Hae
Saran kotikolo

Lasten pikkujoulut

Meillä on ollut samalla kaveriporukalla pikkujoulut jo suunnilleen 13 vuoden ajan. Osa porukasta ei edes näe kuin tuon kerran vuodessa, mutta aina pikkujouluihin kokoonnutaan yhteen samojen perinteiden äärelle. Tänä vuonna, kun meillä kaikilla on nyt myös lapsia, päätimme pitää omat pikkujoulut myös meidän porukkamme lapsille! Lasten pikkujoulut vietettiin torstai-iltana, ja lapsia oli paikalla kaikkiaan kahdeksan, ikähaitarina 6kk-4v. Muutama joutui jättämään viime tipassa väliin sairastumisen takia.

Juhlat järjestettiin lähinnä pienimmät mielessä pitäen, mutta isommat lapset olivat iloisesti mukana leikittämässä pikku palleroita ja luomassa jouluista tunnelmaa.

 

Lasten pikkujoulut

Pikkujouluissa soi joulumusiikki, ja lapsille sekä aikuisille oli tarjolla pientä purtavaa. Lasten pöydässä oli smoothiepusseja, vauvan piparkakkuja, viinirypäleitä, satsumaa, päärynää, banaania ja erilaisia naksuja.

Lasten pöydästä tuli napsittua hedelmiä itsekin

Olin itse paketoinut lapsille pienet pikkujoululahjat, jotka he saivat noukkia lahjasäkistä. Paketit olivat niinkin yksinkertaisia kuin pieniä rusina-kuivahedelmäpurkkeja. Tiesin niiden olevan mieleen ainakin omalle lapselleni, joka muun muassa rasioita pakatessani onnistui anastamaan yhden itselleen ja hetkeä myöhemmin lopputulos oli tämä:

Onneksi ehdin napata rasian pois ennen kuin koko sisältö oli ehditty syödä kerralla. Siitäkös vasta riemu repesi… Toisaalta eipä minun pitäisi ollenkaan ihmetellä, olen nimittäin aika kova rusinoiden syöjä itsekin. Pikkujoululahjat vaikuttivat olevan kaikkien lasten mieleen, ja pakettien jakamisesta saatiin hauska jouluinen ohjelmanumero.

Useampi lapsista on vielä niin pieniä, etteivät he nyt varsinaisesti pikkujoulujen tai edes tulevan joulun päälle ymmärrä. Toisaalta samalla asenteella voisi ajatella etteivät he ymmärrä mitään mistään, ja sekös vasta olisi typerää. Vaikka pikkujoulujen idea tai joulun lahjapakettien tarkoitus ei olisi vielä selvää, lapsille välittyy yhtä lailla se juhlava ja maaginen tunnelma mikä jouluun kuuluu. He nauttivat kiireettömästä ja iloisesta ajasta yhdessä läheisimpien kanssa, ja jos siinä samalla tulee maistaneeksi vähän perusarjesta poikkeavia ruokia tai repineeksi käärepaperia pois pakettien päältä, suotakoon heille se ilo. Ja yhtä lailla vanhemmille, jotka saavat aloittaa omia tärkeitä perinteitä lapsille pienestä pitäen.

Tulevina vuosina erilaisia pikkujouluperinteitä ja -ohjelmaa voi järjestää enemmänkin, mutta tällä kertaa ideana oli antaa lasten leikkiä ja touhuta joulumusiikin soidessa. Sitä he todella tekivätkin! Siinä sivussa vähän maisteltiin tarjottavia ja aikuiset saivat seurustella keskenään. On ollut hauska huomata, miten pienenä lapset jo kiinnostuvat muista lapsista ja viihtyvät yhdessä touhutessaan. Meillä innostutaan aina valtavasti kun serkkutytöt tulevat kylään, vaikka hekin ovat jo neljä ja kahdeksan.

Meno oli paikoitellen aika vauhdikasta!

Meillä oli oikein hauska ilta, ja toivon että lasten pikkujoulut ovat myös jatkuva perinne, joka toteutetaan useina tulevina vuosina. Saimme porukasta hauskoja ryhmäkuvia tonttuhatut päässä. Nyt sitten vain odottelemaan niitä aikuisten juhlia, jotka ovat tulossa joulukuussa eräänä lauantaina. Tässähän alkaa joulutunnelma iskeä väkisinkin päälle!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *