Hae
Saran kotikolo

Suussa sulavat suklaatoffeet (G, M, V)

Lempisuklaistani yksi on aina ollut se toffeetäytteinen. Kovan suklaakuorrutteen alta paljastuva pehmeä, suussa sulava toffee on vain yksi parhaista herkuista mitä tiedän. Ne tuli syötyä joulun suklaarasioista aina ensimmäisenä. Niitä on onneksi helppo valmistaa myös itse maidottomina versioina! Suklaatoffeet vaativat vähän näpertelyä, mutta usko pois, että ne ovat sen arvoisia!

Itse tehdyistä suklaatoffeista tuli nimittäin aivan ihania. Suklaa on tässä oikeastaan täysin toissijainen juttu, sillä juuri toffee on se elämyksen aikaansaava luomus. Suklaakuorrutteen voit valmistaa itse, mutta yhtä hyvin käyttää valmista kaupan raakasuklaata, jos haluat suoristaa pari mutkaa. Toffeetäytteen kanssa näpertelyä kyllä riittää muutenkin.

Lähdin liikkeelle ihan originaaleista, mutta seuraavaksi aion lisätä toffeeseen himpun verran lakritsijauhetta!

Toffeesta tuli muuten niin hyvää, että sitä on pakko laittaa joskus lähiaikoina myös jäätelöön!

 

SUUSSA SULAVAT SUKLAATOFFEET

 

 

Toffee

2dl kookoskermaa
1rkl kookosöljyä
2,5dl vaahterasiirappia
Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Madalla hieman lämpöä, mutta anna seoksen edelleen kuplia noin 20-30 minuuttia, kunnes vaahto pinnalla on laskenut ja kattilassa on paksuuntunutta toffeekastikkeen näköistä seosta.

 

Levitä seos leivinpaperin keskelle, anna sen jäähtyä ja taita paperin reuna toffeen päälle. Paina toffee paperin välissä littanaksi levyksi, ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai jopa yön yli. Toffee on jähmettynyt tarpeeksi, kun saat irrotettua leivinpaperin sen pinnalta.

Voit käyttää suklaakuorrutteessa valmista raakasuklaata, jonka sulatat vesihauteessa, tai valmistaa kuorrutteen alla olevalla ohjeella.

 

 

Suklaakuorrute

3dl raakakaakaovoita
3rkl kookossokeria
1,5dl raakakaakaojauhetta
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookossokeri vesihauteessa. Lisää muut ainekset, ja sekoita huolella tasaiseksi. Halutessasi temperoi seos lämmittämällä se ensin vesihauteessa noin 41 asteiseksi, sitten jäähdyttämällä kylmässä vesihauteessa 27 asteiseksi, ja lopuksi lämmittämällä vielä uudelleen kuumassa vesihauteessa noin 31 asteiseksi. Itse en ole kovin hyvä temperoija, vaikka ohjeita noudatankin. Temperointi tekee suklaan pinnasta kyllä kauniin kiiltävän ja rakenteesta rouskuvamman, mutta tuntuu, että itselläni se jää kuitenkin vähän vajaaksi. Aina en sitä jaksa tehdä, mutta useimmiten yritän. Harjoittelun kautta, niinhän sitä sanotaan.

 

 Näissä suklaissa on makea ja tahmainen toffeesydän

 

 

Kaada suklaata pieni tippa käyttämäsi muotin pohjalle. Pilko jähmettyneestä toffeesta pieni pala ja tiputa se suklaan keskelle. Mikäli et saa toffeeta leikattua paloiksi (riippuu siitä miten hyvin se on jähmettynyt – pakastaminen toki auttaa tässä), käytä apuna kahta lusikkaa ja tiputa nokare suklaan sekaan. Kaada toffeen päälle lisää suklaata sen verran, että se peittyy ja muotti täyttyy. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Toffee muuttuu uudelleen juoksevammaksi, jos säilytät suklaita huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Pakastimesta otettaessa täyte on luonnollisestikin kovempaa.

 

Laita muotit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Suklaatoffeet ovat valmiita, kun saat irrotettua ne muotista ehjinä ja kiinteinä.

 

Minä tykkäsin pitää Dumleja aina pakastimessa, jolloin toffee jähmettyi herkulliseksi kylmäksi klöntiksi. Niinpä myös näitä herkkuja on napsittu suuhun suoraan pakastimesta. Huoneenlämmössä suklaatoffeita voi säilyttää muutaman päivän, mutta ei juuri kauempaa, jotta täyte ei pääse pilaantumaan.

Nämä suklaatoffeet ovat mainio jouluherkku myös muille suklaarasioiden konvehteja kaipaaville ja niiden valmistus on pienestä näpertelystä huolimatta melko vaivatonta ja hauskaa. Ne säilyvät hyvin pakastimessa, joten niitä voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi jouluherkuttelua varten. Sitten kelpaa taas nautiskella hurmaavaa suklaan ja toffeen yhdistelmää!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *