Hae
Saran kotikolo

Erikoisruokavalion suosikki tuotteet!

Kaupat ovat täynnä erilaisia tuotteita, joilla myös ruokarajoitteita noudattavat pääsevät herkuttelemaan! Nämä oman erikoisruokavalion suosikki tuotteet löytyvät oikeastaan meidän jokaisesta kauppatilauksestamme, tai ainakin säännöllisesti keittiön kaapeista. Vaihtoehtoja on itse asiassa niin paljon, että jokaiseen tuotekategoriaan löytyy valinnanvaraa. Ei tarvitse jäädä ilman juustoa, jogurtteja, leipää tai herkkuja. Ihan perus ruokakaupasta löytyy vaikka mitä! Muutamat herkut tulee haettua Ruohonjuuresta.

Me vältämme maitoa, gluteenia, valkoista sokeria ja muutamia yksittäisiä aineksia, joita emme voi syödä (muun muassa tietyt pähkinät ja siemenet). Mieheni syö gluteenitonta leipää, mutta minä ja lapsi myös ihan vaan 100% kauraleipää. Vältämme gluteenia, mutta jäämät eivät ole ongelma. Minä syön joskus lehmänmaitojuustoa kun sitä on tarjolla, mutta kotona emme sitä käytä. Tuotteista kaikki ovat maidottomia, ja suurin osa siis gluteenittomia. Esimerkiksi kauramaidot on valittu osaltaan gluteenittomuuden mukaan. Joukossa on kuitenkin myös tuotteita, joissa voi olla gluteenin jäämiä. Olen merkannut ne sulkeisiin (J).

Valkoisen sokerin sijaan käytän vaahterasiirappia, hunajaa, agavesiirappia ja kookossokeria. Mutta kyllähän valkoistakin sokeria tulee syötyä. Olen sokerille sen verran herkistynyt, että olo menee huonoksi jos sitä syö kerralla yhtään enemmän. Mutta kaupan vegejätskit, tumma suklaa, satunnainen kahvilan leivos tai vastaava ei ole ongelma. Tykkään leipoa ja rakastan makeaa! Koska sokeri tekee olon huonoksi, sen syömistä on helppo rajoittaa. Söin ennen valtavasti etenkin irtokarkkeja, mutta nykyään varsinaisia karkkeja ei tule syötyä ikinä. Listalla on myös ne makeat herkut, joita irtokarkkien sijaan tulee ostettua.

Pidemmittä puheitta, tässä tulee! Kaikkia en kuvannut, mutta jokainen tuote on linkitetty. Jos haluaa kurkata tarkempaa tietoa.

 

Erikoisruokavalion suosikki tuotteet

 

 

Juustot

 

Vegaanin pizzamuru

Parhaan makuinen vegejuusto! Toimii pizzassa, lämpimissä leivissä, ruuanlaitossa…ainut miinus että tosiaan murua, eikä sikäli voi käyttää kuin juustosiivuja.

Vege Plus vuustokuutio

Kuin fetajuustoa. Olen käyttänyt ruuan seassa ja salaateissa, tortilloiden täytteenä ja pizzan päällä. Koostumus ihana, ja parhaimmillaan salaattijuustona juuri fetan tapaan.

 

Tuorejuustot

 

Påmackan (J)

Violife 100% creamy original

En näe eroa tavalliseen tuorejuustoon. Påmackan on pehmeämpää kuin Violife, mutta maku molemmissa loistava. Eniten käytän leivonnassa, esim. juustokakuissa, mutta myös näkkärin tai banaanileivän päällä.

 

Kasvimaidot

 

Fazer Aito kaurajuoma

Täyteläinen ja sopivan neutraali maku. Lapsikin tykkää juoda sellaisenaan. Ei tarvitse muistaa edes sekoittaa ennen käyttöä, vaan koostumus on mukavan tasainen. Plussaa kotimaisuudesta ja gluteenittomuudesta, sopii meidän koko perheen ruuanlaittoon! (Aiemmin käytössä oli Oatlyn kauramaito, joka myös maultaan ihan jees, mutta piti aina ravistella huolella tai pinnalle kertyi vettä.)

 

Valio OddlyGood Barista

Legendaarinen Oatlyn iKaffe vaihtui tähän merkkiin kahdesta syystä. Ensinnäkin, Valion vastaava on edullisempi, ja toisekseen se on kotimainen. Vaahtoutuu ihan yhtä hienosti kahvin päälle, ja makukin hyvä. Ainut miinus on tölkin pohjat: viimeinen satsi suutuntumalta aina enemmän tai vähemmän ”jauhoinen”, vaikka muistaisikin sekoitella ennen käyttöä.

 

 Alpro no sugars kookosjuoma

Kookosmaitoa kevyempi vaihtoehto vaikka kasvissosekeittoihin kookoksen makua tuomaan, mutta myös herkullinen smoothiessa ja murojen kanssa!

 

 Rainbow mantelijuoma

 

Jogurtit

 

Alpro more fruit no sugars jogurtit (vadelma, omena-kiivi, mutta mango ylivoimainen ykkönen)

Näitä jogurtteja miettiessä ei voi kuin ihmetellä, miksi jogurtteihin pitää aina lisätä sitä sokeria?! Törkeän hyvää, ja samalla raikasta sekä makeaa. Tulisi vaan uusia makuja!

 

 Oatly havregurt natural (J)

Raikas ja mukavan paksu koostumukseltaan. Sopii ruuanlaittoon sekä sellaisenaan lisukkeiden kanssa.

 

Yosa Greek Style (pikkuversioista se aprikoosi?) (J)

Huh mitä herkkua! Niin täyteläisen paksua ja kermaista, että menee jo melkein jäätelöstä. Käytän ihan herkkujogurttina hillon ja marjojen kanssa, sekä sosekeiton lisukkeena ja tortillatäytteenä.

 

 Rainbow maustamaton soijajogurtti

Perus maustamaton jogurtti smoothieen ja marjojen kanssa. Tulee käytettyä myös ruuan kanssa tai dippikastikkeen pohjana. Maku aika neutraali, minkä vuoksi toimii monessa. Edullinen.

 

Ruokakermat ja muut

 

 Fazer Aito kaurakerma

 Alpro cuisine soya

 Kaslink Aito

Ruokakermat toimivat mielestäni ihan kelpo tavalla kaikki. Osa gluteenittomia, osa ei. Tulee valittua sen mukaan mitä on saatavilla. Esimerkiksi mökkikaupoista ei kaikkia löydy, ja joskus tulee hankittua myös muita merkkejä. Nuo kuitenkin top 3.

 

 Oatly Creme Fraiche (J)

 Deliciest ruoka fraiche

Molemmat super hyviä maultaan ja koostumukseltaan. Oatly ei gluteeniton, mutta löytyy useimmista ruokakaupoista. Käyttöön ihan perinteisen creme fraichen tapaan, ja on tullut käytettyä myös smetanan sijaisena.

 

Jäätelöt

 

Oatly salted caramel (J)

Ihana pikkupurkki, josta lusikoida suoraan! Ja aina niin hyvää. Ei liian makeaa, vaikka karamellikastiketta onkin.

 

 Lappi jäätelötehdas Black Hawaii

Löytynyt vain joistakin K-Kaupoista, mutta aina pitää ostaa kun kohdalle osuu! Mustaa jätskiä, ja maistuu suklaiselle. Ei ykkössuosikki, mutta erittäin hyvää ja myös terveellisempi valinta!

 

3 Kaverin jäätelöpuikko suklaa ja pähkinäkinuski (myös purkki)

Ihanaa että tuli myös puikot! Sen saa omia kokonaan itselleen, eikä tarvitse tuntea syyllisyyttä kun kaivaa purkin keskeltä sen kinuskisydämen omaan suuhunsa. Jatkoon!

 

 Choice keksijäätelö 

En ole ollut mikään Puffettien ystävä, mutta tämä on herkkua! Gluteeniton keksi ja vaniljajäätelöä hilloraidalla. Keksi on pehmeähkö, ja toimii jäätelön kanssa loistavasti. Koska itselläni on vähän friikki tapa ”kuoria” ruuat, tämä menee siihen tarkoitukseen mainiosti. Ensin keksikerros päältä pois!

 

 Choice vaniljajäätelö  (suosikki lisuke esim. marjapiirakalle)

 

Magnum Vegan Almond puikko

Tässähän on se pääsyy, miksi puikkojäätelöt ovat niin upeita. Mantelinen suklaakerros, jonka voi rouskutella ensin päältä pois, ja alta löytyy herkullisen kermaista jäätelöä! Kuoressa on oltava sattumia. Ainut miinus, että sisus on perustylsää vaniljaa, mutta no jaa. Ehkä joskus tulee vielä vegaanisia Kingiksiä? Ja nimenomaan sellaisia, joiden kuorrutteessa on rouheisuutta!

Tämä Sia Ice Dream salmiakki on uusi tuttavuus ja ehti juuri kuvana mukaan. En oikein tiedä mitä mieltä olisin. Huippua, että uusia tuotteita vain tulee lisää! Ja lakritsi/salmiakki on makuna sellainen, jota olen kaivannut. Mutta…tämä maistu ihan salmarille. Jos olet salmarifani, niin takuulla uppoaa. Itselläni tuo vähän liian elävästi mieleen lauantai-illat 10v takaa! Lusikallinen hyvää, kaksi jo vähän liikaa.

 

 

Leivät ja murot

 

Porokylän 100% kaurarieska (J)

Ihanaa keittoruuan ohessa, pelkällä Keijulla voideltuna! Lapsen suosikkeja, sopivan pehmeää myös ennen kuin sai enemmän hampaita.

 

 Porokylän gluteeniton tattarilimppu

Ihan jees, mutta ei sen tyyppinen leipä mitä itse suosin. Pääsi listalle koska mies rakastaa tätä! Ja myönnän, menee ihan ruisleivästä. En vaan tykännyt aiemmin tämän tyyppisestä ruisleivästäkään. Omaan makuun turhan kuivaa. Mutta jälkiuunileivän ystävät, tässä on loistava gluteeniton vaihtoehto.

 

Salonen kaura 100 (J)

Aika usein tulee ostettua. Mukavan ohuet viipaleet, edullinen, maukas. On muitakin hyviä 100% kauraleipiä, mutta tämä on tullut viime aikoina usein valittua.

 

Elovena gluteeniton oat-carrot rolls

Loistava gluteeniton vaihtoehto! Pehmeitä ja maukkaita. Porkkanaa saisi olla reippaasti enemmän, mutta sehän valmisleivissä aina on. Pakasteleipä, joten säilyykin hyvin. Meillä tosin kaikki leipä menee melkeinpä pakastimeen, että ehditään syödä.

 

Lagom kaurasnäkkäri 100

Siis rakastan näkkäriä! Varrasleivät, ah. Niissä on vaan aina auringonkukansiemeniä, mitä en voi syödä. Mutta sitten löysin nämä. Ja on vielä gluteeniton! Niin hyviä.

 

Fazer Alku myslit ja granolat (ne missä viljana vain kauraa), suosikki Trooppinen (J)

Syön tosi harvoin mysliä tai granolaa sellaisenaan, mutta näitä tulee puuron päälle aina. Joskus myös jogurttiin, mutta lähinnä lapselle. Maukkaita sattumia ja ihanaa rousketta! Kaikki ei käy, mutta useammassa on vain kauraa, mikä sopii.

 

Urtekram no added sugars c-flakes

Sokerittomia maissihiutaleita muron kaipuuseen. Harvemmin syön, mutta yleensä on aina kaapissa valmiina. Mies syö useinkin. Ja välillä maistuu tosi hyvältä!

 

Pauluns gluteeniton granola (maku mustikka, raparperi, kardemumma, kaneli)

 

 


Karkit ja suolaiset herkut

 

Fini gourmet lakritsi (black, sitruunatäyte ja mansikka).

Nämä! Etenkin tuo sitruuna, näitä olen kaivannut! Laadukasta, aromikasta, maistuu ja tuntuu tosiaan Gourmeelta.

Fini liitulakut

Jatkan. Kiitos Fini näistä! Liitulakuja oli ikävä. Nyt on oltava aina laatikossa jemmassa. Jes jes jes.

 

Super Fudgio toffeet

Super makeita, ihanan kermaisia. Pari vie makeanhimon hetkessä. Toimii myös toffeejäätelön ainesosana.

 

YoYo hedelmärullat.

Etenkin lapsen suosikkeja. Hauskan mallisia hedelmistä ja marjoista valmistettuja karkkirullia. Ajaa hedelmäkarkin asian tosi hyvin.

 

NomNom Fruit Cubes.

Sama kuin edelliseen. Meidän perheen viinikumeja! Vielä kun saisi viinikumien tapaan sekoituspussissa, jossa eri värejä ja makuja.

 

Frugi nallekarkit

Mustaherukan  makuiset! Pitää hankkia useampi pussi, että äidillekin riittää. Ipana tuppaa omimaan itselleen.

 

Tony’s tumma suklaa (erityisesti pekaani-kookos). 

No, kaikki tumma suklaa menee. Mutta osa on sitten hiiskatin paljon parempia. Kuten Tony’s maidottomat tummasuklaat. Paksuja paloja, täyteläinen eikä sellainen liian sokerinen, kuten moni tummasuklaa.

 

Foodin suklaainkivääri (ja kristallisoitu inkivääri)

Marmeladin korvike❤️ Mehevää, sokerista, ihan kuin marmeladia. Ja inkiväärihän on myös terveellistä, eikö? Kun pussiin osuu sellainen isompi kimpale, se on kuin lottovoitto.

 

Organic Health suklaa

Tulee ostettua jouluksi, ja nyt vielä tässä vaiheessa vahvasti mielessä. Kalliita, mutta ah niin hyviä. Meidän joulukonvehteja.

Oatis kaurasipsit (lastut ja naksut)

Parempia kuin mitkään muut sipsit. 100-0. Ihan koukussa. Ja haloo, näistä on myös tullut vegaanisia juustonaksuja! Vegaanisia juustonaksuja!!! Elämä on sitten ihanaa!

Muut

 

FiorDi Frutta ja St. Dalfour sokerittomat hillot

Näistä on vähän syyllinen fiilis, välillä… Suomessa on maailman parhaat marjat, ja ostan kaupasta ranskalaista ja italialaista hilloa. Mutta miksi kaikkeen hilloon tungetaan niin paljon sitä sokeria!? Toki sitä näissäkin on, mutta ei ole lisättynä valkoista sokeria erikseen. Iso ero. Hintaviakin nämä ovat, mutta silti niin hyvän makuisia. Uppoaa puuroon, lettuun, vohveliin, jogurttiin. Pitää olla aina!

Puhdistamo kookosvesi mango. Ihanan raikas ja hedelmäinen!

 

Välillä hankin useamman jääkaappiin, ja nautin saunajuomana. Mutta olen vähän huono juomaan virvokkeita. Tykkään vedestä. Ja sitten kahvi ja tee ajaa oman asiansa. Mutta kesällä kookosvettä pitää olla! Ihan parasta lenkin päälle, saunassa, muuten vain kuumalla ilmalla. Tykkään mausta todella paljon ja mango antaa herkullisen lisän.

 

Puhdistamo kombucha cola.

Ihan super korvike perus colalle! Maistuu samalta, mutta terveysvaikutteinen. No, itsehän en limpparista ole ikinä tykännyt (ei maku, vaan ne hapot). Mutta tiedän miltä cokis maistuu. Mies tykkää sitä juoda, ja kelpuuttaa tämän ihan täysin. Hintavampi kuin perus cola, mutta kannattava vaihtis.

Olisihan noita jaettavaksi vaikka kuinka. Minusta on hauska nähdä muiden tekemiä listauksia lemppareista, koska siitä saa hyviä vinkkejä kokeiltavaksi ja tulee myös bongattua uusia tuotteita, joita ei ehkä tulisi muuten ajatelleeksi.

 

 

Vinkatkaa omia löytöjä ja kokeilemisen arvoisia juttuja! On ihanaa päästä maistelemaan uusia tuotteita!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *