Hae
Saran kotikolo

Trooppinen kauravanukas

Trooppinen kauravanukas on silkkinen ja herkullisen lohkeava, täyteläinen vegaaninen ja gluteeniton vanukas. Se valmistui iltapalaksi ja sai vielä oheen koukuttavia macadamioista tehtyjä lakupähkinöitä.

Viime päivinä on ollut sellainen vimma leipoa että oksat pois! Kuitenkaan pelkkää pullaa ja keksejä ei viitsi tehdä, kun joka päivä syöty makea ei oikein enää maistu. Leipä on toki toinen, mutta selasin myös pitkästä aikaa vanhoja keittokirjoja. Olipas ihanaa inspiroitua ja katsella kuvia! Yleensä tulee käännyttyä Googlen pariin, mutta välillä on aika piristävää selata ihan kirjaa. Ja esimerkiksi ihana Puuron uusi aika houkutteli kokeilemaan vaikka mitä. Kuten tätä herkullista vanukasta.

Täysin kirjan ohjeen mukaan en mennyt, mutta lopputulos lienee aika samanlainen. Trooppinen kauravanukas on paksua vanukasta, johon jää lusikan mentävä kolo ja siinä maistuu samettinen kaura sekä raikas mango. Kookos tuo siihen lisää trooppista makumaailmaa ja samalla runsautta sekä rakennetta. Vanukas valmistuu helposti ja ah, miten hyvää siitä tuli!

 

Trooppinen kauravanukas

 

Yhdelle iso kulho kuten kuvassa, tai pieni annos kahdelle

 

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kauramaitoa

1 dl Alpron sokeritonta mango jogurttia tai mangososetta

Ripaus vaniljajauhetta

(1 rkl karppisokeria / hunajaa tms.)

3/4 dl kookosmannaa tai kookosöljyä

 

 

Sulata kookosmanna vesihauteessa.

Sekoita kaikki muut ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi, yhtenäiseksi seokseksi. Lisää juokseva kookosmanna muiden ainesten sekaan mielellään samaan aikaan jatkaessa sekoittamista, jos mahdollista.

Kaada vanukas valmiiksi tarjoiluastiaan ja pistä jääkaappiin kylmettymään. Vanukas on kyllä valmista syötäväksi myös heti, mutta kylmänä ja jähmettyneenä se on entistä parempaa!

Jos haluat valmistaa oheen myös lakupähkinöitä, kurkkaa niiden ohje täältä. Se puurokin on muuten törkeän maukasta.

Pähkinöiden lisäksi marjat ja hedelmät sopivat kauravanukkaan lisukkeeksi loistavasti!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *