Hae
Saran kotikolo

Vauvan puuroletut uunissa

Meidän vauvamme ei ollut aluksi kovin innoissaan puurosta. Puuroa on kuitenkin vaikea keittää ihan pientä satsia, minkä vuoksi sitä jäi usein yli. Yli jääneen puuron voi onneksi hyödyntää ja syöttää muilla aterioilla, kun siitä paistaa herkullisia ja helppoja puurolettuja uunissa! Puuroletut ovat mitä helpointa sormiruokaa ja maistuvat vauvalle ihan omasta kädestä vaikka seuraavana päivänä aamupalalla tai välipalaksi. Vauvan puuroletut voi pakastaa ja sulattaa mikrossa nopeasti tarpeen vaatiessa. Vaikka meilläkin puuroa uppoaa nykyään iso satsi, keitän sitä usein yli tarpeen ihan vain näitä puurolettuja varten.

Meillä on syöty aamupala jo kuukausia ennen imetystä, mutta aamuisin on se kriittinen hetki piykien yöunien jälkeen kun ruokaa on vaan saatava heti. Nämä puuroletut ovat olleet meidän perheellemme loistojuttu, sillä niitä voi tarjota aamulla, illalla ja tarpeen tullen välipalaksikin, ja vauva pistelee niitä mielellään poskeensa ihan itse. Meidän syömärimme kun syö mielellään vain itse. Jos voin vain lykätä letun käteen ja antaa lapsen sitä rauhassa mutustella omin kätösin, niin kyllä se vaan minulle sopii. En nimittäin yhtään nauti siitä puuromöhnän pesemisestä syöttötuolista, vauvasta, lattiasta, pöydän reunasta – you name it.

Huom. Ohjeessa käytetty kaurapuuro on paksua ja kokkareista. Jos puuro on kovin löysää, voit jättää joko nesteen kokonaan pois tai lisätä vain tilkan, jotta saat paksumpaa massaa.

 

VAUVAN PUUROLETUT

 
Yli jäänyt kaurapuuron jämä (meillä noin 1dl)
1/2dl nestettä (käytin tilkan kookosmaitoa ja vettä)
3rkl gluteenitonta kaurajauhoa
Ripaus ceylon kanelia
Marjoja (käytin mustikoita)

 

Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi massaksi kulhossa ja lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle pieniksi nokareiksi. Painele nokareet ohuemmiksi käsin. Jos massa meinaa tarttua käsiin, käsien kastelu vedellä auttaa.

 

Kypsennä puurolettuja uunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna lettujen jäähtyä ennen sormiruokailijalle tarjoamista.

Letut säilyvät hyvin pari päivää jääkaapissa, ja niitä voi myös pakastaa. Ne voi käyttää pikaisesti mikron kautta ennen syömistä, jos vauva tykkää enemmän lämpimistä kuin jääkaappikylmistä letuista. Muista kuitenkin tarkistaa letun lämpötila ennen vauvalle ojentamista, sillä mikro voi lämmittää hyvinkin epätasaisesti. Marjat voivat olla paljon kuumempia kuin muu lettu. Itse olen pistänyt letun 10-20 sekunniksi mikroon ja antanut vielä hetken odottaa lautasella ennen syömistä.

Puurolettuja kuluu meidän taloudessamme viikoittain. Puuroletut ovat vauvan suosikkeja etenkin iltapalalla. Aluksi ote letusta oli kovin tiukka, ja se muusantui vauvan sormien väliin, mistä hän noukki palasia suuhunsa. Nykyään ote on pikkutarkka ja sormenpäillä onkin kiva tutkia oikein pieniä murusia.  Puuroletut ovat ennen kaikkea helppoja harjoitusruokia, sillä ne pysyvät hyvin myös pienissä sormissa, jotka vasta harjoittelevat ruuan käsittelemistä.

Puuroletut toimivat muuten myös helppona eväänä, sillä ne eivät tarvitse kylmäkuljetusta tai edes ruokailuvälineitä, ja toimivat helppona sormiruokana missä vaan – vaikka hätätapauksessa puiston penkillä.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *