Hae
Saran kotikolo

Sitkeät gluteenittomat suklaahippukeksit

Rakastan keksien leipomista monestakin syystä. Ensinnäkin, mistä tahansa kaapista löytyy riittävästi aineksia jonkinlaisten keksien leipomiseen. Toiseksi, keksien leipominen on niin helppoa ja rentouttavaa puuhaa, että se onnistuu ihan mututuntumalla saatavilla olevia aineksia sekoitellen. Sikäli tartun usein kulhoon ja lastaan kaivatessani pientä rentoa puuhastelua, ollessani muuten vain tylsistynyt tai halutessani jotain pikaista helpotusta makeannälkään. Näin saivat alkunsa myös nautinnollisen sitkeät gluteenittomat suklaahippukeksit!

Aina kekseistä ei tule maailman parhaimpia, mutta välillä ne taas onnistuvat yli odotusten. Turvaudun usein suurin piirtein samoihin tuttuihin resepteihin, jotka tiedän varmasti toimivaksi, mutta välillä on vain kiva heitellä aineksia sekaisin ja katsoa mihin se johtaa. Nämä taivaalliset gluteenittomat suklaahippukeksit ovat saaneet alkunsa juuri tuollaisesta päähänpistosta. Aikaa leipomiselle ei juuri ollut, mutta halusin silti vimmatusti käyttää hetken aikaa keittiössä, joten  tuttuun tapaan päädyin keksitaikinan äärelle.

Oheinen resepti on hieman muunneltuna ensimmäisestä kyhäelmästä, koska tällä kertaa halusin oikeasti mitata ainekset reseptiä varten. Aika hyvin onnistuin toistamaan summanmutikassa kulhoon heitellyt määrät, sillä tämä toinen satsi onnistui ihan yhtä hyvin.

Nämä gluteenittomat suklaakeksit ovat myös vegaanisia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Joten niillä saa herkutella usein ja monta kerralla!

Ohjeella tulee yksi pellillinen ja keksien koosta riippuen noin 15 keksiä.

GLUTEENITTOMAT SUKLAAHIPPUKEKSIT

3dl gluteenitonta kaurajauhoa
2dl vaahterasiirappia
10 kuivattua taatelia
3/4dl sulaa kookosöljyä tai muuta rasvaa
2rkl psylliumia
Ripaus Bourbon vaniljaa
+ 1dl raakasuklaata rouhittuna

 

Liota taateleita tunnin ajan. Sulata kookosöljy. Kaada taateleista liotusvesi pois ja sekoita taatelit, kookosöljy ja vaahterasiirappi sileäksi nesteeksi.

Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa. Kaada nesteseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia nökäreitä ja painele tasapaksuiksi kekseiksi. Keksit eivät juuri leviä uunissa, joten tee niistä heti haluamasi kokoisia.

Paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Maista pari lämpimänä, mutta jätä osa odottamaan, sillä jäähtyneinä nämä keksit ovat erityisen maukkaita! Jäähtyessään keksit jähmettyvät lisää ja niistä tulee ihan täydellisen sitkeitä ja tahmaisia.

Säilytä valmiit keksit ilmatiiviissä astiassa tai pussissa. Ne säilyvät huoneenlämmössä joitakin päiviä, mutta pidempään säilytettäessä keksit kannattaa pistää jääkaappiin.

Gluteenittomat suklaakeksit ovat mainio terveellinen leipomus, jossa on makeudestaan huolimatta kelpo aineksia täyttämään mahaa vaikka välipalalla.

Olen itse rusinakeksien ykkösfani, mutta suklaakeksit maistuvat etenkin erityisinä herkkuhetkinä. Vegaaniset suklaakeksit ovat helppo tarjottava myös monenkirjavalle vierasjoukolle, jossa nykypäivänä on ainakin yksi kasvissyöjä mukana. Näitä suklaahippukeksejä ei tarvitse erikseen valmistaa vain erikoisruokavalioita noudattaville, sillä ne maistuvat taatusti ihan kaikille syömistottumuksiin katsomatta.

Erikoisruokavalioihin sopivia leipomuksia ei tarvitsekaan valmistaa jokaiselle syöjälle erikseen, kun tarjottavia voi jo valmiiksi suunnitella kaikille sopivaksi. Itse en kylään mennessäni ikinä odota tai varsinkaan oleta saavani syötävää, ja se on minulle ihan ok (tulee näitä herkkuja leivottua ihan riittävästi itsekin), mutta monet kuitenkin haluavat varata erikseen jotain. Sikäli on aina helpompaa leipoa sellaista, mikä sopii kaikille, ja erikoisruokavalioisetkin saavat ruokapöydässä vapaat kädet.

 

Ja hei kaikki kiinnostuneet käykää

instaGramissa osallistumassa

messulippujen arvontaan ensi viikolle!

KyseessÄ siis pop-up messut, mm. I love me ja lapsimessut.

Löytyy täälTä.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *