Hae
Saran kotikolo

Netflixin parhaat yllätykset!

Välillä on tilanteessa, kun ei keksi mitään katsottavaa. Ei itselleen, eikä yhdessä miehen kanssa. Ja sitten kohdalle osuukin jokin uusi helmi, josta ei saa tarpeekseen! Netflixin parhaat yllätykset ovat niitä sarjoja, jotka ovat meillä jääneet seurantaan ja olleet nimenomaan, no, niitä yllätyksiä. Sarjoja, joilta ei ole osannut odottaa mitään, ja jotka ovatkin koukuttaneet välittömästi. Se ei suinkaan ole itsestäänselvyys, sillä suurin osa jää auttamatta kesken.

Netflixin parhaat yllätykset ovat pääosin omia sarjojani. Miehen kanssa yhdessä katsotut ovat erikseen, emmekä ole hetkeen tainneet Netflixiä yhdessä katsoakaan. Molempia kiinnostavia uusia sarjoja ei ole tullut vastaan, ja olemmekin katsoneet viime aikoina enemmän elokuvia. Mutta jos nämä sarjat ovat itselläsi vielä tsekkaamatta, niin suosittelen tutustumaan!

Jos on jakaa vinkkejä muista sarjoista, joista voisin näiden perusteella innostua, kertokaa ihmeessä! Ei tarvitse olla juuri Netflixissä.

 

Netflixin parhaat yllätykset

 

Bridgerton

Aah, miten ihana sarja! Ahmin tämän aika lailla yhteen putkeen joululoman aikana. En yleensä katsele telkkaria lapsen päiväuniaikaan, mutta Bridgertonin ollessa kesken syöksyin sohvalle pikapikaa kärrättyäni lapsen rattaissa pihalle. Dramaattinen, ovela, kutkuttelevan koukuttava historiallinen sarja, johon on panostettu. Tätä sarjaa ei tule ottaa liian vakavasti ja lähteä sille ”ei tuohon aikaan ollut tummaihoisia herttuoita” – linjalle, sillä kyseessä on fiktio ja kaiken lisäksi hyvin viihteellinen fiktio. Ja erinomaisen viihdyttävä sarja!

Bridgerton perustuu Julia Quinnin kirjasarjaan, jossa seurataan Bridgertonin ison sisaruskatraan seikkailuja rakkauselämässä. Hahmot ovat kiinnostavia, tarina koskettava. Ensimmäisen kauden pääosassa seurataan vanhimman tyttären Daphnen naimakauppoja. Sarja toi mieleeni hyvin paljon Täydelliset naiset, sillä taustalla on salaperäinen kertojaääni, joka kutkuttelee katsojan uteliaisuutta vihjailemalla mahdollisuuksista ja saaden katsojan mukaan arvausleikkiin. Viihdesarja, jossa on jopa saippuaoopperamainen ote, mutta myös koskettava ja liikuttava tarina. Ihana sarja, enkä malta odottaa seuraavaa kautta!

 

Virgin River

Jokin tässä sarjassa ihastuttaa, vaikka se osaltaan on hyvin hidas ja tasapaksu. En tarkoita pahalla. Päähenkilö Mel on kovia kokenut sairaanhoitaja ja kätilö, joka muuttaa Virgin Riverin pikkukaupunkiin ja saa paikan paikallisen lääkärin klinikalta. Tuttuun tapaan terveydenhuollon henilökunta pääsee käsiksi niin meheviin juoruihin, keskelle draamaa kuin kiperiin tilanteisiin. Rakkausintressi löytyy pian, mutta suhdetta varjostavat molempien menneisyys.

Tätä sarjaa tuli katseltua vähän sivusilmällä, padia ja uutisfeediä samalla selaten. Se etenee hitaasti ja on tunnelmaltaan melko tasainen. Vaikka draamaa löytyy, sarja on kuitenkin realistinen. Se on ehkä juuri sen viehätys. Hahmoissa on syvyyttä ja hahmoilla on varaa kasvaa. Samalla se on erityisen viehättävä, ja Melin näyttelijä Alexandra Breckenridge on ihastuttava. Mel on sellainen hahmo, josta on pakko pitää. Sarja perustuu Robyn Carrin samannnimiseen kirjasarjaan.

 

Stranger Things

Tätä on katsottu miehen kanssa yhdessä, ja se on loistava! Kasarihenkeä tulvillaan, mahtavat lapsinäyttelijät (ja muutkin) sekä populäärikulttuurin näkyminen niin musiikissa, viittauksissa, äänimaailmassa kuin ylipäätään sarjan rytmissä on herkullista seurata. Sarjan tunnelma on kuin suoraan 80-luvulta.

Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Hawkinsin kaupunkiin, jossa 12-vuotias Will katoaa jäljettömiin. Willin ystävät ja perhe eivät lopeta pojan etsimistä ja ajautuvat keskelle scifiä tulvivaa mysteeriä, johon on sekaantunut myös Yhdysvaltain hallinto. Sarjasta on tullut kolme tuotantokautta.

Parasta Steanger Thingissä on se fiilis. Sarja tuo mieleen lapsuuden seikkailusarjat ja mysteerit. Kulttuurivibat antavat sille oman tasonsa, jota on mehukasta seurata. Näyttelijät ovat tosiaan kultaa, ja sarja tarjoaa sekä huumoria että jännitystä. Mielenkiintoista on, että tätä seuraavat niin perheet, sinkut, pariskunnat kuin eläkeläiset. Jos oma lapsi olisi vanhempi, tämä olisi varmasti koko perheen yhteinen ohjelma. Nyt katsomme sitä miehen kanssa kaksin. Ehkä se on juuri se kasarifiilis, mikä on ihmisille niin vahva elementti, että vie mukanaan?

 

Firefly Lane

Sarjassa seurataan Tullyn ja Katen ystävyyttä aina 70-luvun teini-ikäisistä 200-luvun aikuisuuteen. Sarja perustuu Kristin Hannahin samannimiseen romaaniin. Tully on huumeita käyttävän hippiäidin lumoava lapsi; Kate keskiluokkaisesta perheestä ja autuaan näkymätön. Kun Tully kiinnostuu Katesta, kaksikosta tulee erottamattomia. Tullyn tahdonvoima ja eloisuus lumoaa kaikki tiellään, ja Kate on aina paikalla tukemassa kulissien romahdettua. Sarja seuraa kaksikkoa eri vuosikymmenillä, näyttää välähdyksiä tulevasta ja pistää kyselemäön mitä siinä välillä on tapahtunut.

Katherine Heigl on aina ollut mielestäni miellyttävä näyttelijä. Aito, ei väkinäinen. Liikuttava. Ja Tullyn roolissa hän on elementissään. Katea näyttelevä Sarah Chalke ei ole ennestään tuttu, mutta ottaa Katen omakseen. Teini-ikäisistä etenkin Katea näyttelevä Roan Curtis on mainio. Ja totta puhuen nykyajasta katsottuna on vaikea ymmärtää miten hän ei muka olisi suosittu, koska 14-vuotias Kate on yksinkertaisesti cool!

Sarjasta on tarjolla ensimmäinen tuotantokausi, joka jätti niin paljon kysymyksiä ilmaan, että sarjalle odottaa ehdottomasti jatkoa. Sarjan tempo ei ollut mitenkään erityisen nopea, mutta jännite pysyi ilmassa koko ajan. Tykkään näistä eri ajassa liikkuvista ohjelmista, joissa hahmojen kasvun ja kehityskaaren näkee eri tavalla. Sarja muistutti itseäni lapsena seurausta Erilaiset ystävät (Any Day Now) draamasta, jos joku muukin muistaa sen?

 

Ginny & Georgia

Ja Netflix Originals putki vain jatkuu! Tämä nappasi heti ensi sekunneilta. Asetelma on kuounut, mutta näyttelijät tuovat siihen eloa. Ja if it ain’t broken, why fix it, eh?

Teiniäiti ja teinitytär, uusi kaupunki, uudet kuviot. Menevä ja villi äiti aiheuttaa harmaita hiuksia totisemmalle tyttärelle, joka kuitenkin haluaa osansa äitinsä saamasta huomiosta ja tuntea samaa ihailua. Olisiko uusi elämä uudessa kaupungissa oiva mahdollisuus?

Sarjan ote on viihdyttävä ja kevyt, vaikka siinä käsitellään myös raskaampia aiheita. Ja se hulttiomainen äiti on ihana lapsilleen, ja puolustaa näitä henkeen ja vereen. Olin myyty viimeistään, kun hän sanoi pienelle kiusatulle ja epävarmalle Harry Potteria fanittavalle pojalleen ”you are magic!”. Toisaalta, vain 15 vuoden ikäero tyttären kanssa aiheuttaa jatkuvaa kismaa kuin siskoksilla. Minut tämä koukutti heti! Sarja julkaistiin vastikään, joten en ole ehtinyt katsoa kuin muutaman jakson. Paljon siis vielä jäljellä, jee!

 

Hei, muistakaa osallistua upeaan pääsiäissuklaiden arvontaan vielä kun ehtii!
Arvonta-aikaa on sunnuntaihin asti ja
luvassa on herkullinen yllätyspaketti suoraan Dammenbergilta.
Arvontaan pääset TÄSTÄ.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *