olla jonkun yön poissa. Autollahan me olemme liikkeellä, joten voihan kalenterin ottaa mukaan? Tai sitten tässä kohtaa toteamme, ettei se lapsi siitä tosiaan niin paljon vielä ymmärrä, että näkisi asian ongelmana vaikka jokunen luukku jäisi avaamatta tai avattaisiin vasta joulun jälkeen.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *